Хърватия - Тема 3

• 45 839
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
  • In transit
Не, не е неприиятно. Интересно е, като усещане. Има и доста дървета, не си съвсем на открито. При нас имаше и малко мъгла. Пак ще усетите красотата на мястото.

# 691
  • В полите на Пирин планина
Може и да не вали. В края на април бяхме и го даваха 60% дъжд за двата дни, в които бяхме на езерата, но валя само веднъж, преди да си тръгнем.
Беше иначе облачно и леко ръмеше на моменти,но аз си слагах само качулката на якето. Беше страхотно изживяване. 💓💓💓

# 692
Благодаря, момичета, успокоихте ме Flowers Bouquet

# 693
Ако леко препръсква няма да е проблем, но ако си вали, според мен, ще е хлъзгаво и неприятно.

# 694
  • София
Заради тази прогноза за дъжд аз още се колебая дали да тръгваме за Хърватия в петък или да сменим дестинацията с Будапеща. Много ми се иска да видя езерата, но да има и слънце, което им придава най-красивите оттенъци. Даже си анулирах резервациите преди плащане, защото даваха дъжд за няколко поредни дни. Сегашната прогноза е доста по-добра - само в петък да вали, но ние тогава ще пътуваме. Лошото е, че прогнозата е много динамична и съвсем не е сигурно, че няма да вали. Затова не мога да реша - много ми се ходи, но не искам да не е на лошо време. Ще видим какво ще е последно. Май и за ще е изненада Wink

# 695
  • В полите на Пирин планина
Колкото повече се доближаваме до лятото, толкова повече ще се увеличава потокът от туристи, което също е минус, поне за мен.

Нашата разходка беше много приятна. Пътечките бяха влажни, но ние бяхме с туристически обувки и изобщо не съм усетила да е хлъзгаво.

За малко даже светна и слънце, когато гледахме големия каньон от високо. Аз нарочно исках пролетта да сме на Плитвице, за да видим езерата и водопадите най-пълноводни и да се избегне най-голямата навалица.

# 696
Аз ги планирам за след 20.09. Ходил ли е някой по това време?

# 697
Имам въпрос относно почасовото паркирането в  платените зони  в градовете  на Хърватия и Словения. Как се заплаща -само с СМС или имат приложение като например в Румъния.

# 698
  • In transit
Имам въпрос относно почасовото паркирането в  платените зони  в градовете  на Хърватия и Словения. Как се заплаща -само с СМС или имат приложение като например в Румъния.
Доста паркинги сме ползвали в двете страни, но като се замислих не знам дали има вариант с приложение. Поне на нас не ни се е налагало, не съм и срещала такъв тип паркинги. В Хърватия са били основно с машинка, където си вземаш билетче и после плащаш, или пък плащаш директно за час,два. В Загреб и Любляна ползваме основно покрити паркинги в централната част, плащането пак е на машина. В Словения пак са били такива, извън столицата.

# 699
Ние от обиколката ни миналото лято, установихме че всеки град е различно- и неприятното беше, че имаше градове, където само с приложение пускаш смс за паркинг, но чуждестранен номер не важи....беше неприятно, чудехме се какво да правим...

# 700
Дайте пример за такива градове. Навсякъде сме плащали с автомат. Той, от своя страна, е неудобен, когато трябва предварително да прецениш за колко време - ако градът не е малък, трябва да планираш да си близо до него, когато времето изтече, за да доплатиш.

# 701
В Любляна плащаме с приложение, ако не се лъжа се казваше easy park. С него плащахме и в Австрия, Швейцария и Италия. В Загреб бяхме спрели на инвалидно място.

# 702
Съгласна съм с теб, Параход, да много ограничаващо е...да мислиш колко наблизо да си....Ако правилно помня в Пула (точно до колизеума) имахме това изживяване, сега не мога да се сетя кам се оправихме обаче

# 703
  • In transit
В Пула, паркингът под Колизеума беше с автомат, освен ако не говориш за друг, az-mama2?
В Любляна мога да посоча поне 4-5 големи паркинга в центъра, където се плаща също с автомат. Може да има и приложение, но на автомата си плащаш колкото време си стоял, като си тръгнеш.

# 704
Само че Любляна не е в Хърватия, Satine Simple Smile

В Пула ние също сме плащали на автомат, близо до морето и до амфитеатъра бяхме спрели.

Общи условия

Активация на акаунт