СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 037
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Записах вчера девойката в 2 аглийска и веднага тръгнахме към провинцията. Направо ми събраха очите от сумата която трябва да платим за учебниците и униформите. Най- лошото, че трябва да се плаща в брой. Свикнала съм да плащам с карта или да превеждам  по сметката. Добре,че хром бук не трябва да се купува първата година.

Доколкото чета, май само във 2АЕГ са искали вече пари за учебници, униформи.....Странна работа, а защо хромбуците ще са безплатни първата година и после ще ги връщате и ще купувате наново?!
Не знам, много е желано тази година това училище, но на мен никак не ми допада организацията, че и много други неща...

# 556
  • София
Записах вчера девойката в 2 аглийска и веднага тръгнахме към провинцията. Направо ми събраха очите от сумата която трябва да платим за учебниците и униформите. Най- лошото, че трябва да се плаща в брой. Свикнала съм да плащам с карта или да превеждам  по сметката. Добре,че хром бук не трябва да се купува първата година.
                Да беше споменала,че сте там и ако сакото,ризата и вратовръзката за девойки са същите щях да видя внучката дали не ги е подарила на някой,ако не - ги давам.Облякла ги е точно 2-3 пъти и то защото беше активистка и на мероприятия.Най-малкия размер са.
Не съм платила нищо,нямах пари в брой.
Ако не са подарени даже ще ги купя. Моята е солета така,че най- малкия размер тамън ще и е.

# 557

Не съм платила нищо,нямах пари в брой.
Ако не са подарени даже ще ги купя. Моята е солета така,че най- малкия размер тамън ще и е.
               .На море е и и писах ,но още нямам отговор.Тя носеше  8 и 9 основно само блузките с къс ръкав и от време на време тези с дълъг.Официалната е носила само когато ходеше с някакви ЕКО патрули.Дори на тържества не са ги обличали в нея.Ако не я е дала ще снимам  и ако е същата направо ти я подарявам.

# 558
  • София
Доколкото чета, май само във 2АЕГ са искали вече пари за учебници, униформи.....Странна работа, а защо хромбуците ще са безплатни първата година и после ще ги връщате и ще купувате наново?!
Не знам, много е желано тази година това училище, но на мен никак не ми допада организацията, че и много други неща...
То от години си е много желано. Кои много други неща не ти допадат?

# 559
  • при моите любими
denizara в коя паралелка е вашето дете?

# 560
  • София
Моето дете не учи във 2 АЕГ, ще учи в друго училище. Просто ми правят впечатление споделеното от родителите във форума, както и познати, чиито деца учат там. Дано пък всички осмокласници са доволни!

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 20:02 от denizara

# 561
  • София
Извинявам се за нахлуването в темата ви, но потребителка от тази тема, Elinor 5, ми е писала ЛС, но е забранила получаването на такив аи не мога да й отговоря. Да ги отблокира, ако иска и д ами пише пак.

Успех на всички!

# 562
  • София
Странна работа, а защо хромбуците ще са безплатни първата година и после ще ги връщате и ще купувате наново?!
Най вероятно.

# 563
Какво писане сте ударили, направо не е истина, едвам ви догонва човек.
Верно Стон се позагуби. То сигурно заради съзтезанията, отдала се е на работа и почивка.

От днес вече съм свободна. Няколко дена трябваше да наглеждам едно жИвотнУ, стопаните му решили да идат на почивка. Но следвакия път да има много поздрави. Хич не е за разправяне, какъв таралеж си наврях този път. Първо ме помоли съседката ( уж приятелка ), да и наглеждам къщата, после да съм и поливала китките ( за които я мързи да се погрижи сама ), и за капак да съм и хранела и един, таралеж ( за него пък не знаех, че го имат ). А у тях какво еее, не е за говорене. С болни рамене и крака търчах, добре, че решиха да съ приберат по - рано, та се оттървах. Следващия път хич да не е посмяла да мъ търси. Мразя лъжата и да лъжа също, но когато ме принуждават прибягвам до такава. Та ша лъжа колкото и когато мога.
Ся шъ трябва да видя, кога шъ почнем преговора с кокончето, времето лети, входните наближават. Как ще почнат уч. година не съ знай, като ги дочух днес, като никога от доста време, че връщат посреде лято мерките, направо лошо ми стана. Един път да свърши и туй, че да си отдъхнем. Ся съ чудя, септември РС, дали няма да ги напраят онлайн, и децата да почнат тъй училище. Егахти и ужаса.
Някой спомена за дигитално плащане, коментирахте картите за ГТ. А чухте ли как са в Естония, почти изцяло дигитално, на ЛК имат чип, чрез нея всичко правят, плащат си данъците, регистрират фирми, плащат си ГТ, и какво ли още не. Дори парламента гласували така, ако някой депутат е в другия край на света, може да гласува, да отменя гласа си, да го поправи, и какво ли не. Можел да гласува 5 пъти за една седмица. И това не е от скоро, а са почнали още от момента когато са се разделили от другите. Сега освен да казваме - кога ще ги стигнем Естонците.

# 564
  • София
Моето дете не учи във 2 АЕГ, ще учи в друго училище. Просто ми правят впечатление споделеното от родителите във форума, както и познати, чиито деца учат там. Дано пък всички осмокласници са доволни!
Когато каза, че много неща не ти допадат в училището, реших, че имаш предвид нещо конкретно. Явно съм сбъркала.
Що се отнася до организацията: Организирането на купуване на учебниците централизирано чрез училището  е направено за улеснение на родителите. Парите се събират сега с идеята още от началото на учебната година всички ученици да имат учебници. Разбира се, нищо не пречи да се откажете от тази възможност и сами да си набавите учебниците, ако така ви е по-удобно. Повечето училища не си правят труда да организират централизирано закупуване на учебници, а аз намирам това за положителна практика по принцип. Събирането на пари и мерки за униформи от сега е със същата идея - наличието на такива от началото на учебната година. Аз принципно съм против униформите, но ако детето е избрало училище с такива, това не би ме притеснило.

# 565
Да, хубаво са го измислили, като идея не е лошо, също така е добре, че може и сам да идеш да си ги закупиш, и учебници и униформи където ги има. Нооо, ако по натам се окаже, че някой е размислил, и ей тъй е решил да се премести след, примерно месец след поръчката. Ще трябва да мислят как, къде и на кого да ги дадат, и евентуално да си възвърнат сумата, дадена за тях.
А що се отнася за униформата, аз съм на двата полюса. Като концепция е добре, навремето като се почваше средното в 9 клас, някои училища я имаха, и така се различаваха, до някъде беше с цел. Но към днешна дата, не мисля, че е добре. Та то една обикновена блузка, идва по - евтино от униформена блуза. Не всяко дете умее да ги пази, а тези които ги пазят, пък растат бързо. Вариации много, но са все в ущърб на цивилните дрехи, за месец може да изхарчиш примерно 50лв. за 4, 5, 6  прости блузи, а за една униформена, е абсурд да ти стигнат.
Всичко е с цел, да се напълнят гушите, на някои хорица.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 09:23 от Тони ♒🍀

# 566
  • София
Ако при записването ми бяха поискали пари за учебници, нямаше да остана незапомнена. Училището няма право да събира пари. Още по-малко при записването. Ако родителите решат да се организират - добре.
Много грозна практика ми се струва това изнудване. И въобще не коментирам цени или пари или отстъпки. Детето ми не е в трети клас, че друг да ми преценява кои учебници откъде да купя. Синът ми три години не отвори учебника по математика. Сега имам останал от голямото. Трябва ли да купувам още един, че да е на конкретното издателство? Или да ме гледат ксто клошарка, защото този учебник не ми трябва.А по биология имам мисля на всички издателства.

# 567
Валя, точно,  бизнеса на някой тъпанар ще му секне, затуй. Как така ще изгубят още един банкомат от който да точат.

# 568
  • София
Валя, Тони, да, колко добре го казахте - и за мен това събиране на пари при записването е тип "изнудване". И в нашето училище родителите организирано поръчват учебниците, но към 15.09. И при нас има униформи, но никой не е стоял да взима мярка и да ни кара да даваме пари, а и разбрах, че не са задължителни. Затова пък имаме и род. среща преди учебната година, за да се уточнят всички подробности.
Във 2 АЕГ след толкова дадени пари, ако се откажеш, лошо.

# 569
  • София
При записването ни дадоха списък с всички учебници, сборници и помагала, които трябва да купим. Харесва ми тази практика, защото всичко може да се поръча преди 15-ти септември. В досегашното училище имаше един период около седмица след 15-ти септември, в който всеки ден след работа трябваше да ходя да купувам някакви допълнителни помагала - работни листове, сборници и т.н. След някоя друга седмица смятам да оставя списъка в борсата за учебници и да ми комплектоват всичко необходимо. Ще останат за купуване само тетрадки и нова раница.
Новото училище на младежа също е с униформи. Не съм привърженик на униформите, но те се оказаха готини - класически сини дънки, тениски с лого и пуловер/суитшърт. Той и сега ходи така облечен, така че няма да е проблем униформата. Цените бяха съвсем нормални. Тениската беше 15-16 лева. Униформата има и плюсове. В предишното училище съученик му се подиграваше, че ходи с тениска на Minecraft, защото никой вече не играел тази игра. Сега ще са му спестени подобни коментари.
Да ви се оплача, че отново имаме Ковид в семейството. Преди 5 месеца го карахме всички. Тогава младежът го донесе от училище, а този път малката го донесе. Предишният път тя го изкара най-тежко, въпреки че е най-малка. Сега отново го кара тежко, дори се наложи да ходим до Пирогов. Оправя се вече, но доста ни изплаши.

Успех на всички, които ще участват на трето класиране!

Общи условия

Активация на акаунт