СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 190
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Обшинския бюджет се попълванот държавния, но за него се кандидатства и се представят проекти пред съответното министерство. А бидейки финансиран от държавния бюджет, училището не се разправя с бюрокрацията в общината, а директно с министерството, което е една стъпка по-малко и според мен предимство.

# 256
etaniel, най-добронамерено, не се затормозявай с неща, които не разбираш.

# 257
etaniel, най-добронамерено, не се затормозявай с неща, които не разбираш.
Ми вероятно трябва да се образовам повече, но чак да се затормозявам…смятах, че тук мога да получа синтезирана информация, как държавното училище получава бюджета си…

# 258
Обяснете, моля, като за идиот, как се получава това, че на второ влиза в паралелка дете с бал по-висок, отколкото приети деца на първо, а има и паралелка с по-висок минимален бал на второ. Както и да го мисля, не ми излизат сметките.

# 259
Справките отразяват само баловете от второ класиране.
Някой, който не е бил последният приет в тази паралелка на първо класиране, е подал заявление за второ класиране, не се е придвижил напред и е попаднал пак в същата паралелка.

# 260
Тук съм, Тони. Чета, но не пиша, защото няма с какво да съм полезна. Радвам се за приетите на второ класиране деца. Нека всяко намери мястото, на което ще се чувства спокойно, удовлетворено и ще учи с желание.

# 261
Вкъщи  драмата е пълна след втората цедка. Детето цяла вечер рева, макар, че мръдна напред. Била свикнала с мисълта вече, че ще учи в това от първо желание, защо съм била подала за второ, ама то и първото желание вече изобщо не искала... Незнам вече какво да правя, взе да ми писва много  от тези пуберски настроения!🤬 Чудя се да я записвам ли или да ходим на 3-то класиране.
Нямат ли край тези мъки, бе?!?!?!

# 262
Вкъщи  драмата е пълна след втората цедка. Детето цяла вечер рева, макар, че мръдна напред. Била свикнала с мисълта вече, че ще учи в това от първо желание, защо съм била подала за второ, ама то и първото желание вече изобщо не искала... Незнам вече какво да правя, взе да ми писва много  от тези пуберски настроения!🤬 Чудя се да я записвам ли или да ходим на 3-то класиране.
Нямат ли край тези мъки, бе?!?!?!
Ми запишете и вижте бройките за трето и отидете на трето, ако ви устройва.

# 263
  • Сф
Оф, Хриси, много гадно така.
Ако преди имах афинитет към трето класиране, сега изобщо не ми се мисли за него като гледам балове и резултат на детето+ желания. Ако искаш сподели в темата за какво се борите, може някой да даде ценен съвет. Въпреки, че никой не знае къде ще има свободни места и колко деца ще се борят за тях , с какъв бал. От четене тук смятам че е рисково третото, бала скача, но ...зависи.
П.п. Как така хем да запишат, хем да отидат на трето etaniel??

# 264
  • Варна
Уф, Хриси, съчувствам ви. Голям стрес е това НВО и на  децата им идва в повече. Разходете се до училище, пробвайте маршрут, поговорете с някой от училището. Тя има ли някакви извънучилищни занимания,нещо,което да я държи ангажирана, за да си припомни, че животът не се върти само около училището.
Аз не съм никак наясно за това трето класиране, но можеш ли хем да се запишеш, където си приет на второ, хем да участваш в трето класиране?

# 265
И при нас имаше малка след 2 рото, но вечерта вече беше наред, поговорихме и се пооправиха нещата. Може като преспи да свикне с мисълта и да е в друго настроение  Blush
Преди няколко поста Русалка беше обяснила кога е ок да се рискува за 3-то и кога не е много препоръчително. Аз съм на мнение, че бих рискувала или ако детето е с висок бал над 450 например или ако е с нисък и е прието в у-ще с нисък бал, за което няма голям наплив, защото в този случай, ако не стане по-добре, няма да стане по-зле.

# 266
  • София
Аз не съм никак наясно за това трето класиране, но можеш ли хем да се запишеш, където си приет на второ, хем да участваш в трето класиране?
Julika, записваш утре детето и като излязат в понеделник бройките за трето, ако решиш да рискуваш отиваш, отписваш го и на 26.07 попълваш в системата заявление за трето. Освободеното място обаче остава, не за трето, а за четвърто, така че нямаш нищо сигурно.

# 267
Julika, записваш утре детето и като излязат в понеделник бройките за трето, ако решиш да рискуваш отиваш, отписваш го и на 26.07 попълваш в системата заявление за трето. Освободеното място обаче остава, не за трето, а за четвърто, така че нямаш нищо сигурно.
Ние директно се записваме Blush няма да ходим на трето поне девойката така реши накрая Wink

# 268
  • София
И аз утре записвам младежа. Доволен е. На второ класиране влезе в желаната паралелка (СМГ физика с английски) и драмата приключи.
Пожелавам успех на всички, решили да участват в трето.

# 269
И при нас снощи дебати, отваряхме програми, сравнявахме часове предмет по предмет, мислихме...
И второто е като първото, не е мръднала, ХООС/БЗО/АЕ НПМГ. Реве за профила 11 и 12 клас, 15 часа общо химия + биология, не ги ще.
Тая година баловете на второ поне за нашия случай мръднаха надолу само с 2,75. Статистиката от миналата година се оказа неприложима и сравнението невъзможно. Тогава е имало съществен ход надолу /поне 5т/, тази година няма.

Общи условия

Активация на акаунт