Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 810
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте!
Можете ли да препоръчате пералня до 700-800лв бюджет?
За предпочитане от Технополис.
Държа на качество доколкото е възможно Simple Smile

Щом държите на качеството, изборът е АЕГ или Бош. Моделите на АЕГ са над бюджета ви, но мога с две ръце да препоръчам ето тази Бош: WAN24062BY. Имам такава и мога да кажа, че е отлична. Изключително тиха и пере много добре.

Максималните ѝ обороти са 1200 в минута, но вече близо 2 години я ползвам в комбинация със сушилня и нямам никакви проблеми.

Въпреки бюджетната си цена, тя се доближава до пералните от висок клас (имам опит с много по-скъпи Миле и АЕГ). По-добра е от моделите WAJ на Бош и практически е идентична с 8-килограмовата WAN24063BY.

П.П. Важно допълнение: в Технополис цената на модела е висока, а наличностите - на изчерпване. Вижте в други магазини, на повечето места е под 800 лв, а в Зора в момента редовната цена е 669 лв: https://zora.bg/product/wan24062by-5f5757d11f6db
Благодаря, с Бош сме имали доста проблеми Simple Smile
По-скоро оглеждах марки като Самсунг, Хувър,  Хайер, Уърлпул и т.н.
Та моля за мнение за някоя от тези марки Simple Smile
С тези марки в този ценови клас, ще имате още повече проблеми със сегашните модели.
Послучайте Wilemina.

# 361
С посочените марки също е голяма вероятността да имате проблеми.

# 362
Самсунг за 800 лв горе-долу ще е добре. Едно 5 години ще изкара предполагам.

# 363
  • София
Благодаря, с Бош сме имали доста проблеми Simple Smile

Тогава увеличете малко бюджета и вземете АЕГ - https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6FLI48S/p/687549

За мен това са евтини марки, при това с претенции. По-добре се насочете към Беко или Индезит, защото Хувър и Уърлпул са просто по-скъпи техни версии. Китайска пералня (Хайер) не бих си купила, а на Самсунг силата им е в други уреди. Пералните им са посредствени, с евтина и слаба конструкция и претенции за иновации, които се оказват безсмислени.

Ако ще се насочвате към марка от „втория ешелон“, по-добре вижте Горенье, например този модел - в рамките на бюджета е, има всички съвременни параметри и удобства (8 кг. 1400 об./мин. и др.), икономичен е (клас А) и е произведен в Словения: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-GORENJE-WNEI84AS/p/682756 . Но не очаквайте да е по-качествен от Бош.

# 364
Hoover пък никога не е имала нищо общо с Beko , поне аз така знам . Grundig е по-високия клас Беко .
Hoover е по-висок клас Candy . Ползвам  пералня  Канди веднъж годишно  за по 3-4 дни - не е лоша марка за пералня като цяло , но модела на тази , която ползвам е сигурно на над 10 години и вече стърже при 1400 оборота ужасно , но пък пере добре - редовно на нея ползвам 44 минутната на 40 градуса , други програми мисля не съм ползвала , пък и тя е доста простичка . Beko съм ползвала за 10 години , през последните й 3 години не я ползвах аз  , купена мисля 2006 . След нея купих още една Беко  , но 2 години и се развали , като през това време ползвах и едно Деу , което след 5 години махнах /мразех я тая пералня / . От 1 година отново се ползва , но рядко от мен .
Вече 2 години /от Април 2020 / , постоянно . Много я харесвам , ползвам я доста - около 12 пъти на седмица , половината от тях на 60 градуса . Пере и плакне със добро количество вода . Със сегашните цени на уредите , ако не е спешно , бих изчакала с купуването на какъвто и да е уред ..

# 365
Hoover пък никога не е имала нищо общо с Beko , поне аз така знам . Grundig е по-високия клас Беко .
Hoover е по-висок клас Candy . Ползвам  пералня  Канди веднъж годишно  за по 3-4 дни - не е лоша марка за пералня като цяло , но модела на тази , която ползвам е сигурно на над 10 години и вече стърже при 1400 оборота ужасно , но пък пере добре - редовно на нея ползвам 44 минутната на 40 градуса , други програми мисля не съм ползвала , пък и тя е доста простичка . Beko съм ползвала за 10 години , през последните й 3 години не я ползвах аз  , купена мисля 2006 . След нея купих още една Беко  , но 2 години и се развали , като през това време ползвах и едно Деу , което след 5 години махнах /мразех я тая пералня / . От 1 година отново се ползва , но рядко от мен .
Вече 2 години /от Април 2020 / , постоянно . Много я харесвам , ползвам я доста - около 12 пъти на седмица , половината от тях на 60 градуса . Пере и плакне със добро количество вода . Със сегашните цени на уредите , ако не е спешно , бих изчакала с купуването на какъвто и да е уред ..
Не разбрах коя марка имате от 2 години Simple Smile
За съжаление е спешно, нашата се развали, а сме с малко дете Sad

# 366
Уърпул FWD71284SB EE

# 367
Аз бих препоръчала Самсунг пред Бош.
Вече година имам втората и много съжалявам, че не отидох лично , за да си купя избрания Самсунг, а пратениците ми ги прилъгали с Бош.
Самсунга пере с повече вода, дрехите излизат по- ароматизирани, почти веднага загрява водата до t на програмата и най- важното- не удължава времето. С по- безшумна центрофуга е, а е претърпяла всякакви издевателства.
Говоря за пералня , ползвана 8 години, моделът едва ли го има вече.

# 368
  • София
Hoover пък никога не е имала нищо общо с Beko , поне аз така знам ...
Hoover е по-висок клас Candy ...

Грешка на езика/пръстите, Канди имах предвид. Това не променя смисъла на казаното.

... пере с повече вода, дрехите излизат по- ароматизирани, почти веднага загрява водата до t на програмата и най- важното- не удължава времето. С по- безшумна центрофуга е, а е претърпяла всякакви издевателства.

Това важи за всяка пералня от 2012 г., сравнена с друга пералня от 2022 г. Причината е в нормативните изисквания. Всички днешни перални перат с по-малко вода, включително и моделите на Самсунг. Иначе просто не биха ги допуснали на европейския пазар.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 18:05 от Vilemina

# 369

A! Да си дойдем на думата. Правилният израз е "бяха много хубави перални, но вече не са същите." Wilemina е казала защо.

# 370
Здравейте
Имам пералня Miele днес ми се появи грешка на дисплея за филтъра докато работеше, изключих я от копчето почистих филтъра и пак я пуснах но помпата продължава да работи.
Каква да направя за да я оправя?
Модел? Точна грешка?

# 371
  • при него
Вероника, в момента има едно АЕГ на промоция в Технополис, гледах одеве телевизионна реклама. Може би е същото, което Вилемина показа.

# 372
Здравейте
Имам пералня Miele днес ми се появи грешка на дисплея за филтъра докато работеше, изключих я от копчето почистих филтъра и пак я пуснах но помпата продължава да работи.
Модел? Точна грешка?
Пералнята е Miele W 5872 edition 111
Грешката е: Слива воды

# 373
Здравейте
Модел? Точна грешка?
Пералнята е Miele W 5872 edition 111
Грешката е: Слива воды
Като извади филтъра, светна ли с фенерче да погледнеш дали в гнездото му има нещо останало или пък да не се е омотало/застанало до перката? Изключи я от контакта за всеки случай!

# 374
вили 55,

Пералнята не източва водата. На първо място, трябва да проверите:
-Дренажна помпа .
-Маркуч за източване и пълнене.
-Дренажен филтър.
Ако със споменатите всичко е както трябва, обърнете се към сервиз. Причината може да е:
-дренажът не работи поради неизправност на контролния блок.
-дефектен сензор за нивото на водата.

Общи условия

Активация на акаунт