СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 449
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • при моите любими
Болните да оздравяват. Тони за коляното знам аз за листа от зеле. Изтегля всичко. И аз мажа наред всички с Арника при натъртване и дори схващания.
За ковид.. не ми се почва тая тема. Малкия беше болен 2 пъти. Покрай него го изкарах и аз, другите уж им се размина. После ММ се разболя на втората вълна. Седяхме поне 5 пъти под карантина и изобщо ужасна работа беше. Загубих много близък приятел, млад, страхотен човек. И още куп други познати си отидоха от това чудо. Не искам да се чува повече за него, но за жалост май се задава нова вълна. Много се чудех дали да ваксинирам девойката, но сега беше на дневен ред ваксината за ЧПВ. Ноември ще е втория прием и евентуално  след това ще мисля дали да слага за ковид.

# 481
Бързо оздравяване на болните и от мен! Ние всички сме с ваксини, до сега се опазвахме, но това чудо край няма. 😭 Маска не съм спряла да нося, но то файда няма като другите наоколо не носят.
Предстои ни пътуване до Германия, при роднини. А септември и за море се записахме. Както си мислех, че това лято ще пропуснем почивката и ще се занимаваме с класирания и записвания, благодаря на младежа, че се класира на първо класиране и остана време и за почивка.

# 482
  • София
С тези ваксини ме подсетихте.
А ние сега в училище освен онази корица, която всяка година носим, от личния лекар друго трябва ли да взимаме? За сестрата в нашето училище знам, че много държи на тази корица подробно да са изписани всички ваксини. Че даже се беше карала на голямото, че някаква ваксина, която не му е сложена, не била написана. Беше върнала корицата. Та й я пратих обратно със снимка на ваксините от картона и съобщение да не тормози детето, а да звъни на мен. Разбира се не звънна.
Ама сега ковидните ваксини, ако не ги е слагала ЛЛ, няма ги и в досието на НЗОК… трябва ли да се описват. Или ако някой е слагал противогрипна - описват ли ги в корицата?

Питам, защото големият уста назаем не вземаше, ама наборчето е свито и не зная как ще й реагира.
Един ден преди две години ми цъфна наборчето с една тетрадка и прочете, че трябвало да му направя ваксина срещу “морбили, орвиолол и тедатиф, Т. Д.” Десет пъти били помолили сетрата (от старото училище) да им напише на дъската болестите, а тя на срички им издиктувала “орвиолол и тедатиф”. Ама поне не ги е тормозила след това. Докато тази в новото училище май е по-усилна.

# 483
Здравейте! Относно бележката за направените ваксини да споделя как беше при нас. От предишното училище ми върнаха всички предишни здравно профилактични карти с прикачените листа с имунизациите. Сетих се , че мога да използвам последния лист , защото последната ваксина е на 12г. След това , по задължителния имунизационен календар чак до 17 г. няма други. Занесох го при записването , при първото класиране и нямаше проблем - взеха го и казаха че става. Хубав ден на всички!

# 484
Момичета, благодаря за съветите.
Да ви кажа, тази сутрин е спаднало. Пу- пу, сигурно не съм го наранила чак толкоз лошо.
Пюрче, ша съ опраЙ, има надежда. Но явно ще трябва вече, повечко да внимавам. Ехееей, и пазач си намерила на щерката.

На всички болнички - скорострелно оздравяване.
Сутринта по новините казаха - над 1000 и колко заразени в страната, мерките ги пуснаха и за други области, не успях да чуя всичките.

На Орка, благодарности за инфото. И на нас ни ги върнаха, на някои има прикачени извинителни бележки. За всеки случай ще питам, при нас номера дали ще мине. Не ми се ще да се разкарвам два пъти до ЛЛ.

Пожелав приятна почивка на всички, да си отпочините, да се върнете заредени и с много енергия и витамин Д, 8 - мокласното приключение ни предстои.

Юп,и на теб благодарности за инфото. Ще се възползвам от линка.

Зайченце, да поздравиш немско от нас. Ама и там какви хубави нещица има за похапване. Ако обичаш сладичко, хапни ако може, и ако не е много нахално, поне по едно бонбонче и по едно парченце шоколад.

Голяма просякиня станах Joy,все искам накой друг да пие и яде и заради мен / нас. Ужассс.

Ах как хубаво ни тръгна темичката.
Но да задам въпрос, че пак направих чаршаф. Какво означават РП след даден предмет, примерно ( ИТ РП ).
Чудех се, мислих го, единствено на ум ми идва Разширена подготовка.

# 485
не би трябвало на сестрата да й влиза в дейност незадължителна ваксина като грипа и ковида. Май само тези по имунизационен календар са й в заниманията.
Ще ходя когато успея до ЛЛ на дребната, да изкарам овреме нужното нещо и да не вися после на дълги опашки като почне учебната година.
Вчера забравих да си поискам докИмент за социалните за прословутите 300 лв. Голяма съм овца! И си мислех да попълним едно уверение за пред градски транспорт, да мога да й заредя картата, че ще трябва още от рано в септември. Или ако идем за оная бележка за социалните, дали ще мине и за пред градския транспорт?
На всички бързо оздравяване- болни и контузени.

# 486
Записахме се пък да видим... не смея да се радвам, че да не ме попари нещо по нататък. Е изгоряхме с едно медицинско, което за мое учудване струва 20 лв Flushed и имахме неблагоразумието да го извадим преди 2ро класиране и сега за новата позиция така и не ни потрябва, но здраве да е... Дано всичко се нареди за всички.

Имам едно питане: За да отпишат детето от предното училище, където е завършило 7ми клас трябва ли да се взима бележка от там където се е записало сега? Съученик на сина ми споменал нещо такова. На нас при записване нищо не ни дадоха, а старото училище е до 7ми клас и не знам що за глупост е това ако се иска, но понеже директорката беше доста некомпетентна и питам има ли някъде написано черно на бяло такова изискване? (извинявам се ако вече е коментирано, но не намерих нищо)

# 487
  • София
С каква скорост пишете Simple Smile Ние вече съвсем се отпуснахме след този 7 клас. Но не ми се мисли какво напрежение е за тези от Вас, които имат железните нерви за 3-то класиране.
Ние утре заминаваме малко при едните баба и дядо в Златоград та в Родопите ще поотморим малко, а младежът най-накрая ше скъса въжето Simple Smile Дано само здраве да има, че те в малките градове ковида не го признават, въпреки че 90% го изкараха...Стискам палци всички деца на 3-то да се класират в желано училище, а тези с мега железните нерви за 4-то пък съвсем:)

# 488
Вчера записах девойчето и сагата за сега приключи. Беше намръщена, сърдита и учителката, която ни записа на няколко пъти ѝ каза да се усмихне да ѝ види усмивката и я пита от какво не е доволна😁 Молех се моята да не си отваря устата и да не изпада в подробност и радост отгово само "всичко е наред"🧐
Аз разлика от нея бях нахилена до ушите, защото още като влязохме в у-щето, насреща ни един голям портрет на Пушкин (знаете, че не е красавец неземен). Детето се спря погледа миг-два и вика, кой той грозния тука, мамо😂 Викам, Пушкин, велик руски поет. А тя ми отговаря, велик, ама грозен! И тоя портрт аз ще трябва всеки ден да го гледам още на влизане ли?!?!?😆🥱
Доста поговорихме, но забравих да попитам за бележката за еднократната помощ. Дадоха ни всъщност някаква малка бележчица с вх.номер, тази ли е?

# 489
на нас нищо не ни дадоха?!
Ако изпринтя страницата от класирането МОН дали може да мине в градския транспорт|?

# 490
Цвете, не е нужно да разнасяте, вече не се изискват. Коментирано е, да,но трудно ша нъмериш, след тая каша дет стана.

Хриси, същото е.

Аз ще си почакам за нея, още няколко дни.

Ра, споко, след трето най - късно. Поне към 25 - 26 трябва да ги дадат.

# 491
  • при моите любими
За градския транспорт е валидна старата УК до края на октомври. Даже никой не я иска вече и в момента. Моето си я загуби още преди 3-4 месеца и си презаверява картата за метрото без нея и без проблем. На матурата се яви със задграничен паспорт, защото не ми се занимаваше да вадя нова УК, само за това.

# 492
  • в очите на дъщеря ми
Лелиииии, с ква скорост пишете.....
Болните да оздравяват!
тони то хУбу, че отока е спаднал, ама виж там от падането, всичко да е наред!
Аз бележка за социалните нямам, смрънкаха там нещо за началото на семптември, ма аз не разбрах, но виж сега ме подсетихте за картата за ГТ, със сигурност от началото на семтември ще искат нова бележка, иначе няма да заверяват...пфууу ! Ние при записването занесохме попълнена здравно профилактична карта, ма никой, не я и погледна....мдамм
hrisi74, ма те перманентно са сърдите и намусени..."тежък" им е живота, пък и на родители не са случили, въобще...мъка, мъкааааа
Начииии, когато и да набиеш прекрасната, все ще е късно....
Ston, нещо ми се губи, отдавна не е писала...
П.П. на нас още миналата година ни направиха въпрос, в бюрото на ГТ, при заверката на картата за м. семтември.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 10:20 от Мамзел Нитуш

# 493
на нас нищо не ни дадоха?!
Ако изпринтя страницата от класирането МОН дали може да мине в градския транспорт|?
ra, не би трябвало да има проблем с картата за ГТ, сега погледнах на дъщеря ми картата - изтича след няколко дни. Няма проблем да я заредя електронно. Само излиза съобщение:

# 494
Дадоха ли ви бележки за еднократна помощ за осмокласник?

Общи условия

Активация на акаунт