СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 800
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аз пак да се включа, може да е полезно. Нещо, което се опитах да обясня другаде :

# 736
Рени, честито и на вас, приятно изкарване, заслужено е.

Гериии, обели ли ябълките, или ги свърши и почна да ги нареждаш, Joy.

Бебчо, браво, и на теб, ако не те разберат, то няма да има смисъл да се обяснява повече. И Дидева не се умопи да го прави, и колко пъти повтори - НА Първа Страница. Ама чете ли някой, чува ли. Не.
Бъдете живи и здрави.

Сега да пожелая много здраве, щастие, късмет, и още дълги години да празнувате. Тези от днес, тези от утре и тези от други ден. Предварително да си го кажа, знае ли човек какво ще стане.

Еййй, Ирчик, не бързай, нека първо се пооправищ, че ако вземе да те заболи някъде някоя синка, и мерака ще ти секне от болки. Мноу си нетърпелива, явно мама не ти е казала, че хубавите работи бавно стават. JoyHug

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 22:14 от Тони ♒🍀

# 737
  • Пловдив
Честито на рожденичките! Heart
Да са здрави и много щастливи!
Успех на децата, на които им предстоят още изпити!
Дано всички намерят правилното място за тях!
При нас вълненията утихнаха, на 99.9% е сигурно, че ще я приемат там, където иска. След много четене, проучване, въпроси, за и против професионалните паралелки, реших, че ще се съобразя с нейното желание. Тя просто иска да рисува, иска да създава неща, по-творческа личност е, нищо че е в МГ. Не иска профилите, които предлага гимназията. Няма как да не я послушам, все пак тя ще учи там. На този етап това е най-важното. След 5 години ще го мислим пак. А за момента съм спокойна, защото тя е доволна и щастлива. То малко като сватбата Joy не избираме младоженеца с мисълта дали разводът с него след 5 години ще е по-лек Joy

# 738
  • Пловдив
Честито на рожденичките! Много здраве и късмет!
И при  нас проблемът е не дали ще я приемат, а къде я дърпа сърцето. Иска да учи немски, но да си остане в МГ, но в нашия град паралелката с немски е най-слабата в МГ и вероятно ще е с различни преподаватели от тези на паралелките с английски. И сега дилемата е - езикът или по-доброто обучение по български език и математика. Баща й пък си настоявава за езикова с немски и въобще до 05.07. ще трябва доста за помислим.

# 739
Здравейте,
дъщеря ми е с бал 442,5 (БЕЛ - 86,5, МАТ - 84,75) - според вас има ли шанс за Втора Английска  -АЕ интензивно НЕ  БЕЛ?
Моята е със същия (по-високо по БЕЛ, по-ниско по Мат, но абсолютно същия сбор) и ако баловете са като миналогодишните, не стига на косъм за 1 и 2 АЕГ, ФЕГ. Но не се знае дали няма да паднат баловете заради математиката. През 2020, 2019 г. би стигало.

# 740
  • Пловдив
Ханна, разсмя ме. Нали и сватба организирам, та даже 2. Не бях мислила по казуса с развода. Но се сетих ,че брака е единственият хазарт разрешен от църквата. В този ред на мисли може да добавим и българското образование.
Паралелката е повече от супер и макар професионална, в нея има толкова математика, че по никакъв начин няма да се отрази на кандидатстване навън. Същото се оказва и за НТГ-проверих над 10 университета-ей така на тото, ами всички са с отворени врати ,ако е  в същата сфера и естествено затворени ,ако иска физика или медицина например.
При нас все още неяснота за 2 място. Моята любима НТГ е поне на 3-4 място в нейната класация. Само че второто е свободно. Има време ще го мислим.
Монд, знам че не е важно моето мнение, но съм много пристрастна към математиката. Балът би й стигнал за МГ, но тя не иска и да чуе. Но твоето дете си е математик в мозъка на костите. Език се учи и на частни уроци, и на школи. Аз бих заложила за математиката пред езика. А и от това което чувам, много от децата от езиковите гимназии ходят на уроци по езика. Дано детето вземе най-доброто решение.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 12:33 от renydent

# 741
Ако правилно си спомням, могат да се видят, но оценките не могат да се оспорват.
Ако има грешка от проверяващ би трябвало да бъде призната, според мен имат в предвид, че ако имаш претенции към оценяването на преразказ  нямаш право да спориш.

# 742
Здравейте,
дъщеря ми е с бал 442,5 (БЕЛ - 86,5, МАТ - 84,75) - според вас има ли шанс за Втора Английска  -АЕ интензивно НЕ  БЕЛ?
Моята е със същия (по-високо по БЕЛ, по-ниско по Мат, но абсолютно същия сбор) и ако баловете са като миналогодишните, не стига на косъм за 1 и 2 АЕГ, ФЕГ. Но не се знае дали няма да паднат баловете заради математиката. През 2020, 2019 г. би стигало.
Не съм гледала статистиките от миналата и този година и говоря наизуст. Предполагам по-ниските оценки по математика ще бъдат компенсирани от по-големия брой кандидатстващи.

# 743
  • Сф
Добър ви ден, емоциите вече се поуталожиха, като че ли. Честито на рождениците! 
Детето тръгна да излиза със съученици. Обсъждат. Има доста разстроени деца. Специално от математиката и колкото и да е невероятно за мен има още като с нашия нисък бал по мат, има и с по- лош. Приятелката и, която е с 6 на всяко контролно е с 34. Не знам какво да мисля. Прати скрийншот , защото никой не повярва в групата им.. Другата отличничка също е с нисък по математика.. И да, има много изненадани деца и родители. Неприятно, неочаквано. Пиша за нормално, прилично училище в София. Проучванията ми до момента силно се разминават с резултатите в темата. Да видим накрая, де ще му излезе края Simple Smile

# 744
  • София
Живи, здрави и щастливи да са рожденичките! Hug

Пак да питам, извинете... Blush
Ако стигнем до второ класиране, ще упълномощим майка ми. Обаче дъщеря ми се притеснява, защото чула, че и децата трябва да присъстват на записването. Това така ли е?

# 745
  • София
Ако правилно си спомням, могат да се видят, но оценките не могат да се оспорват.
Ако има грешка от проверяващ би трябвало да бъде призната, според мен имат в предвид, че ако имаш претенции към оценяването на преразказ  нямаш право да спориш.
Грешка от проверяващ ми се струва, че трудно би могло да има. Все пак оценяват двама, пък и двамата да сбъркат ...
Но съм чувала за случай в който не са били извадени от плика листовете с беловата на втори модул. Естествено говорим за един случай, но са ги намерили и са поправили оценката. Вероятността обаче това да се случи пак, не знам, струва ми се ниска.

# 746
  • Пловдив
Честито на рожденичките! Много здраве и късмет!
И при  нас проблемът е не дали ще я приемат, а къде я дърпа сърцето. Иска да учи немски, но да си остане в МГ, но в нашия град паралелката с немски е най-слабата в МГ и вероятно ще е с различни преподаватели от тези на паралелките с английски. И сега дилемата е - езикът или по-доброто обучение по български език и математика. Баща й пък си настоявава за езикова с немски и въобще до 05.07. ще трябва доста за помислим.

От наблюдения върху вече завършващи 9 клас близки деца (вкл. и моето) от МГ, ЕГ "Пловдив" и Руската - всички с немски език - твърдо съм съгласна с мнението на вашия татко Simple Smile

Честито на девойките на Гаргамела и Рени! Да са здрави и да намерят своето място!
Тази година доста пловдивчанки в темата Innocent

Ханна, към кое училище се е ориентирала девойката? Малката щерка също е по-творчески настроена и се чудя къде в Пловдив може да се насочи.

А от паралелките в НТГ имате ли отзиви?

# 747
                И да има грешка на проверяващ мачът вече е свирен! Виждаш,нямаш право да снимаш,получаваш отговори на зададени от теб въпроси и.....до тук.За спор или възражение и дума не може да става.Преди много години имаш право и преразглеждат работата,но сега такава опция няма.
                Да те успокоя три години проверявам работите на нашите деца по БЕЛ / втората ми специалност е българска филология/ и мога да те уверя,че и двамата проверяващи бяха оценили точно.Даже им се възхитих, защото единия младеж пише ужасно и се чудех дали ще имат търпение,защото аз нямам нерви да му чета криволиците.Да,ама те бяха от търпеливите.

# 748
А работите им с рецензия ли са ?Исками се да видя ,какви са му грешките на преразказа Simple Smile

# 749
Моята дъщеря също има много малко точки по МАТ. Всъщност точките са и само от първи модул, а тя е убедена, че е решила и геометричната задача от втори модул…веднага след изпита проверихме резултатите и вкъщи я реши наново и беше вярна, сигурна е и че я е преписала на беловата. Дали може наистина да се променят резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт