Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 44 015
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Хубава е офертата. Но за 2+2 пак излиза 500лева над нашата почивка за същия период. Не знам дали на ранни е имало още по-голяма отстъпка.

# 136
От доста време се повтаря мантрата, че за тези пари ехеее… колко по-добре можело да бъде.
Без да се заяждам, моля, дайте конкретика. Защото когато аз резервирах, останалите хотели, които гледах, бяха с по Мин 1000 лева над цената, на която резервирах Албена. Тогава гледах препоръчани хотели в Кранево, Златните и Слънчака.
Значи има един тънък момент за Албена поне за мен. Сметка имат семейства с две деца под 12 г. да резервират ол инклузив и какъвто и да е ги устройва. Мъжете също, ако пият нещо си и не са претенциозни. Храната - гладен няма да останеш, ама примерно след обяд пици и сладоледи не са винаги заредени в пик сезон, а и пиците ги нямаше хич , просто се казваха така. Това и трите пъти, като съм била. За сервиране не знам сега, ама тогава всеки си бъркаше и чоплеше, особено децата, пода мръсен, хлъзгав, бутане и т.н. Това преди и пак не беше евтино, ама сега ... Имаме разминаване един вид пишещите, защото тези с децата под 12 не плащат нищо и им излиза на сметка, но примерно двама възрастни или с голямо дете над 12г. вече става ...а аз тези цени гледам и не ме устройват изобщо за това, което ми предлагат. Не включвам море и плаж, това не е тяхно, но...е може да сложим цени шезлонги и чадъри, все пак влизат в пакета и са се охарчвали. Само поне едни шалтета да имаше, щото аз не мога на тези плоскости, мен ме убиват, ама не се отказвам, а ми е по-удобно на пясъка, това като коприна е там и по-полезно, ама ...
Та зависи за колко хора резервирате. За двама възрастни няма сметка, не може да разчиташ на качество и разнообразие на храна, всички хотели са различни, а са уж под една шапка (дадох пример в предишния си пост, когато съм била, а и тук хора са споделяли) , та си малко хазарт къде ще уцелиш. Най-доброто от храната беше закуската за мен винаги. Скара е имало вечер, ама на опашка да се редя и чакам с чиния в ръка ...накрая може и да няма вече, не е за мен опция. Значи, като има нещо , трябва да има за всеки желаещ, също и да не се реди, като просяк и бута.
Лично аз съм се ориентирала към семейни хотели, без изхранване, да са чисти и с всичко необходимо-климатик, топла вода винаги да има, тераса със столчета и масичка (пушачка съм , а и обичам вечер и сутрин да си стоя и пия нещо) , хладилник и удобно легло. То и колко време стоя в стаята, та..В Нона се наложи сама да си чистя, след многократно молене на рецепция. Еми приватизирах един прахосмук и минах стаята, ама хич не ги впечатлих и засрамих.
Това да няма ескалатори в пик сезон, а да се предлага и хора с деца, с проблеми да знаят и да разчитат на тях при резервация е недопустимо. За паркинга и разните врътки не ги разбирам, ама доста плащате и за това, ако се прибави към основната сума за двама ...
Ми да ..сега гледах един хотел за август и май ми излиза по-евтино, а и доста ми хареса, не съм била, ама май няма и да отида, но цените и отзивите, това което се предлага и как изглеждат стаите, басейните, храната как са писали хората и т.н. , еми...
ей този съм харесала, ама няма да ме огрее, трябва ми спонсор, ама няма)))
Уейв Ризорт и минус има обаче, че ми се вижда в нищото, ама бих го преживяла за 6-7 дни примерно))
https://www.booking.com/hotel/bg/wave-resort.bg.html?aid=323176& … =1&#hotelTmpl

# 137
  • Северо=Западналия край
Албена си има и плюсове и минуси. За мен плажа е много важен при избора на място за почивка. Още не съм спряла да търся и нови места, но цена от 240лв/ден за апартамент в хотел първа линия ПИК сезон, ол инклузив (никога в Албена не сме били гладни....храна има, не държа да ям калмари и неща, които незнам и какво са), не съм намирала.
П.С. Мернах цените с "намалението" в момента на хотелчето в Обзор....хубаво,ама......ми да ви кажа, аз и да ги имах тез пари за хотел никога не бих ги дала Simple Smile
Всеки според джоба си, лошото е, че навсякъде и в скъпи и в евтини хотели, качеството на услугата всяка година пада....

# 138
Ние сме двама възрастни с едно дете под 12 години. Платил съм 266 лв на ден, плюс 95 кинта за приорити карта. Ол инклузив, плюс неограничени посещения на аква парк, детето много обича да ходи, аз не ходя, не е за мен това, заради детето го взех. Да, хавлии за басейна има, не знаех, че е нова услуга, дават ти сутринта хавлия, вечер я връщаш.
Тераса има, голяма и хубава, с масичка и столчета, следобед и вечер е сенчеста, сред дърветата, много е хубава.

# 139
Моят опит без да искам да убеждавам никого: Калиакра Бийч стая с двойно, единично легло и диванче (водеше се супериорна стая или нещо такова). Достатъчно беше широка, за да не прескачаме куфари. Отделна тоалетна, т.е. Когато някой е банята, друг може да ползва тоалетната. Две мивки и не се налагаше да се чакаме, за да си измием зъбите. Извинявайте за битовизмите.
Минибар, който се зареждаше всеки ден: 2 кена Каменица, Пепси и миринда, 1 голяма бутилка минерална вода.
На баровете: Бг алкохол, но имаше и Бушмилс и Джони.
Храната: не е върха на вкуса, но всяка вечер имаше скара, през вечер риба на скара (ципура и лаврак, а едната вечер казваха, че и Лефер имало, обаче не мога да потвърдя). Всеки ден по три супи: таратор, крем супа и стандартна (ние пробвахме пилешка и топчета - като в детската градина бяха). Плодове: много и хубави. Останалите десерти не ми изглеждаха добре, но не сме пробвали, за да кажа със сигурност.
Хотелът - на плажа.
Плащахме си допълнително чадър на първа линия, защото ни е важно да виждаме децата. Плажът - чист. Сутрин виждах отговорникът да събира по-големите боклуци. Вечер минава машина.
Басейните: водата беше студена, не сме ползвали.
Аквапарка: един ден беше включен в пакета на почивката.
Анимация: мислех, че е вяла, но последната вечер беше супер. Може да е било една конкретна вечер, може би ние просто късно разбрахме къде се провежда.
И да, за мен Албена е курорт за семейства с малки деца. За без деца или с големи деца, може би ще е скучно.
Персонал: учтив и приветлив. Правеше ми впечатление, че най-накрая оценяват българския турист.
Заключение: value for money - засега добро.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 08:23 от Diavenna

# 140
Никога досега не сме ходили с детето (11г) на морска почивка с ол инклузив, майка ми беше от Бургас и последните 8 години сме си прекарвали отпуските там. Тази година пробвахме с Амелията, Албена и Кранево сме посещавали с ММ като гаджета , но това беше между 2005 и 2008 за няколко лета подред, т.е преди 15 години Simple Smile Тогава Албена си беше добре, но Добруджа беше тръгнал по пързалката - в стаите нямаше винаги топла вода и асансьорите блокираха от време на време, сега като го видях ми се стори още по изпосталял Sad Впечатленията от Амелия - цената беше повече от добра за отличната услуга, плажът и басейна бяха на една крачка един от друг така че се въртяхме между тях повечето време, аквапаркчето на Меритайм с акулата изкефи детето на макс Simple Smile  Храната беше много добра, стаята се чистеше и минибара се зареждаше всеки ден. Нов хотел със съвременно оборудване в стаята. Отделна тоалетна и баня с тоалетна. Дълбока тераса с едно меко столче и други две сгъваеми с масичка. На басейна ни даваха всеки ден кърпи за плажа. Ходихме до Кранево по брега - втрещих се като видях “лехите” с шлезлонги наблъскани един до друг, и наредените като от конструктор хотелчета в полето пред плажа, също много рязко стана 15 градуса следобеда и се евакуирахме обратно към Албена Simple Smile Със сигурност пак ще дойдем, дано успеем следващата година Simple Smile

# 141
  • София
Не си причинявайте повече паркови хотели - поне не и на тази цена, която си платил.
@Ronald, ако не знаеш, само Калиакра и Гергана са с малко по-високи цени от Ралиците, като даже не броим новото крило на Супериора, де. И 5*-ните, разбира се. Та някои хора си "причиняваме" парковите хотели заради повечето площ, аквапарка, басейните, анимацията, съвсем не заради цената, повярвай ми. Специално в Албена съм обиколила почти всички "групи" хотели. Баш пък любимата ти последна тройка хотели никогиш повече не бих си ги "причинила", освен за без пари. Виж, Калиакра по-бива.
И слава Богу, че сме с различни предпочитания хората, че иначе нямаше да е добре.
Вече за хора с много малки деца или на които по една или друга причина им тежи ходенето, хотелите на първа линия в центъра са най-удачният вариант, определено.

Препоръката ми беше конкретно към Мецан, защото е именно с малко дете/деца и се оплака от жегите и баирите.
Нямам любима тройка хотели, имам един - Гергана.
И, да, разбира се, всеки е различен и харесва различни неща.

# 142
А, Роналд, то на детето не му тежи, на мен ми тежи. Детето се кефи, че има неограничен аква парк.
Ти все в Гергана си ходиш, доколкото съм разбрал от темата, следя от няколко години и ти си все в Гергана. Ще вземем догодина да пробваме там😀 ама верно ли е по-скъпа от Ралиците?

# 143
Здравейте, ето обещаните снимки от ресторанта на Калиакра Маре, днес на вечеря.

Фоайе, в 10:30 вечерта

Храната е обилна и разнообразна, но анимацията никаква я няма.
Въпреки това сме доволни.

# 144
Анимацията е пълно разочарование за мен. Писах вече. Има една надута в аниматорите. Мале, хора, все едно е аниматорка в Холивуд, а не в Албена. То муцки, то чупки, то погледи. Идва на басейна и избирателно си говори с хората. Оглежда , нацупва се и заминава. Вечерните им партита са много слаби. 6 човека на купчина около един компютър и не знаят кой какво прави. А как говорят английски??? По- скоро как НЕ говорят английски. Едната почва изречението, втората го довършва , третия поправя другите 2 Wink
Чак носталгия хванах по анимацията в предишните години. Какви танци бяха , какви викторини. Помня , бях бременна , всяка вечер бях на някаква викторина , организирана от аниматорите. Мъжът ми все ми се чудеше на акъла. Следващата година, големия ми син беше любимец на всички аниматори , на по- следващата вече по име го посрещаха.

# 145
Анимацията е пълно разочарование за мен. Писах вече. Има една надута в аниматорите. Мале, хора, все едно е аниматорка в Холивуд, а не в Албена. То муцки, то чупки, то погледи. Идва на басейна и избирателно си говори с хората. Оглежда , нацупва се и заминава. Вечерните им партита са много слаби. 6 човека на купчина около един компютър и не знаят кой какво прави. А как говорят английски??? По- скоро как НЕ говорят английски. Едната почва изречението, втората го довършва , третия поправя другите 2 Wink
В Ралиците? Шеф аниматорът и хореографката са същите от над 10 г., та много се учудвам. Ще видим в събота Simple Smile

# 146
Аз не съм в Ралица. Сега съм в Сенди. Иначе най- хубава анимация съм виждала в Калиакра Маре, Ком и Панорама / Компас

# 147
Момичета малко страничен въпрос - откъде в Албена може да се купи бельо? Не видях на базара. Благодаря.

# 148
Здравейте!Някой може ли да сподели информация за Вита Парк?

# 149
  • В.Търново
Моят опит без да искам да убеждавам никого: стая с двойно, единично легло и диванче. Достатъчно беше широка, за да не прескачаме куфари. Отделна тоалетна, т.е. Когато някой е банята, друг може да ползва тоалетната. Две мивки и не се налагаше да се чакаме, за да си измием зъбите. Извинявайте за битовизмите.
Минибар, който се зареждаше всеки ден: 2 кена Каменица, Пепси и миринда, 1 голяма бутилка минерална вода.
На баровете: Бг алкохол, но имаше и Бушмилс и Джони.
Храната: не е върха на вкуса, но всяка вечер имаше скара, през вечер риба на скара (ципура и лаврак, а едната вечер казваха, че и Лефер имало, обаче не мога да потвърдя). Всеки ден по три супи: таратор, крем супа и стандартна (ние пробвахме пилешка и топчета - като в детската градина бяха). Плодове: много и хубави. Останалите десерти не ми изглеждаха добре, но не сме пробвали, за да кажа със сигурност.
Хотелът - на плажа.
Плащахме си допълнително чадър на първа линия, защото ни е важно да виждаме децата. Плажът - чист. Сутрин виждах отговорникът да събира по-големите боклуци. Вечер минава машина.
Басейните: водата беше студена, не сме ползвали.
Аквапарка: един ден беше включен в пакета на почивката.
Анимация: мислех, че е вяла, но последната вечер беше супер. Може да е било една конкретна вечер, може би ние просто късно разбрахме къде се провежда.
И да, за мен Албена е курорт за семейства с малки деца. За без деца или с големи деца, може би ще е скучно.
Персонал: учтив и приветлив. Правеше ми впечатление, че най-накрая оценяват българския турист.
Заключение: value for money - засега добро.
Не споменавате хотела, това е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт