Италия 154

• 41 320
  • 409
  •   1
Отговори
# 375
Мария, ако си още в България, може да си извадиш кодиче в посолството. Попълваш една бланка и им я пращаш по пощата, после те ти връщат официален лист с данните и кодичето ти. Звънни им да питаш все пак, че моето съм го вадила преди 10-тина години.
Благодаря Mikkey 🙂да още съм в България, ще звънна и там и ако е по-лесно ще извадя там.

# 376
Здравейте,
Имах  профил "ffr" ,от който не знам защо не мога да пиша. "Старите момичета" в групата ме знаят.SmileySmiley
За съжаление опрях до итал.здравеопазване и съм малко казано ужасена..Какво беше,какво е станало !...Обръщам се най–вече към момичетата от района на Милано
Скъсах менискус и естествено отидох на частен преглед при ортопед / в Galeazzi/ ,иначе чакане около 2–3 месеца...
Нещата опират до операция и той ме прибави към  lista di attesa ,като ми каза ,че ще бъда оперирана след около 8 месеца !!!!!!!!
Аз не мога да ходя ,не мога да си представя как ще изкарам цялото лято по този начин.
В болници ,конвертирани с мутуа искат преглед от техен д–р ,за да ме вкарат в тяхната листа.,т.е. по 200 евро ,за всеки д–р..
Кажете как да търся болници ,в които мога да ме оперират по– рано ?Как да питам за тяхната листа ?

В отчаянието си ,пуснах същото запитване и в групите ФБ ,а дано от някъде излезе нещо .

Всяко мнение ще ми бъде полезно !
Благодаря !

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 13:18 от FBID100001745220325

# 377
Здравейте,
Имах  профил "ffr" ,от който не знам защо не мога да пиша. "Старите момичета" във групата ме знаят.SmileySmiley
За съжаление опрях до итал.здравеопазване и съм малко казано ужасена..Какво беше,какво е станало !...Обръщам се най–вече към момичетата от района на Милано
Скъсах менискус и естествено отидох на частен преглед при ортопед / в Galeazzi/ ,иначе чакане около 2–3 месеца...
Нещата опират до операция и той ме прибави към  lista di attesa ,като ми каза ,че ще бъда оперирана след около 8 месеца !!!!!!!!
Аз не мога да ходя ,не мога да си представя как ще изкарам цялото лято по този начин.
В болници ,конвертирани с мутуа искат преглед от техен д–р ,за да ме вкарат в тяхната листа.,т.е. по 200 евро ,за всеки д–р..
Кажете как да търся болници ,в които мога да ме оперират по– рано ?Как да питам за тяхната листа ?

В отчаянието си ,пуснах същото запитване и в групите ФБ ,а дано от някъде излезе нещо .

Всяко мнение ще ми бъде полезно !
Благодаря !
Няма да съм много от полза за Италия, но да споделя опит за минискус. Оперирайте го възможно по-скоро, не защото не може да ходите, а защото рискувате износване на хрущяла, а там става страшно! В България се раздвижват такива пациенти, опитват се да редуцират отока и се оперират максимално бързо. Става се на крака почти веднага, до 2-3 дни макс започва раздвижване. Може да прочетете тук накратко. Мен ме оперираха д-р Хубенов и д-р Атанасов с много по-тежка от вашата травма.
https://mc-svbogorodica.com/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%8a%d1%81 … 0%ba%d1%83%d1%81/
В Италия бях 2,5 месеца след моята операция (много тежка) и там продължих с възстановяването.

# 378
  • MI
Личният лекар може да даде приоритет, че е спешно. Не знам за такава операция, но изследване за което иначе се чака около пет месеца така го направих за две седмици....

# 379
ffr, аз знам в provincia di Como https://www.cof.it, която е известна ортопедична болница.
Не е край Милано, но и не е много далече, може да пробваш.
Виж, че имат някаква секция на сайта, където са описали tempi di attesa за видовете прегледи.
https://www.cof.it/tempi-attesa-esami-ambulatoriali.html
Успех!

# 380
ffr, аз знам в provincia di Como https://www.cof.it, която е известна ортопедична болница.
Не е край Милано, но и не е много далече, може да пробваш.
Виж, че имат някаква секция на сайта, където са описали tempi di attesa за видовете прегледи.
https://www.cof.it/tempi-attesa-esami-ambulatoriali.html
Успех!

Благодаря ти много ,утре ще видя и тях...
Като си помисля само, как преди години се гордееха с доброто здравеопазване в Ломбардия..

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 00:13 от FBID100001745220325

# 381
Преди два месеца ме оперираха, не беше по спешност, но минах на частна операция. Обаче моят лекар оперира и на частно и на държавно, така че можех да избирам директно дали да ходя в листа на чакащите или да ме оперира веднага. Та мисълта ми е, намери лекар, който да работи и със здравната каса и на частно, за да ти организира всичко той.

Иначе моята операция беше коремна и с пълна упойка и струваше около 4к евро в много добра частна клиника в Торино. Та минискусът трябва да е доста по-евтин, ако можеш - минавай на частно или отиди в България да те оперират на частно.

Състоянието на здравната каса е такова, защото има огромен процент състаряващо население със сериозни здравословни проблеми и минават те с приоритет. Още по-зле ще става…

# 382
Ако мога само да добавя , че в Германия съм имала случаи , при които цените в България са били по-високи от немските за услуга. Т.е. е хубаво да се прегледат предварително и двете оферти и да се избере по-добрата. Т.е. въпрос е на договорка според мен.
При мен е ставало дума за зъболекар. Въпреки всички предположения , че в България е по-евтино.

# 383
Специално зъболекарските услуги към днешна дата в България вече са по-скъпи, заради чужденците (и българи от чужбина), които специално пътуват за това. Аз тук имам много добър зъболекар, който за почистване ми взима 100 евро, а прегледът е безплатен, в България плащам същото за преглед и почистване 😌

Но иначе съм съгласна - виж колко ще ти струва в България, защото като включиш и пътя, престоя - да не излезе по-скъпо. Операцията на минискус не би трябвало да е много скъпа в Италия.

# 384

Иначе моята операция беше коремна и с пълна упойка и струваше около 4к евро в много добра частна клиника в Торино. Та минискусът трябва да е доста по-евтин, ако можеш - минавай на частно или отиди в България да те оперират на частно.

Точно така мисля да направя, ще се оперирам на частно тук.Менискусът е около 3 бона.
Престоят ми в България ,плюс хилядата свързани с него неща ,ще ми струва пари и най–вече нерви.

п.с. И аз се отказах да ходя вече на зъболекар в България....
Остана обаче фризьорът...Wink))

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 16:43 от FBID100001745220325

# 385
шшшшш ът Simple Smile скривай това с фризьора , че има уши на всякъде и това ще смотат Simple Smile

# 386
  • на острова на мечтите
Хе хе, за фризьора и аз ревях до преди половин година. Сега си намерих един ок. Обаче смених поне петнайсет салона .
За операции, опазил ме Господ, не ми се е налагало🙏 Съвет не мога да дам. А и не съм в района.
Успех и дано намериш разрешение на проблема🤞

# 387
Абе много ми се виждат 3к за минискус. Та тя е съвсем обикновена операция - без пълна упойка и болничен престой. Виж в други клиники или отиди в друг град наблизо.

За фризьора - отчаянието е пълно. Вече смених 7. Отказвам да ме боядисват, попитах моята фризьорка в Бг какви бои да си купя онлайн и се боядисвам сама. Но те дори и едно подстригване могат да направят. Много тъжно.

# 388
Има много хубави видеоклипове онлайн за подстрижка вкъщи.😃 Не съм търсила никога фризьорски услуги в Италия, но и в България предпочитам да се справям сама с това, с което мога и да не завися от фризьорки и да не се налага да обяснявам как да ме подстрижат, а накрая да не е това, което очаквам...За запазването на часове/чакане в салон да не говорим.
Реших си проблема с една ножица за подстригване за 5-6 лв от Лидъл и няколко водеоклипчета.🙂

# 389
Има много хубави видеоклипове онлайн за подстрижка вкъщи.😃 Не съм търсила никога фризьорски услуги в Италия, но и в България предпочитам да се справям сама с това, с което мога и да не завися от фризьорки и да не се налага да обяснявам как да ме подстрижат, а накрая да не е това, което очаквам...За запазването на часове/чакане в салон да не говорим.
Реших си проблема с една ножица за подстригване за 5-6 лв от Лидъл и няколко водеоклипчета.🙂

Има ,но за средно дълга коса. Моята е определено къса.
Пробвах и аз 2 пъти ,но не излезе добре,особено отзад.
Ако и твоята е къса,прати ми линкове на лични,не съм се отказала .

Иначе,спрях да се боядисвам. Просто ми писна...

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:15 от FBID100001745220325

Общи условия

Активация на акаунт