СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 116
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, ами записахме се рано рано. Снощи не мигнах. И сутринта като видях това ми ти далечно училище в едни огромни дървета и не знам какво ми стана и като ревнах. Не мога да се успокоя още. Усещането доближи 1 вия ден, когато я оставих на ясла. Сега , защо ми седи още " незаписан"? Не се ли отразява веднага?
И освен това ми повлия една случка от вчера... Познато дете се записва днес с недостатъчен бал. Незнам как става това, но за нещастие знам и точния бал на детето по 2по 3и тн. Въпросното гордо се изпъчи и заяви " с връзки".
Почувствах се тъпанарка Sad.
Няколко пъти сме ходили там на състезания по Математика. Винаги много ми е харесвало училището. На комуникативно място, лесно се стига с метро или какъвто и да било друг транспорт. Децата изглеждаха супер спокойни. Имам позната, която премести сина си там след 4 клас защото много държеше да е точно в това училище и всеки ден пътуваха от другия край на София. Явно си е заслужавало.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 14:47 от Winder

# 391
Здравейте, ами записахме се рано рано. Снощи не мигнах. И сутринта като видях това ми ти далечно училище в едни огромни дървета и не знам какво ми стана и като ревнах. Не мога да се успокоя още. Усещането доближи 1 вия ден, когато я оставих на ясла. Сега , защо ми седи още " незаписан"? Не се ли отразява веднага?
И освен това ми повлия една случка от вчера... Познато дете се записва днес с недостатъчен бал. Незнам как става това, но за нещастие знам и точния бал на детето по 2по 3и тн. Въпросното гордо се изпъчи и заяви " с връзки".
Почувствах се тъпанарка Sad.
Е, как така стават тези неща? Нали уж има онлайн система, за да е чисто и да се вижда кой с какъв бал, къде влиза. Мошеници бол в тая държава, само гледат как да се нагласят и прецакат някой....ей страшен ужас:(
Опасявам се, че на 4то..5то класиране, отворят ли се места....все с връзки ще се натаманят гадовете...но до 3то имах надежда, че се следи положението.

# 392
  • Варна
Много тъпо е това за записването, че и да се похвалиш. Знам за случай, само че прехвърляне след 8 клас, познато дете. Имаше свободно място, детето отговаряше на всички условия и накрая на мястото се записа дете от смотано варненско училище, което няма как да е имало успех на НВО, едно от условията за прехвърляне. Тъпо е, но пък е урок. Дано да и е за късмет, госпожицата вече е 10 ти клас, надявам се да свикна със съучениците си.

# 393
  • Силистра
Е, как така стават тези неща? Нали уж има онлайн система, за да е чисто и да се вижда кой с какъв бал, къде влиза. Мошеници бол в тая държава, само гледат как да се нагласят и прецакат някой....ей страшен ужас:(
Опасявам се, че на 4то..5то класиране, отворят ли се места....все с връзки ще се натаманят гадовете...но до 3то имах надежда, че се следи положението.
Че то бала и оценките се виждат и без онлайн системата, нали всичко е написано в свидетелството за основното образование? Там ги има и оценките, и точките от НВО. В смисъл като отидеш да записваш като погледнат се вижда. Но когато има сговор между РУО-то и училището, не би трябвало да е сложно записването. Нали не си мислите, че децата на властимащите го карат на общооснование?

# 394
Нали не си мислите, че децата на властимащите го карат на общооснование?
                  Спокойно!Техните са повече в чужбина или в частни у-ща!Тук - тами може и да има по някое,но то не е от най-властимащите! Yum

# 395
  • около Варна
Аз пък не мога да се начудя, тези с връзките защо трябва да си набутат децата в училище, което явно не отговаря на тяхното ниво. То не е само да влезеш, как ще се чувства това дете сред останалите. Все едно моето да го запиша в Математическата гимназия.

# 396
  • София
Пюр, спокойно. Училището е добро. Статусът ще се промени довечера или утре. Те събират накуп и после променят. Правят ремонти из София, за това има такива задръствания. Аз днес висях пред Сердика Център сто часа, там асфалтират. Нещата ще се наредят.
Моят другият месец тръгва на курс по английски, интензивно. За един месец ще вземе едно ниво. През учебната година мисля да не го записвам на език, че от математиката няма да остане време. Ще видя как ще им преподават в новото училище и ще преценя.

# 397
  • София
Нали не си мислите, че децата на властимащите го карат на общооснование?
                  Спокойно!Техните са повече в чужбина или в частни у-ща!Тук - тами може и да има по някое,но то не е от най-властимащите! Yum

Ооо, не бъди толкова сигурна.  Има деца в определяните като "елитни" гимназии (при това не е тук-таме да се срещат като изключения) с родители на много високи позиции във всякакви сфери, някои от тях са си влезли по редовия начин и се справят супер без родителските протекции, други обаче...  И в чужбина има, да. Но в точно  нашите гимназиални частни, с изключение на АК и ПЧМГ, едва ли са много..

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 12:18 от пенсионирана русалка

# 398
  • Варна
hrisi74 Аз и преди бях писала тук, че предпочитам Руското пред Хуманитарната за след 7 клас. Дъщеря ти кое не харесва - първият език или училището?

# 399

Ооо, не бъди толкова сигурна.  Има деца в определяните като "елитни" гимназии (при това не е тук-таме да се срещата като изключения) с родители на много високи позиции във всякакви сфери, някои от тях са си влезли по редовия начин и се справят супер без родителските протекции, други обаче...  И в чужбина има, да. Но в точно  нашите гимназиални частни, с изключение на АК и ПЧМГ, едва ли са много..
                От тези,които познавам,повечето още от първи клас са в най-добрите частни у-ща! След това някои влязоха с висок бал в езикови елитни,а другите директно - в чужбина.В класа на голямата бяха нарочили едно такова дете,че е влязло с връзки и аз и се накарах,защото,ако нямаш доказателства е некоректно да повтаряш клюки.След това се оказа,че детето си е влязло с висок бал и няма никакви връзки.До завършването бяха най-добри приятели,защото само тя не го беше обиждала.При това парашутистите ги вкарват след 15 .09 и дори по-късно.Тогава никой не следи и е най-лесно.Малко вероятно е след 2-ро класиране в елитна гимназия да вкараш някой с нисък бал,когато се следят стриктно всички места.Трябва да си тъп,ама много тъп за да рискуваш да се вдигне скандал по този повод.

# 400
  • София
Ако стадането е за 125СУ дъщерята учеше там 3 години и пътуваше над час всеки ден в едната посока. И сега, ако я попиташ би се върнала с удоволствие там. Чудесен клас бяха, чудесно училище, на страхотни учители попаднахме, добра база. Мисля, че след първоначалния шок, че е нежелано училище ще Ви се промени мнението за него.

# 401
  • София
Дидиа,
Скрит текст:
пример с КН - мамчето е нямала пари за частно ли? Ама не, 73-то.  И после: О, извинете ме, не го 'ща това училище вече, някой му каза нещо накриво на синчето... Но споко, ще го преместим в 91 НЕГ. Приемът в първото и местенето във второто ще да са явно съвсем лесни неща - нещо  като от бившия фризьорски техникум да идеш в този за мотокари (ако още съществува под друго име) поради  множество свободни места.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 12:46 от пенсионирана русалка

# 402
  • София
И нашата сага приключи... Записах сина ми в 119  ОУ нямаше навалициа и опашки.. Ще следя какво ще става със свободните места около трето, но той е доволен на този етап

# 403
Здравейте, ами записахме се рано рано. Снощи не мигнах. И сутринта като видях това ми ти далечно училище
За 125-то ли говориш?
Ние живеем наблизо. Хубяво е училището. С метро лесно се стига.
Дай ми това дете да живее с моето и няма да пътува.
Днес на моето му напомних: Благодаря ти, Господи, за това, което ми даде и за това, което не ми даде.
Сега няма как да знаем, но аз вярвам, че е за добро!
Хайде, Любов, усмихни се!
😊🌻🌻🌻

# 404
  • Сф
Благодаря много на всички за подкрепата! ♥️

Общи условия

Активация на акаунт