Хърватия - Тема 3

• 47 068
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
Една е гарата. Може да се ориентирате по стърчащото М на Макдоналдса, който е точно до гарата. Ако ще кацате  в Задар, автобусът ви ще спре на същата  тази гара, преди да спирката в центъра.
Каква гара? Имаш предвид АВТОгара

# 436
  • София
Ами питам....разсъждавам си....
Правилно питаш и разсъждаваш, затова е този форум.
Има места на които не спират на автогарите, а на отбивки / импровизирани стоянки и извън автогарите.

# 437
Завърнахме се и малко да разкажа.
Бяхме с кола, на отиване минахме през Мокра гора - не го препоръчвам, Дървен град е остарял и амортизиран комплекс, наоколо има доста по-добри подобни ✌️
Няма да споменавам всички места поотделно, много ни хареса.
За Плитвичките езера си промених програмата заради прогнозата за времето, нямаше много хора. Тук беше препоръчан маршрут Н от горния вход, според мен това е идеалния вариант.
В Загреб ядохме щрукли и много ни харесаха, препоръчвам La struk. Най- вкусния сладолед беше в Сплит, в Pumparela - препоръчвам хибискус и диня 😉
Мостар не ни хареса - много народ, много сергии, лудница..
В Будва само спахме и даже не си направихме труда да го разгледаме - все едно бях на Слънчака.
Носете си задължително пари в брой, на много места не може да се плаща с карта.
На връщане решихме да включим Тирана и Охрид, така и така сме в района - груба грешка! Тирана е ужасна, пътищата са ужасни, шофирането е отврат...абе, никак не ни хареса, Охрид след Адриатика също не е ОК.
Задар и Сплит са прекрасни, Дубровник също, но е страшен комерс и доста скъпо. В Шибеник имахме глоба защото не бяхме оставили бележката за платен паркинг отвън на стъклото, но се оправихме и ни я отмениха 😉
Границите се минават бързо.
За съжаление мога да препоръчам само мястото за нощувка в Задар, за останалите недоумявам как са с високи оценки в Букинг 🤷‍♀️
Ами, това е в общи линии, благодаря за препоръките от темата, това ни беше най-отлаганото пътуване.

# 438
  • HH
Една е гарата. Може да се ориентирате по стърчащото М на Макдоналдса, който е точно до гарата. Ако ще кацате  в Задар, автобусът ви ще спре на същата  тази гара, преди да спирката в центъра.
Каква гара? Имаш предвид АВТОгара
Да, автогарата имам предвид. Нали говорим за автобуси. Няма нужда от издребняване.

Идея си нямам дали може да се остави багаж на входа на парка. Проверете в интернет.

# 439
  • гр. София
Desito,  в Задар и Загреб къде спахте?

# 440
В Apartment Beneta /с гараж е/ в Задар и в Barbara в Загреб. И двете места през Букинг, но препоръчвам само това в Задар ✌️

# 441
Ще пътуваме до Швейцария с кола и ще имаме една нощувка в Загреб. Как е положението там с плащането с карта по заведения и магазини?

# 442
  • Пловдив
Плаща се спокойно с карта, но като бяхме преди 2г и на центъра случихме 1 на което можеше само кеш.

# 443
@mystic woman, радвам се, че всичко е минало ОК при вас.  Ти имаше въпроси преди и леки притеснения.  Супер е, че ти е харесало и си доволна.
Мостар не ни хареса - много народ, много сергии, лудница..
Любим град ми е, но... да, страда от свръхтуризъм.  Нещо, което отдавна се случва в Италия и Испания, по-отскоро в Хърватия. Босна обаче има слаба икономика и ... нека се възползват на макс от туризма.  Но... да не навлизам подробности, защото темата не е за Босна.
Да, автогарата имам предвид. Нали говорим за автобуси. Няма нужда от издребняване.
Е как издребняване? ГАРА е за влакове, АВТОГАРА за автобуси, АЕРОГАРА за самолети. И три пъти в един коментар казваш "гара, гарата, гарата", естествено, че назоваваш друго нещо, с което хората се объркват. Говорим за автогара. "Нека бъдем екзактни в изказа" (както казваше Лютви Местан, хахаха).

# 444
  • HH
Само един човек не разбра, че става въпрос за АВТОгара и то стана голям проблем.
Питах нещо в темата, отговориха ми човеци, опитах се и аз да съм човек…

# 445
  • In transit
Знам, че темата е за Хърватия, но тъй като словенската е доста запусната...ще питам тук. Някой ходил ли е в Шкочанската пещера?
Миналата година не успяхме да се вредим, отделно и нямаше кьораво паркинг място, но тази година съм решила да успеем. Та, интересуват ме трите маршрута, дали са тежки, виждам на последния 700 стълби. Сам ли си избираш по кой/ кои маршрути да тръгнеш? Изобщо как се случват нещата, леко ми е неясно?

# 446
Само един човек не разбра, че става въпрос за АВТОгара и то стана голям проблем.
Питах нещо в темата, отговориха ми човеци, опитах се и аз да съм човек…
Е хубаво. Аз съм нечовек, щом дръзнах да напиша, че е добре да се уточнява гара или автогара, защото става объркване. Има и гара, макар и малка.  Eй ги релсите.
Скрит текст:
Когато някой, дето не е стъпвал там и иска да се ориентира от нашите разкази и описания, като му напишете 3 пъти "гарата", естествено, че ще се обърка. По-странна е реакцията. Вместо да кажете "да, сори, обърках се", Вие го раздавате обидена, а аз съм вече и "нечовек",  понеже съм внесъл това уточнение, другите са човеци.  Супер!

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 23:22 от diziler

# 447
  • София
Mikkey - ние бяхме преди 2 години. Разходката през пещерата е организирана с гит на различни езици. В момента в който излезнете от пещерата сами си избирате маршрута по който да се върнете на паркинга . За най мързеливите имам бегъл спомен, че има и асансьор, но не знам до къде те отвежда ( може би зеленият маршрут). Ние се върнахме по оранжевият маршрут и беше приятно изкачването но нямаше нещо запомнящо.  Червеният е най-дълъг, минавате и през други малки пещери и може би е най интересен, ако има време човек да го мине.

# 448
  • In transit
SANI+, много ти благодаря!

# 449
Здравейте, в събота пътуваме за Загреб, ще имаме нощувка по път за крайната ни дестинация. Има ли гранични пунктове, които да избягваме? Тол таксите могат ли да се плащат с карта? Можете ли да препърачате вкусно място за обяд? Зоологическата им градина заслужава ли си? Има ли в града платени паркинги?

Общи условия

Активация на акаунт