Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Първа стимулация ми е, момичета, не съм съвсем ориентирана още. Убедена съм - 600 Iu ми е дозата, няма грешка в това (да, при др Владимиров, 36г, АМХ последно преди година беше 3, сега не е изследван, на трети ден от стимулацията на ехограф се преброиха 9 ф).
Наистина изглежда лесно поставянето, но въпросът ми е дали всички 8х 75IU + 2 разредителя да ги сложа с една спринцовка? Или да ги разделя на два приема 4х75IU+1 разредител?
И все пак - ако знаете работеща в неделя в София манипулационна, ще съм благодарна да ме насочите?

# 586
Да, и аз съм слагала менопур 600.Всички ги слагахме на един път и не съм имала проблем, освен основното при стимулации.Гледах точно как са ми написали в листа, който ни дават. За другото не мога да кажа, не съм от София. Аз не ги слагах сама, а съпруга ми, защото аз не можах да претръпна.
И ние сме при др Владимиров, след третия опит сега чакаме бебче. Успех! ❤️

# 587
При този АМХ (аз бях с почти същия) моя репродуктивен ми каза, че започваме със сто и петдесет / 150/, ако се наложи вдигаме, но не се наложи. От това което съм чела, за първа стимулация с такъв АМХ, се стартира с по-ниски дози, но нистина не съм изненадана, че Владимиров си продължава по неговия начин. Моя близка прави 7 процедури, тези по цар се наложи да доплаща между 2500 и 4000 заради ударните дози стимулация.
Дано имате успех и да успеете да извадите качествени яйцеклетки. И съжалявам, ако звуча негативно, но определено подкрепям мнението на клиниката, в която са се изненадали да ви поставят тази доза. Можете да прочетете в Интернет, ако се справяте с английския, има огромен брой медицински статии относно стимулациите, дозите и съвеременните златни стандарти.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 10:02 от Celeste_10

# 588
АМХ ли е водещото при определяне на дозата? Ако е така, е много странно, че не ми го изследваха сега. АМХ ми е било 3, но преди една година. На ехографския преглед се видяха 9ф и предположиха, че вече ми е паднал на 1,5. Но не знам защо се предполага, а не се изследва? Да не би нещо друго да е водещо при преценката?
Иначе ползвам английски свободно - бихте ли ми изпратили статиите, за който споменавате, ако не ви затруднявам?

# 589
Milady_G, това е гайдлайна на European Society of Human Reproduction and Embryology. Дълго е но подробно. Има линк за сваляне на страницата.

https://www.eshre.eu/Guidelines-and-Legal/Guidelines/Ovarian-Sti … ation-in-IVF-ICSI

# 590
Благодаря, Minerva! Изглежда много добре и подробно обяснено, ще си имам четиво за неделния ден 😊

# 591
Решението за вида и дозата стимулация е комплексна, но със сигурност АмХ е един от факторите. Аз лично пусках хормони, бях на прегледи за мониториране на фоликулите и активността на яйчниците. Но моят лекар искаше актуален АМХ, категорично каза, че няма да стартира процедура без този резултат.
При мен от 15 яйцеклетки (с мъжки фактор сме) имаме 8 замразени бластоцисти и в момента съм бременна е едно ембрионче от свеж трансфер (първа стимулация).

# 592
Здравей, аз бях сега с такова назначение сега. 8 сухи менопур се разтваря с две течни. Аз се чувствах добре след инжекциите, не ми е ставало лошо. Иначе когато не ми ги слагаха в клиниката, ми ги слагаше майка ми! Мисля си от изписаното че сме в една клиника, ако имаш други въпроси ми пиши на лично ако нещо те притеснява. Успех

# 593
Celeste, до колкото помня си при доктор Станулов и винаги се зачитам по- съсредоточено в коментарите ти за да вникна в подхода на доктора и да знам какво ме чака. Браво за резултата ! Би ли споделила на колко години си и с какъв АМХ ?

# 594
Лилиум, 39 амх беше 2 и нещо в Токуда, където реф са 0,4-4,4 (споменавам ги, че в различните лаборатории е различно). Много лека стимулация, доста качествени яйцеклетки и добри ембриони, въпреки мъжкия фактор. Не очаквахме такъв резултат, но Станулов и ембриологът са върхът!

# 595
Страхотно, браво ! А на какво се дължи това добро качество на яйцеклетките и мъжкия ви фактор колко е тежък, и ние сме с мъжки фактор…

# 596
Според мен от една страна добрата стимулация и според него общото ми състояние (активно спортуваща, здравословно хранене за последното десетилетие 😁 не специално за процедурата) и сигурно доза късмет. И със сигурност малко божа работа или както там ще го наречем. Мъжкият фактор се изразява в ниска подвижност и лоша морфология (3%). Аз нямам заболявания, освен Хашимото, но и с него имам успешна естествена бременност преди години (и все пак непрекъснато следя ТСХ, което беше в космоса по време на стимулацията и след трансфера). Пожелавам успех! Станулов е наистина страхотен човек и професионалист.

# 597
Обнадеждаваш ме, благодаря за информацията ! Успех и лека бременност!

# 598
Здравейте,момичета.
По време на стимулация дават ли болнични(за Селена става дума)или само за пункция и трансфер.

# 599
Здравейте. За първи път пиша тук. Аз съм на 28 години, мъжа ми на 29. Правим опити за бебе от две години. Имам четири неуспешни инсеминации. Сега ми предстои подаване на документите за инвитро. Имаме добра спермограма. При мен хормоните са в норма.АМХ 4.61 изследван преди няколко месеца. Имам направена цветна снимка,и двете тръби са проходими и хистероскопия за премахване на полип. Какво можем да направим като изследвания преди инвитрото тъй като докторката не спомена нищо….

Общи условия

Активация на акаунт