2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 3

• 70 439
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Тази година се чу, че профил география са имали много добра оферта за екскурзия, но тъй като при моя син периода с профилите е след още две години, не съм задълбавала много за допълнитлена информация.

# 646
  • София
Може би става въпрос за екскурзията до Мадрид. Някои от "малките" успяха да се уредят и те, нахлули при директорката и тя им разрешила. Нахалници такива/включвам и моя син тук, да не се засегне някой, просто се шегувам/ Joy

# 647
  • София
Даже Михов не в ясно дали ще го има тази година 🙂, имаше свободно място за учител по история на сайта.

# 648
Здравейте. Включвам се и аз като родител на момче, прието във 2 АЕГ с АЕ/РЕ. Чета прекрсани отзиви за училището, бяхме и на деня на отворените врати-определено ни хареса. Дано първите впечатления се затвърдят през бъдещите 5 години.

# 649
  • София
Почина учителка по история, затова се търси учител по история.
Моят син нищо не е споменавал за екскурзия до Мадрид, добре би било да има повече екскурзии в училището.

# 650
Питахме тази година защо няма екскурзии и ни обясниха , че човекът който са занимава с това е болен.  Другата година щяло да има екскурзии по Еразъм, но това няма общо с въпроса. Можеха да сключат договор с фирма и да организират една международна екскурзия. Френската гимназия така отидоха до Париж. Интересът е бил толкова голям, че се е наложило да наемат още автобуси.

# 651
  • София
На Михов вече не му се занимава много с екскурзии.
Нашия випуск ги води през годините на няколко кратки из Бг, ама с 300 зора го навиха децата.

# 652
  • София
Страхотни спомени има дъщеря ми от международните екскурзии /до Париж и до Лондон, през няколко страни/. Счупваха се от път, но страшен купон.

# 653
Миналата година класната на 8е е искала да ги заведе на екскурзия в Лондон, но ръководството й е отказало с мотив, че не може за отделен клас.

# 654
  • София
Предвид, че 8е е класът на моя син, а класната я познавам лично по друга линия, ще взема да я питам какви са вариантите за екскурзия през фирма, а не  през училище.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:48 от green_dawn

# 655
Разрешение от директора трябва ако е в учебно време - независимо дали е през фирма или през училището.
  През неучебни дни, ваканции, събота и неделя - могат сами да си организират екскурзия класа с учителката без да се уведомява директор. В Грабо има много изгодни ваучери.

# 656
  • София
След Ковид вече не са така редовни с екскурзиите, основно защото Михов не е толкова активен. Синът ми беше випускът с провалената голяма екскурзия до Италия и след това вече така и не организираха нищо навън, няколко в Бг. Но сега, ако има интерес отвътре, май се възобновяват Simple Smile. Освен това миналите 2 и нещо години училището беше практически в режим на ИД управление - бившата директорка (сега зам.-министър в МОН) с изтекъл мандат, настоящата блокирана поради отменяни в последния момент конкурси и нов конкурс с чисто нови правила за оценяване. Сега вече нещата ще се стабилизират и утвърденото вече ръководство може да се обърне към по-устойчиви активности. Между другото, беше споменато на връчването на дипломите, че нашата директорка е спечелила мястото си с най-високия резултат на конкурса сред всички новоизбрани директори в столичното РУО. И е много енергична и симпатична дама, усети се присъствието й дори докато беше ИД, ще се харесате Simple Smile

Санака, много се зарадвах, че все пак си дойдохте вкъщи Simple Smile Малко изревнувах, като се записахте при франсетата първоначално, тук си ви е мястото, ние избрахме Втора АЕГ включително поради твоите коментари в предишните теми.
Поздрави и на всички новозаписани. Мисля, че най-характерната отлика на нашето училище сред всички "елитни" е един особен Chill - вайб, без много претенции, без френетична амбиция, нормални, читави деца, на които им е гот и спокойно да са си там и да са заедно, но някак си, енергийно най-ефективно, си постигат целите последователно и пълноценно. Всички набори на набора отидоха точно където искаха, пък макар и без грамоти и медали Simple Smile
Успех на зайците!

# 657
  • София
Поздрави и на всички новозаписани. Мисля, че най-характерната отлика на нашето училище сред всички "елитни" е един особен Chill - вайб, без много претенции, без френетична амбиция, нормални, читави деца, на които им е гот и спокойно да са си там и да са заедно, но някак си, енергийно най-ефективно, си постигат целите последователно и пълноценно. Всички набори на набора отидоха точно където искаха, пък макар и без грамоти и медали Simple Smile
Успех на зайците!

Мисля, че това е най-доброто описание на моя синковец, вечно chill и някак си не разбираш как успява да му се получат нещата с усилия на абсолютния минимум, да не кажа под него.

# 658
По Еразъм не са точно екскурзии. На профил география бяха с доста висока цена за тези извън профила май, може и да бъркам с други пътуване , но няма значение. Надявам се да има повече екскурзии занапред, макар и за моят вече да е късно Simple Smile Това много добре се отразява на децата.
Потвърждавам за вайба, на мен много ми допада.

# 659
Ще ми е интересно да наблюдавам развитието на момъка и в каква среда ще вирее. Аз идвам от езикова гимназия със стари традиции, която по мое време бе много престижно да завършиш и определено обстановката там мога да определя като секта, но в най-положителния смисъл на тази дума (понастоящем не знам дали още е така). Бяхме много задружни, учителите (повечето) много мотивиращи и израствайки в такава амбициозна среда, много от моите съученици, включително и аз, отидохме в добри университети. Дано и във 2АЕГ е така.

Общи условия

Активация на акаунт