Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Неве, писах ти лично съобщение, ако на съфорумката  и е  по-удобно, да ми се обади, ако и е по-удобно, дай и моя ник да ми пише, ще се разберем .
Как няма да ти взема гъба, бре, ти тука си ни гуру , просто си безценна в темата, та да не мога да разходя телОто до Дружба, как пък не.
Само не разбрах тези пет кила , преди гъбата какви са Joy

# 376
Аз само искам да добавя, че за куркумата има статии ,че действа кръворазреждащо и е хубаво да си има човек едно наум за висок прием.

# 377
Ох, то е така с всичко.
Преди години пиех златно мляко, помня, че правех куркумата на каша, по някаква рецепта. И с бадемово масло, с прясно мляко , много вкусно ми беше.
Сега като си имам основно заболяване, него трябва да оправям.

# 378
За куркумата съм попадала и на статии, че доста партиди, внасяни в България, са с високо съдържание на олово (ако не се лъжа, но май това беше). Беше писано, че не изследват повечето партиди...Доколко е достоверно не знам...Гледам да я консумирам умерено аз. Иначе се предлага и корен куркума в магазините, на био щандовете, та би трябвало да е ок.
Невена, много се радвам за гъбката!🙂

# 379
  • Paris, France
Само не разбрах тези пет кила , преди гъбата какви са Joy

Оня ден писа, че след 5 километра с раница от 5 кила на гърба, КЗ станала над 6. И си представих, как съчетаваш приятното, услугата и полезното и хукваш с раницата пеша към Дружба. Като сложиш и буркана с гъбата в раницата, тя става 5.2 кг от добавянето на буркана. А КЗ се качва, защото си се качва. А докато се върнеш, пеша, разбира се 🥳, КЗ може и да падне от ужас.

Аз само искам да добавя, че за куркумата има статии ,че действа кръворазреждащо и е хубаво да си има човек едно наум за висок прием.

Така е. Същото с омега 3. Направо са опасни при недостиг на К1, който също предизвиква ИР (недостигът, не К1). Затова намиламе да се ядат листа. В условия на достатъчен К1 разреждане не се случва. Излишъкът се изпикава. Част от К1 храни чревни бактерии, които произвеждат К2, без който Д3 е отровен в големи дози. Хората без апендикс губим лесно тези бактерии (които произвеждат К2 от К1).

dolce, и аз много и се радвам. 💐 о мерсо за линка към темата, в която си я изпросих. Дано да оживее, миличката, че 2 пъти ми умират подобни. Едната я гледах 8 години.

# 380
Моята гъба явно отдавна разбра че у дома гевезелъци не минават Grinning
Като знам как не я поглеждам и още е живо това нещо... Сега за експеримент съм изсушила една част, след време ще пробвам да го съживя че ми е интересно какво ще стане.
Махнах се от академичните среди отдавна, обаче си ме влече на експерименти и това е Joy

# 381
Натка, и аз обичам да експериментирам!😆😅 Моята я поглеждам (буквално) често, че съм сложила буркана на масата в кухнята...😁 Радвам и' се, наблюдава как върви процесът; тя сама си се гледа през повечето време.😃 Когато порасне, мисля да изсуша или замразя някаква част, за всеки случай. Чета, че и само в малко преварена вода и/или мляко може да се съхранява в хладилника, да се сменя там на 7-10 дни...

# 382
  • Paris, France
А да ви питам - откакто пиете кефир, има ли видимо подобрение на КЗ?

Не знам дали може да се съживи изсушена. Моята, дето живя 8 години, прекара над година във фризер и се съживи. Само дето стана бавно. Ако преди замразяването ферментираше литър течност за 2 дена, след съживяването, на същата температура и трябваха 5-6. С времето стана по-активна о започна да ферментира за 2 дена. Отне поне 2 месеца, обаче.

# 383
Невена, не знам за КЗ, защото нямам лентички. Онлайн има доста статии, които твърдят, че пробиотиците/кефирът намаляват ИР, КЗ на гладно и гликиран хемоглобин. Даже мернах и информация, че помагали и при омазнен черен дроб, защото намалявали цитокини/възпаление, като въздействали върху някакъв ген или нещо подобно...🤔🤔
В ютюб попаднах на видео на дама (американка), която твърдеше, че кефирът и' променил живота и и' помогнал много за КЗ. На мен кефирът ми влияе супер на настроението.😀

# 384
много интересно ми стана от това което написа Nevena : ''Нашата КЗ зависи основно от микробите, които обитават червата ни. В твоя случай гладът е довел до измиране на микробите, които понижават КЗ и процентно увеличаване на тези, които я вдигат, за да я ферментират и да се хранят с нея. Съответно подобни фастове не са подходящи за тебе в настоящия момент.''
чак страшничко звучи ... Sad но и мотивиращо, МНОГО мотивиращо да не яде човек боклуци!!!

Преди време Невена беше писала инфо, че кз може да е и резултат от инфекция.

Петък е пълнолудието.
Ако не ме изненада мц-то, мисля четвъртък и петък да спретна една чистка, че скоро не съм.
Много свикнах с фастовете. В началото ми беше трудно, а сега ми е готино. После се чувствам много добре.

# 385
Тайс, холестерол се чисти с фибри. Много салати.
Аз бях писала в началото постове, понеже моята джипка, като ме насочи за изследвания, вкл. и обременяването, като ги видя и речи, че голям проблем ми бил холестерола. Та в началото се впрегнах малко и четох, четох и първият месец спазвах много стриктно, понижиха ми се значително. Т.е. освен НВ-ВМХ спазвах и препоръките за намаляване на холестерола, т.е. сечение на двете течения направих. Накратко от НВ-ВМХ трябва да се махнат животинските мазнини и това е. Сирената и млечните така или иначе си ги ограничаваме ние.
С две думи препоръките бяха намаляване на животинските мазнини и увеличаване на фибрите - зеленчуци и плодове и пълнозърнести (което в нашия случай означава зеленчуци). Има обяснения подробни из нета, не помня обаче къде четох, ще взема да се разровя пак. Може и да е било на английски, това ми е основният език на мен, а на български както знаете информацията е много кът.
Кракът го счупих като паднах миналата събота вечерта в дъжда, подхлъзнах се. Аз кълча глезени много по принцип, 10-15 сериозни навяхвания (изкълчвания) имам от малка още, сериозни имам предвид с голямо подуване и трудно ходене, единият път и с болничен, искаха да ми слагат гипс, но аз отказах и се ограничавах сама. Но явно не е било достатъчно. Халтави глезени, но не съм ходила на специалист, явно ще трябва. И като знам за моя нисък вит. Д, и като прочетох за връзката между кортизола и намаляването на костната плътност и направих филма Simple Smile

Ето разликата в холестеролите за един месец:
ноември 2021:

декември 2021:

А ето и последното, от преди 2-3 седмици, без спазване на режим за холестерол /почти съм си върнала съм първоначалните стойности, но и не съвсем, основно общият ми е доста висок/, животински мазнини си ям вече:

Има и информация отново на английски език относно кога следва да се пият лекарства за повишен холестерол, моят дори и при тези високи понастоящем нива не е в тази графа.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 20:01 от Минерва

# 386
Миневра, виж на мен кардиоложката каква листовка ми даде за холестеролите

Скрит текст:

В момента направо съм се отчаяла, опитвам и дисбиоза за оправям, както Невето ми препоръча и стана страшно мазало.
За дисбиозата - всичко под налягане, така се лишавам от пресни неща, свинско не ям, мазнини, млечни , всичко там дето пише да не ям, маслини и ниаква сол каза тя, та ще взема да си карам на режима с намалени мазнини , ще си пия кафетата, пък да видим в края на месеца какво ще покаже. Чревните ще ги оставя за след това, че много ми се събра, три диети в една, и станах Света Мъченица Тайс, оооооо. Днес е сега само вечерях, вече ме е страх и храна да приемам, ама няма как да стане.

Браво за тебе, значи стават нещата с този холестерол. Той на мен не ми пречи, просто тази докторка ми прилича на математичката ми от прогимназията, много сериозно гледа и много ме наставляваше. Аз понеже не съм свикнала, и само мигах там, респектира си ме направо

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 20:58 от tays

# 387
  • Paris, France
Разкошна е листовката. Локум, нуга, варени сладка, безалкохолни с изкуствени подсладители, нес кафе. С тая листовка дано има клиенти, упс, пациенти до пенсия. Да са и живи, поне 🌞! Има и добри попадения, де.

Да, Минерва правилно е обяснила. Омега 3 е много важен, но незнайно защо липсва в списъка с полезности като слънчогледово олио. Нивата на магнезий също са важни, защото от холестерол се прави жлъчния сок и като няма магнезий има проблем. Всички В витамини и особено ниацин.

Неяденето на мазнина качва холестерол при повечето хора. Който иска, може да си тества холестерола след 36 часа глад или ядене без мазнина и после да го тества в ден с ядене на мазно.

Втвърдяването и запушването на кръвоносни съдове се дължи на бактерии, не на нива холестерол.

https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1011383107

Тук е обяснено.
https://www.nature.com/articles/nrcardio.2016.183

Учените в лабораториите причиняват диабет 2, атеросклероза и куп други заболявания като прехвърлят фекалии от червата на болна, от съответното заболяване мишка, в червата на здрава.

https://www.aging-us.com/article/104101/text

Обратното, трансплант от здрава мишка в болна също дава ефект и подобрява ИР:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7468362/

Диета vs диета + Фекален трансплант от здрави към хора с ИР. Намалява ИР, кръвното им паднало, отслабнали повече. Интересни са резултатите с фибри. Обясняват защо при някои хора действат зле. Такива хора имали понижено разнообразие на бактерии.

https://www.nature.com/articles/s41598-022-05127-9

Тъй. Начи в ла*ната била цаката. Сега се притеснявам дали ще има за всички с кризата за торове покрай Путин. Другото ми притеснение е отде ще намерим здрави хора. Третото е колко ще струват в аптеките фъшкиите(natka????). И четвъртото е Big pharma да не вземе, че да ги патентова 🤗

# 388
и аз се включвам към ''чистката '', Елора...Simple Smile
Nevena, думата '' шматка'' отдавна не я бях изказвала,чела... стана ми смешно, но и мило за цветущия ни майчин език Simple Smile
да много правилно ... дали ще има здрави хора....
много интересни линкове всичките ще бъдат изчетени, благодаря Nevena! Yellow Heart

# 389
  • Paris, France
diabetes, я ми покажи къде съм писала шматка! Редакторът ми поправя "Натка" на патка, шматка и матка, та сигурно е той. Отдавна не смея да и изписвам псевдонима на кирилица, но понякога забравям. Оплаках се на dolce miele наскоро.

tays, тъпо е да ядеш съвсем без мазнина. Яж си мазнина, но с омега 3 и ще видиш, че всичко ще е наред. Ако пиеш по грам омега 3 за 10г масло, примерно, ти и наситени можеш да си ядеш до някакво прилично количество, 10-20г дневно, да речем.

А какво ти стана всъщност на холестерола? Помня, че беше приличен и даже хубав.

При мене ядене на качествени мазнини с достатъчно омега 3 + протеин + В комплекс и останалите такъми дава леко по-добър холестерол от WFPBD без мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт