Нашите кухни - тема 91

• 52 292
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Street of Dreams
Моето чекмедже е с размер 55 см и се събират. Но то зависи колко тенджери имаш и колко са големи.

Тенджери и тигани искам да събера. Даже и една тава. 😄

# 526
Здравейте,
Благодаря за всичко, което споделяте.
Правя си проект за нова кухня. Знам какво искам, защото виждам недостатъците на сегашната си кухня. Подхождам практично и проектирам шкафовете според това какво ще съхранявам в тях. Но тъкмо си кажа, че съм измислила точното разпределение и започват съмненията. JoyJoyJoy
Моля да споделите предимствата и недостатъците на вътрешните чекмеджета. Всички долни шкафове ще са с чекмеджета (предпочитам в долната част на шкаф или гардероб да са чекмеджета вместо рафтове) и установих, че когато са вътрешни изглежда по изчистено някак. Но после си помислих, че при всяко ползване на чекмедже трябва да отварям врата или друго външно чекмедже. Направих сигурно по 10 варианта на шкаф и продължавам да се чудя. Моля за мнение и за издърпващи се плотове от шкаф.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 527
За мен вътрешните чекмеджета са много неудобни. Постоянно ги отварям, и наистина ще ми пречи ако са такива.
Зависи дали за теб естетиката или удобството са по-важни, първо трябва да вземеш това решение, и после всичко става лесно Blush

Издърпващи плотове някак също не е моето нещо, но ако мястото ми е ограничено сигурно бих ги ползвала. Важно е механизмите им да са качествени, за да не правят проблеми след време.

# 528
Имам само едно вътрешно. Не мога да кажа че не ми е удобно..защото съм сложила разни фолия и пликове, не го ползвам редовно тоест.
За мен недостатъка е двойното отваряне и една идея по малкия обем заради дълбочината на скриването.

# 529
  • Пловдив
Аз имам две такива вътрешни чекмеджета. Едното с вилици, лъжици и т.н., а другото с ножове, бъркалки и всякакви кухненски пособия. Не ми е неудобно.
Естетически съм разделила долния ред на две еднакви чекмеджета. Иначе трябваше да са три -тясно, средно и голямо и щеше да ме дразни.
Аз имах същите терзания при проектирането, но се радвам, че ги направих така.

# 530
  • София
...Моля да споделите предимствата и недостатъците на вътрешните чекмеджета. Всички долни шкафове ще са с чекмеджета (предпочитам в долната част на шкаф или гардероб да са чекмеджета вместо рафтове) и установих, че когато са вътрешни изглежда по изчистено някак...

Аз за предимства не се сещам Simple Smile Въпросното „изглежда по изчистено“ е единственият аргумент „за“ решението зорлем да си слагаш пречки пред достъпа до всичко. Разгледайте повече снимки из нета и списанията и ще видите кое се е наложило като решение. За мен, три реда чекмеджета, особено ако са без дръжки, е достатъчно изчистено.

Това са произволно подбрани снимки от нета:

Тук се виждат и двата основни типа решения за отваряне на чекмеджетата без дръжки - с пуш механизми и с надлъжни жлебове за хващане и издърпване.

# 531
Вътрешното чекмедже е наистина неудобно. Имаме мостра не за да го пробутваме, а за усетят хората логиката да се отварят 2 чекмеджета 😁
Единственият плюс е когато се гони линия за дизайн да не разпокъсано. Ето тук има 12 стандартни чекмеджета в кухня и остров и под микровълнова е цяла врата настрани и вътр чекмеджета. Щом хората държат на чекмеджета да има. Но в снован част кухня няма нужда така цяла врата.

Под фурна голямо чекмедже с 2 вътр. Цел: линия дизайн. При този тип е много важно най-долното чекмедже, която държи тежкото чело да е най-здравият механизъм на пазара.

# 532
Не виждам нищо грозно в чекмеджетата. И какво разваляне на линията? Кухнята е картина, наистина, но е и най-използваната част на дома, най-губещата време за домакинята и оттам - пряко зависима от функционалността. Колко пъти ще я показваме в списание тази кухня колко е перфектна и колко пъти ще си вадим вилици от чекмеджето?
В показаната по-горе бяло-зелена кухня трите чекмеджета са ми по-красиви от двете. В по-плитките се подреждат по-лесно нещата и като не са едно върху друго стават и по-видими.
Няма нещо, което да ми губи и една секунда повече от времето или да изисква повече отваряния/ затваряния и да го намирам за по-красиво.

# 533
Имам от двата вида чекмеджета и вътрешните не ме затрудняват. Външни чекмеджета ми харесват, когато шкафът е широк (например 80 и повече см). Когато е по-тесен (60 и по-малко см), лично на мен повече визуално ми харесва цяла врата и вътрешни чекмеджета.

# 534
Благодаря на всички за мненията. Искам да чуя точно какво мислят хората, които ги ползват.
Аз в никакъв случай не говоря за изцяло вътрешни чекмеджета и визуално да изглеждат като на втората снимка в поста на Radi_fit. Говоря да ги окрупня така да се каже, защото ще имам няколко плитки чекмеджета за прибори и бъркалки, за подправки и т.н. защото смятам, че в тях нещата наистина са по-видими и е по-удобно.
Снимки съм разгледала много, и предавания по HGTV гледам постоянно. JoyJoy И по магазини ходя и дърпам чекмеджета и т.н. Но това е друга тема.
Вероятно ще ги оставя нормални чекмеджетата и ще помисля дали да имат дръжки или не. Но определено не искам рафтове в долната част на кухнята, особено най-долу. В сегашната ми кухня са повече шкафове с рафтове и определено чекмеджетата са ми по-удобни.

# 535
Симетрията е целта на упражнението! От естетическа гледна точка.
Също като Папи, за мен практичността е на първо място. Ако не може да се съчетаят практичност (за мен лично, за моите навици) и естетика (пак за моя вкус), тогава ще жертвам естетиката. Други хора пък никога не биха пожертвали естетиката. Въпрос на личен избор кое да те дразни - неудобството или "грозното". Всеки си прави личния избор и си живее с него/ползва го.
Давам пример - при наличния размер при мен мога да наредя шкафове - 20-60-60-60-40. Няма да бъде симетрично, по принуда, не по желание. Първото 20 е защото след него следва печка с котлони, като шкафът няма да опира в стена. Няма как да оставя котлон до ръб на 1 см., да падне нещо врящо/цвърчащо на пода (или не дай, Боже, върху човек), а и ще пръска върху пода. Следва съдомиялна и мивка, по 60 см., като шкафът на мивката ще опира на 40 см. до стена, след това е празно, там ще сложа шкаф на външно Г. ВиК-то ще трябва да излезе от една от двете стени. Разбира се, като стигна до етап реализация, фирмата за кухнята и майстор ВиК ще кажат дали ще стане така, както съм го замислила. Няма да бъде удобно да завивам на Г-то до долни кухненски шкафове за посудата, но няма пълно щастие, освен ако не разполагаме с огромно помещение с повече възможности за разместване. Няма да сложа колона с фурна на мястото на фурната с котлоните, а котлоните върху съдомиялната, защото от тази страна ми е прозорецът и не искам да ми затъмнява и "затапва" пространството (ето това е естетически аргумент). Та такива естетически и практически компромиси ще направя, заради обективните дадености.

# 536
Поръчвал ли е някой от вас кухня серия Тара от Еником. Произвеждат се в Сърбия. Интересува ме качеството , защото в магазина изглежда много добре.

# 537
Здравейте,
Опитвам се да направя пробен проект за кухнята в новия ни апартамент, строен е преди 60 год и почти всичко вътре е от тогава, ще променим леко разположението.
В момента е така

Бихме искали да стане така

Кухнята я мисля ето така, моля за идеи и съвети, размерите ще бъдат 240*245, ще бъде отворена отдясно към мястото за хранене
(отляво - шкаф с хладилник/фризер, следва миялня 45 см, шкаф с мивка 40 см
в ъгъла - ъглов шкаф, до него вградена печка, 20 см шкаф с издърпване, ъглов шкаф (ще се направи и удължен плот като барплот))

# 538
Кухнята е екстра, но помислете хубаво над останалата част от хола + нова стая.

# 539
Единствено не разбирам за какво ще служат двата тесни процепа с рафтове и без врати.

Общи условия

Активация на акаунт