Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 644
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Gabriela9, а изследвания на щитовидната жлеза правила ли си? В нашето семейство всичките с болести на ЩЖ отслабваме въпреки всичко..

Премерих се заради калкулатора, който Невена постна. Че ми стана интересно.. Показа ми, че съм с 24.1% мазнини и да сваля 1.6кг от тях за идеално😀

# 661
Да, пусках си изследвания за ЩЖ и са в норма и на преглед си бяха добре.

# 662
Ако може, дай да видим къде точно в нормата са ти щитовидните. Защото има значение.
Невена, моята гъба отначало беше около една равна с.л. като количество. Много хора на 1 с.л. гъба слагат около 1 литър мляко. Аз слагах кън 700-800 мл мляко, защото такъв ми е бурканът, а отгоре трябва да има 2-3 пръста празно, за да има място за ферментацията и да не прелива извън буркана...Сега гъбката ми е сякаш двойна по обем, може би и още малко отгоре...🤔 Пак си правя по 700-800 мл мляко. На стайна температура кефирът ми става доста по-бързо от 2 дни. Ще трябва да дадеш на гъбката примерно седмица време, за да свикне с новия дом.🙂

# 663
Този калкулатор, с обиколка на талия и врат е доста точен.

https://www.calculator.net/body-fat-calculator.html
Хареса ми този калкулатор. 
Аз съм 160, най-много се харесвам 48 кг (което като цифри на повечето хора им звучи малко). Сега съм 50 и калкулаторът препоръча да сваля 1 кг Simple Smile

# 664

Здравейте ,как ще коментирате тези резултати!
Изписаха ми chrom picolinate и берберин
Само не разбрах дали я имам инсулиновата резистентност или съм на една крачка от нея и да внимавам какво ям и просто да намаля теглото ?
Здравейте пак съм аз пт няколко дни чета и от много информация бръмнах вече😂
Забравих да добавя в първия пост че Homa ми е 1,81 а BMI 28.23
Може ли да ми кажете дали съм на прав път или не съм разбрала от четенето нищо
Закусих омлет от 3 яйца с 2 малки парчета луканка сирене и кашкавал гарнитура домат и краставица
За обяд ядох свинско със зеле
За вечеря си правя пържени чушки в св мас с извара и яйца......
За млечните също не съм много наясно,взех си от магазина цедено кисело мляко(с идеята за млечна салата),сметана (за да я направя с броколи),и заквасена сметана(за да я разбъркам с извара)разбира се няма да са основно хранене по скоро гарнитура,но дали да си ги позволя въобще
Искам да знам дали трябва да направя още корекции към храненето или засега това е достатъчно,спрях тестено и сладко
Другото което не разбрах ,пърженото не ни е враг нали така😅

# 665
Аз сега я стопанисвам,Невигъб,  преди малко и купих пластмасова цедка и не знам какво значи да я мия 😀.
Тя е като желе в бурканчето.
Моля, дайте ми линк към темата за кефирената гъба, а на Долч мога да и досаждам на лични след като разходя кучо.
Значи, ако изсипя в цедката това цялото съдържание, имам чувството, че е гъсто и няма да изтече 🤣.
Невето, аз ще ти казвам кое и как, нали сега го опитомявам любимеца 😀.

Да ви кажа, днес ходих при стоматоложката ми. Преди година още говорихме, че е на глюкофаж, тя пълничка. Иначе е прекрасен човек.
Днес ми каза, че кз и е 16. Направо изстинах .
Не можела без ФаФли и всичкото там, знаете го. Доктор , оххххх. А ме зазъбила , та мучах ли мучах, бе как може , бе.
Ужас.
Щяла да ходи сега при някаква ендо за обременяване. Викам и още от днес спираш всичко ! Мале мале, утре вечер ще ходя при нея и ще и подаря поне магнезиев цитрат, ще се опитам да я включа в разходки. Тя ми е близка, де.
Започвам да и дишам във врата !

# 666
Ето това е темата за кефирената гъба:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1019585.585

Момичета, ако на някоя от вас порастне и има излишна, моля да ми пишете.
2 години имах гъбка, но миналата година лятото много дълго време отсъствах и тя се развалила в хладилника.

# 667
От калкулатора ми излязоха по-високи проценти за мазнините.

Прикачат изследванията от ЩЖ и от изследванията за мазнините и другите показатели от диетоложката.

Извинявам се, но съм от телефона и не знам как да скривам снимките.

# 668
Изтърва ли ви от поглед за малко и пишете като невидели тука Grin

Тая диетоложка от последния пост не я знам каква е ама 5 процента мазнини дето по мерки и обиколки са очевидно невъзможни пък тя ги приема че са така... Не само че не бих я слушала, ами сигурно и парите ще си искам. Егати. Ако диетолог не знае как би изглеждала жена с почти нкакви мазнини, от какво разбира тогава? И ИР нямала значение, та даже и съвет за диня със сирене? УжасТ.

Невена, да те почерпя бе душа, що да не? Бях по дълги разходки през деня, а после торта правих на моите хора. Пооляла съм се леко, ще има и за тебе Grin (Пак си търся някой друг да се прежали да ми пробва експеримента пръв, то си ми е обичай Joy Подозирам че ще са я налазили още преди да се наспя, забраних да пипат до сутринта под заплаха)

# 669
Такъв body composition и на мен ми прави ендо, 10-15 лв. струва по спомен. Значи моят коментира, че имам мускули и кости на мъж и важното било, че visceral fat при мен почти нямало (демек няма омазняване на вътрешните органи). Мхм, само дето липидният ми профил е грозен, а на ехограф се вижда омазнен черен дроб и то още миналата година го видяха и преди месец отново ми казаха същото (то аз междувременно качих 10-15 кила, няма как да е друго). Та честно не знам какво целят с тези уреди докторите и каква информация носят.

# 670
Е, какво да целят - сама пишеш че за тая глупост пари вземат... И точно след това и ти пишеш че "резултатът" е бил небивалици.
Не писа ли наскоро още някоя потребителка тук как я изкарали с 10 процента телесни мазнини с някакъв уж измервателен уред.
Да им имам измерванията, душичката ми на инженер се мръщи като чуя на това да му викат измерване и изследване.

# 671
Моят ме "черпи" такова "изследване", за да ми докаже, че нищо ми няма, здрава съм, просто скоро родила и как като спра да кърмя, магически всички кг ще изчезнат. Вика ми, ти си почти 60% мускули, какво искаш. Ми не знам, като бях 62 кила 7 пъти в седмицата тренирах здраво с щанги, със сигурност не съм 99 кила от мускул, нали... Стресирали са момичето.

# 672
Хм, че той този калкулатор показва горе-долу същото, като моят кантар.😃 Но моят кантар си го знам, че е точно уредче, та му вярвам до голяма степен. Е, аз съм леко непривилегирована, защото по принцип имам една идея по-широк врат (и дланите, и стъпалата ми са по-широки), отколкото на приятелките ми едно време, когато всички бяхме на приблизително еднакви кг.🙂
За пърженето- зависи какво се има предвид под това и с каква мазнина, за колко време, на какви градуси...Аз "пържени" яйца правя, като на сравнително ниска температура изчакам белтъците да стегнат, жълтъците оставям течни. Пържени тиквички и подобни не правя- пека ги. Всичко, което може да се пържи, аз пека. Да ядем през ден пържени тиквички (или друго пържено), а да си мислим, че е ок би било самозаблуда.😉
Тайс, аз си помагам с една силиконова шпатула за прецеждането, понякога и с пластмасова лъжица за салата. Но моята пластмасова цедка е много фина, също и гъбката ми има и доста "бебета", които със сигурност биха минали през дупките на гевгир...😄 Плакна директно с вода от филтриращата кана (уж било добре да не е с чешмяна вода, но много хора точно такава използват).
Melusine, ей, как се надявах с кърменето и с тичането покрай детето да ми се получи отслабването. "Заплашваха" ме някои приятелки как съм щяла да се стопя тогава...Да бе да...😆
Скрит текст:
 Няколко кг минус и после пак обратно. Само веднъж успях да сваля тогава 11 кг и пак бързо ги върнах...4-5-6 свалях някак и дотам...Всъщност, най-близките ми приятелки след раждането всичките бяха с едно+10-15 кг отгоре...И до днес не са успели да ги свалят. Разликата между нас беше, че аз след раждането тежах по-малко кг, отколкото когато забременях- но пък си имах излишни кг и отпреди това, а те така и не свалила качените от бременността. Е, аз пък качих още малко няколко месеца след раждането, мисля, че най-сериозната ми ИР се отключи точно тогава.
Между другото, вчера си взех черен дроб от треска. Много ми хареса.🙂

Тайс е за бой, че е изхвърлила толкова много мазнина с омега 3!🙃 12,8 гр омега 3 за 100 гр (консервата е 120 гр). Пресипах съдържанието с стъклено бурканче, ще го взимам като добавка.🙂 Малко дроб, 1-2 ч.л. мазнина.
Невена, така добре ли е?🤔🤔

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 14:06 от dolce miele

# 673
Минавам да се изфръцкам Sunglasses
Значи тия дни в мц. Днес ми е силен ден. И малко преди това почнах разврата.
Ама не типичния разврат. С парче веган торта или ганаш по режима.
Не, момичета. 3 дни бонбони, крекери, еклери, сладки. Ум да ти зайде. А двата дни не бях в мц, ама нещо бръмбари имам в главата.
И викам я днес да измеря кз.
5,7.
Браво на мен. Велико нещо са фастовете.
А преди колко време от една баница ми стигна 8.
Абе малко ми се изду коремчето, ама карай.
Утре ще се мотам и ще се почерпя ей така щото съм нагла с веган торта.
 И без това цял ден ще се мотая навън.
После ще си вляза в релси.

# 674
  • Paris, France
Габриела9, това измерване не знам как е правено, но нещо не съответства на високия LH. Зная, че LH/FSH трябва да са около 1:1 за забременяване. Твоите отиват към 2:1, което може, заедно с хиперинсулинемията на първи час, да е показателно за СПКЯ. Не всяко СПКЯ дава видими кисти. Аз нямах.

Талия 60 не е гаранция за липса на омазняване на вътрешни органи. Чела съм и за диабетици Т2 с подобни талии, които са с твоя ръст и даже 1.70м. Само фиброскан може да покаже такова омазняване.

За мене, ако си отслабнала, то вероятно си загубила мускул.

С такава ИР и инсулин на първи час в момента е сууууупер тъпо да тръгнеш да качваш 8 и 9 кила, защото ИР пречи на забременяването, а и очевадно ти липсват витамини.

Друго : за забременяване TSH трябва да е под 2, идеално 1 според jerami. Твоето е вече 2, като Т4 е нормален, но Т3 е към горна граница. Това също е показателно за ИР. Като тръгнеш да дебелееш, TSH ще се качи. После???????

Вит Б12 не е оптимален. dolce miele да обясни, моля 💐❤🤩, че ме заболяват пръстетата.

На гладно си ОК. Проблем имаш на първи час. К1, магнезий, Б витамини, кардио, силови ще ти помогнат да го преодолееш.

Jupiter май пусна, преди няколко страници статистика колко ИР пречи на раждане на живо бебе, не само забременяване. Увеличават се аборти, усложнения. Статистиката е плашеща.

Прави са всички, които ти пишат, че няма как да имаш 5% мазнина. С такава нямаше да имаш цикъл изобщо и LH щеше да е на дъното. Културистите си инжектират LH, защото тялото им спира да го прави.

За калкулатора - при диетоложката пише, че си 161см, пишеш, че си 162, в калкулатора си сложила 163, но всичко това, всъщност, няма никакво значение. Ни-как-во. Важно е да нямаш мазнини в коремните органи. Какви мазнини имаш по задника, бедрата, циците не е от значение. Талията я ползваме ориентировъчно, но не е 100% сигурна.

В калкулатора, в най-долното поле ти излиза, че имаш 18.9% мазнини, което си е ОК и възможно.

За забременяване са нужни омега 3, защото обвивките на яйчниците са направени от него, много магнезий, йод (без йод фоликулите не зреят до качествени яйцеклетки) и още 1000000000 други вещества, коитп ако не са оптимални, до живо раждане не стигаш дори и да забременееш.

Може би не ти е нужно чак кето предвид при ниския инсулин на гладно, но много спорт и добавки да.

Протеин по около 90г също ти трябват за да не губиш мускул.

В резюме - отслабване може и да не е нужно, но дебелеене, че и до 49 или 57 кила с твоето телосложение ще доведат до силно влошаване на ИР.

Само добавям към написаното от Melusine, че чернодробни ензими в норма не винаги изключват мазен дроб. Също, че всеки човек толерира различен % мазнина в дроба.

Първият пост изчети, но режим като препоръчвания може и да не ти е нужен. Но може и да е. Може и да се наложи да сваляш кила. Има подобна история в първия пост.

tays, златна си 💐. Ама това чудо трябва и да се мие, така ли? А да се къпе всяка седмица? С какъв шампоан 🥳? Да се маже с крем след къпане, лосион? Нокти да му режа? То ще се окаже бетер куче 🌞.

Елора, браво 💐. Ми и аз като тебе, шшшшшшшт. Ама е голям кеф, нали? Прати някой кракер насам, че свършиха. Само ФаФли, пакетирани кифли и бисквитки ми останаха. Иде ми да убия домочадието. Че и ги скрили по дъното на шкафовете, гадините!

natka, и кефир приемам, и баница ям 🤩.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 01:46 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт