Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 520
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Ондин, аз не виждам снимки. Изтрила ли си ги, че при мен ги няма?
Драго, моето искрено мнение е, че ефектът на тъмната стена около прозореца леко се е позагубил с дантелените и прозрачни перденца.
Писа много хубава и положителна промяна. Ще чакам и външната промяна.

# 286
  • София
Ами тогава долните шкафове, които са също дълбоки колкото хладилника -60 см. ако дойдат по-високи от 90 см, няма да минат под прозореца. Например: Икеа шкафовете са 80 см+8 см крака, тънките плотове са 2.8 см, т.е. общата височина става над 90 см, ако е с плот 3.8 см ще станат почти 92 см. Ако подът нещо е крив, както наскоро една съфорумка писа, че е станало при тях, кухнята може и 95 см височина да стигне.
Под прозореца шкафове няма да има, те ще са срещу прозореца.

Трябват ми идеи за мазилка или нещо по-интересно за стените в коридора.

# 287
Ето една снимка в хаоса, рано е за показване, но хванах прозорците колкото мога.

Мернах за кратко снимката, не знам за теб, но аз също изкарах без пердета сумати години. В крайна сметка установих, че малко текстил носи само полза. Бих сложила бели римски щори на прозореца до кухнята, и бели най-прости ленени завеси на другия, дълги да земята, дори да стоят отворени постоянно.

Pisa, чудесна промяна! За бюджетен ремонт е направо прекрасно! И аз от тези със синя стена в спалнята 😍

drago, много интересен интериор, къща ли е?

Missence, изобщо не виждам къде можеш да го събереш този барплот 90 см. Няма да може да се влезе в това пространство.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 22:35 от Lois

# 288
Ами тогава долните шкафове, които са също дълбоки колкото хладилника -60 см. ако дойдат по-високи от 90 см, няма да минат под прозореца. Например: Икеа шкафовете са 80 см+8 см крака, тънките плотове са 2.8 см, т.е. общата височина става над 90 см, ако е с плот 3.8 см ще станат почти 92 см. Ако подът нещо е крив, както наскоро една съфорумка писа, че е станало при тях, кухнята може и 95 см височина да стигне.
Под прозореца шкафове няма да има, те ще са срещу прозореца.

Трябват ми идеи за мазилка или нещо по-интересно за стените в коридора.

Не ясно и как се отваря този прозорец и т.н. , да не стане и, че ако е застъпен не се отваря.

# 289
  • София
drago_2008, сега те разбрах. Да, ще го преценим това. Извинявай, че питам по 100 пъти и мерси за съвета.

# 290
  • при него
Изпуснах ви днес, а такива красиви неща сте показали...
Драго, много е сладко, уютно.
Pisa, много добро преобразяване!
Мишенце, мога да покажа моята мазилка, сив травертин, избрана най-вече, защото е куче-устойчива

И за да не съм пас, днес случайно мернах това   (не е у нас), малко са ми лаишки снимките, но съм впечатлена от стената в коридора. Слагам за идеи и вдъхновение.

Скрит текст:

# 291
Лично на мен тия стени ми идват в повече.

# 292
  • sofia
И на мен са ми много тежки тези стени.
Аз много харесвам Kourasanit за стени - вижте им сайта/инстаграма. Но пак, не е за всеки стил.

# 293
И за мен са излишни тези стени. Твърде много текстури, твърде различни, че и камъни.
Какво лошо има в най-простата боя? Ако пък много е зор за текстура, има тапети - че като ти писнат, лесно се сменят 😅

# 294
  • София
О, не, такива стени не искам! Ако може да е нещо светло и нежно.

# 295
  • при него
Момичета, какво да ви кажа, различни сме. Аз направо като ги видях тези стени, особено коридора и бааааам... ако не го бяхме направили вече, това щеше да е...
Мишенче, нещо по-нежно, ами например венецианска мазилка, само че трябва да се пази, затова не я направихме ние в коридора. Иначе исках нещо като това
Скрит текст:

Но направихме това, травертин
Скрит текст:

# 296
  • Street of Dreams
Спийд Куин - макар да не съм фен на мазилките - вашата много ми харесва. Напомня ми на древния Рим и готическите катедрали.

# 297
  • Хасково
Спийд Куин - макар да не съм фен на мазилките - вашата много ми харесва. Напомня ми на древния Рим и готическите катедрали.
Здравейте, аз пак отскачам за съвет. Знам, че всичко е въпрос на лични предпочитания, но според вас как е по-добре? Холът е едно помещение с кухнята. Където ще е кухненският плот ще е с плочки, а след това ламинат. Въпросът е откъде е добре да започва ламинатът? Сега сме взели плочки, които започват зад вратата(червеният маркер), но тези дни се замислям, че може би ще е по-добре и пред вратата да са плочки(зеленият маркер).
Плочките са 60/120 гланц, а в коридора са същите, но мат. Може би трябва да започна от там докъде точно ще продължава кухнята. Разстоянието зад вратата до стената е 2м. Дали това ще е достатъчно за кухня с нормална големина? В началото мислех за остров, но вече се разубедих, защото освен кухненската маса, в стаята ще трябва да намерим място и за бюрото на мъжа ми , а него съвсем не знам къде ще го сложим.

P.s. това е проектът на строителя

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 22:33 от Ivayla_

# 298
При това разпределение не бих редила плочи 60/120 по един от двата начина въобще Sad визуално няма да седи добре за мен. Или ще отиват много към хола и трапезната маса ще е на тях или столът/частично масата ще ги застъпва.

# 299
  • при него
Ондин, ето я другата чупка на коридора. Тук почти непрекъснато е пуснато осветлението. На мен, този ефект много ми харесва.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт