Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 61 794
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
По мои наблюдения спокойно можеш да изразходваш чифт контейнери с течен препарат, преди пералнята да сигнализира, че има нужда от почистване на системата Twindos.
Т.е. дори и да се разсееш и да не почистиш системата, в един момент пералнята ще ти напомни.
Естествено нищо не пречи да я почистваш и по-често.
А за почистването на казана - достатъчно е да се напълни една мерителна чаша от мека пластмаса с прах за пране и да се постави в барабана. След това пускаш програмата за почистване (на казана) и готово.

# 661
И все пак дано в един момент да не ни се задръстят тези twindos-и Joy

# 662
И все пак дано в един момент да не ни се задръстят тези twindos-и Joy
Ползвайте от време на време фирмения препарат на Miele за почистване на тръбичките на системата Twindos. Т.е. контейнер за Twindos с препарат.
А по принцип ако Twindos се използва редовно, тръбичките не се затлачват и задръстват чак толкова. Дори един път седмично да се използва Twindos, няма проблеми дори и половин година без почистване на системата.

# 663
Аз всеки ден ползвам, ама човек никога не знае с техниката.

# 664
Момичета, кои програми са ви най-полезни?

В момента избирам нова пералня, старата е някаква измислена, която дори не показва колко време остава до края на програмата. Не съм запозната с новите технологии и се чудя какво да търся.

Коя функция също така ви е най-полезна? Чета за iDos и определено ми харесва тази идея. Също факта, че има и много кратки програми, което много често ми се е случвало да си мечтая да имам.

# 665
90% и нагоре използвам програма "памук". Тя е универсална и само сменям градусите. За полари ползвам "синтетика", за спортни якета една специална програма "outdoor" (тя става за всякакви спортни неща) и за вълна (почти никога) специалната програма. Всичко друго на памук.

# 666
Момичета, кои програми са ви най-полезни?

В момента избирам нова пералня, старата е някаква измислена, която дори не показва колко време остава до края на програмата. Не съм запозната с новите технологии и се чудя какво да търся.

Коя функция също така ви е най-полезна? Чета за iDos и определено ми харесва тази идея. Също факта, че има и много кратки програми, което много често ми се е случвало да си мечтая да имам.
Кажи бюджета.
Не знам дали знаеш, но кратките програмки са за 2-3 неща да преплакнеш. Съвременните перални сами си преценяват колко да перат според количеството дрехи и според зададените допълнителни функции.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28S60BY/ … qbWQaAoD5EALw_wcB
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7fec41ps
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwd120-wcs-8kg
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwd660-wcs-tdos-and-8kg

# 667
Всекидневно ползвам 15-20 минутната програма/често няколко пъти дневно/ или програма памук на 40 градуса. Включвам допълнително центрофуга на максимални обороти след кратката програма. Или пускам някоя 45 -минутна с макс. обороти, без значение коя, ако ползволява повече обороти. Само спалното бельо пера на 50-60 градуса на програма памук. За вълна ползвам през зимата за мои пуловери. Моята е с CapDosing/подобна на тази от третия линк с 1600 оборота/, но не съм купувала капсули допълнително, а пера с обикновен прах Персил и различни течни препарати.
cherry_blossom, аз бих взела Бош с 1600 оборота и 10 кг.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 15:16 от Мари-ана

# 668
Хубаво, използвайте си я 15 минутната, само знайте, че препаратът е неспособен да изпере за 5-10 мин., защото останалата част от програмата е изплакване, не съм сигурна дали тази програма изобщо топли водата, защото няма време. Така препаратът се хаби-просто  заминава в канала без да сте му използвали изпиращите свойства.

# 669
Петя, ползвам кратката точно както писа - за преплакване на 2-3 неща/на 30-40 градуса с малко течен препарат/. Младежите у нас се преобличат по три пъти дневно и нищо не се облича повторно в т.ч. суитчерите. Удобна ми е за екипите им след фитнес.  По-скоро за кратката програма ми е важно да изплаква добре. За Сименса съм сигурна, че изплаква на кратката много добре и с много вода. За Милето обаче ми се струва, че ползва много малко вода и на другите програми винаги добавям допълнително вода.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 15:57 от Мари-ана

# 670
Не знам-може при различните перални да  е различно.  Аз на моите мъжОве им ги събирам от 2 дни в отделен кош (трудно го запомниха кой от двата е!) и пера на нормална програма. Отделно нямам и време да се занимавам толкова често с пранета.

# 671
Кратката програма на Miele е 30 min на 40 градуса.
Има и опция да бъде 20 мин.
При дългата версия прането е 20 мин, а изплакването 1 единствено и центрофугата са последните 10 мин. Ако бяха 2 изплаквания може би щеше да е по-адекватна.

# 672
И при мен основно използваната програма е Памук. Важни са ми още: Дънки, Аутдор (за якета и спортни екипи), Вълна. За летни рокли  - програмата за ризи.
Не, че и на останалите програми не им намирам работа, но то е значително по-рядко.
Кратката програма, при мен 30’ (можеща да се съкрати и на 20’) не я приемам сериозно и не я използвам за пране, а само ако съм предозирали препарат на основна програма, а я пускам за допълнително изплакване и това е, ако искам да ми преплакване с нагряване на водата. Иначе имам друга програма, отново 30’, която плакне 2-3 пъти, но при нея не се нагрява водата. Между другото тя ми е също често използвана.

# 673
При мен най-кратката програма е 14 минути 🙃.

# 674
Дали някой има преки впечатления от този модел на Bosh: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAV28EH0BY/p/683782

Колебая се между него и сходен ценови модел Миле, но засега удължената гаранция на Bosh накланя везните.

Вероятно е коментирано, но дали може да споделите i-dos ползвате ли с нормални перилни препарати или единствено специални за марката?

Ползвате ли пералнята през мобилното приложение или не е особено практично?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт