Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 401
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • до най-прекрасния мъж
Ние в Пловдив с 300 зора намерихме педиатър и то 20 дни след като се роди детето. От всякъде ни отказваха, ММ вися ежедневно пред кабинетите, докато открие. А първите дни с бебе вкъщи и без насоки е най-трудно, особено ако е първо. Така че действайте си от рано, последните 2-3 години се раждат много бебета и педиатрите са претрупани, особено пък добрите.

# 571
Здравейте, момичета, предвид отговорите ви, иска ми се скоро да обиколя няколко магазина. Кои магазини в София ще ми препоръчате? Главно ме интересува да са добре заредени - с колички (най-вече), за да пробвам различни видове и марки и с кошарки. Благодаря предварително!

Вис Виталис - Симеоновско шосе, Рая Тойс (Банишора), babylife малечно са най-големите според мен и има избор на всичко. За кошари можете спокойно и в интернет да погледнете, не всички модели се излагат в магазините.

# 572
Вис Виталис на Каблешков е по-добре. Има паркинг поне.

# 573
Относно педиатрите също да добавя - не само, че са претрупани, но млади такива, които да работят с НЗОК са мноого малко, даже май ги няма. Когато проучвах постоянно попадах на мнения за педиатри, които са се пенсионирали вече или ще го направят скоро. Също така много се преориентират изцяло към частна практика и като цяло е доста трудно. Надявам се да сме направили правилен избор и с доза късмет да се окаже добра педиатърката. Надявам се да е най-вече добър диагностик и да отговаря на телефона си. Относо кърмене, захранване и този тип неща не смятам да разчитам на педиатъра.

# 574
Ние живеем на 5 Мин от Вис Виталис на Симеоновско Joy започвам да си мисля, че съм пълно психо, че не съм се отбивала даже да разгледам Joy

# 575
Здравейте, момичета, предвид отговорите ви, иска ми се скоро да обиколя няколко магазина. Кои магазини в София ще ми препоръчате? Главно ме интересува да са добре заредени - с колички (най-вече), за да пробвам различни видове и марки и с кошарки. Благодаря предварително!
аз пазарувах от вис виталис в софия има голям избор

# 576
  • Варна
Относно педиатрите също да добавя - не само, че са претрупани, но млади такива, които да работят с НЗОК са мноого малко, даже май ги няма. Когато проучвах постоянно попадах на мнения за педиатри, които са се пенсионирали вече или ще го направят скоро. Също така много се преориентират изцяло към частна практика и като цяло е доста трудно. Надявам се да сме направили правилен избор и с доза късмет да се окаже добра педиатърката. Надявам се да е най-вече добър диагностик и да отговаря на телефона си. Относо кърмене, захранване и този тип неща не смятам да разчитам на педиатъра.
За жалост е така и трябва да поръча и частните. По принцип сега се следя в поликлиника България и знам че там са на някакви пакети лични лекари за цялото семейство, но все си мислех че е рано...а като ви слушам въобще не е.
AloveUnreal частен или по здравна каса е избрания педиатър?
Tessaria това ми хареса като идея(Google Doc файл), че при мен инфото е доста разпиляно и май е време да я систематизирам и за бащата ще е по удобно. На него от Дундьо му дадоха една брошура със списък всичко необходимо за бебето, майката, дори и бащата при изписването и там ще отбелязваме покупките , но имам много запазени линкове които ще е хубаво да запазя някъде.
Daisy1 за сега най-добра консултация получихме в Дундьо иначе бяхме ходили във Вис Виталис, но там нещо персонала не ми допада ужасни коментари съм чувала , търся ги да ги питам нещо и ми четат от телефона характеристиките иначе бих поръчала много от по дребните неща от там мисля, че цените им са ок...babylife Малечко също разходихме една консултантка с нас по всички етажи и съдействаше доста, но нещата които бяхме харесали не се предлагаха там

# 577
Вики, по здравна каса е в близко ДКЦ.

# 578
Ние живеем на 5 Мин от Вис Виталис на Симеоновско Joy започвам да си мисля, че съм пълно психо, че не съм се отбивала даже да разгледам Joy
А ние живеем на 5 минути от Вис Виталис на Каблешков. През ден съм там нещо да купувам😂

# 579

Ние веднъж отидохме в магазина на Симеоновско - доста неадекватно отношение получихме. Обикновено ходим в този на Стамболийски, там консултантите им са страхотни и винаги на разположение. Не бих отишла отново на Симеоновско, въпреки че там май магазинът им е по-голям и имат повече стока.
Поръчахме си легло, скрин и гардероб, накупих и разни неща за родилното оттам (магазина на Стамболийски), доволна съм, че имат всичко и ходя с удоволствие да разглеждам. Дори начинаещите им консултанти са много внимателни и се стараят да помогнат.

# 580
Аз пък хич не харесах Вис виталис.. и дрешките им не ми харесаха(ужасно бързо се унищожиха 2 обличания) аз купих от Аверум комплект за кърмене. Дебнех промоция е опитват се скъпите ама като знам какво искам номера не мкнава Simple Smile    От Хиполенд поръчвах на черен петък кошара... от бейби бг също. Комсед е скъп ама там съм пробвала пък после си намирам къде е на промоция.

Аз съм съгласна аз я къпя от новородена с обикновенна бебешка хавлия, без да търкам кожата просто попивам, сега лятото използвам пелена просто защото е много топло..

Педиатър търсете от сега ако нямате наистина е много трудно. Моята ЛЛ е и педиатър и просто като бях бременна я питах ще запише ли беба и тя каза да, ама тя ми е лекарка от 20+г ..  ама много отказват.

# 581
Благодаря, дами! :*

AloveUnreal, мога ли да попитам - на кого/какво би разчитала за кърмене, захранване, режим и тн? Просто ми е интересно - дали някаква книга или нещо друго. На мен ми е още далече, но искам да съм подготвена. 

# 582
Аз имам въпрос за избора на лекар за бебето. Объркана съм малко, моля тези от вас, които са запознати, да ме посъветват: задължително ли трябва да е личен лекар? Имаме познат доктор педиатър - не работи по ЗК, но имам възможност да сключа договор за допълнително здравно осигуряване за детето. Не може ли той да поеме грижите за бебето? От друга страна, моят ЛЛ е педиатър, много пациенти има при нея и не знам ще приеме ли бебето, а и е чак в Надежда, ние сме в Младост. Ако записването при лл е само проформа, ок, но ако трябва често да ходя там... Не ми е ясна цялата процедура и логиката й, моля да ми обясните.
Благодаря!

# 583
Викиту относно поликлиника България, аз съм се насочила натам ако не намеря по ЗК педиатър. За бебе годишния пакет е около 950лв. като 145лв са за първото посещение от педиатър в дома Ви след като се роди бебето. Доколкото разбрах са включени ваксини и изследвания също. 18 посещения в рамките на година при лекар там или ако се налага да дойде в дома Ви. Има педиатър 24/7. Детето се записва след раждането като има ЕГН. Това ми казаха по телефона преди 1-2 седмици, надявам се правилно съм разбрала информацията.

# 584
Записала съм бебето при най-обикновен личен лекар. Посещаваме я само за мерене, теглене, ваксина и някакви бележки ако трябват. При болест, водя на педиатър. Вариантите са два, с направление или ако имате доп. Здравно осигуряване. Аз имам и го ползвам. Ако спра да имам, ще взимам направления. Във Варна също всички читави са заети, затова избрах този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт