СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 336
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Даже в 32-ро са обявили колко хора, са си изтеглили документите и съответно колко са се увеличили местата за 4-то класиране.
https://school32.com/2022/08/04/04-08-2022%d0%b3/

# 376
  • в очите на дъщеря ми
Ха, гледам, отново е на дневен ред темата, за шансовете на децата с бал под 400...мдамм..
Ми не е честно разбира се, как така ще рискуват, че да се класират в "елита"...

# 377
А пак ли на сайтовете ще обяват с какъв бал са се класирали? Благодаря

# 378
  • София
Миналата година съм виждала, че на сайтовете обявяват.

# 379
А пак ли на сайтовете ще обяват с какъв бал са се класирали? Благодаря
Да, на сайта на съответното училище.
Ето например класирането от днес в 35 СЕУ
Доста ниски балове и по-голям брой приети ми се струват от предварително обявените от РУО свободни места.

# 380
  • София
Доста ниски балове и по-голям брой приети ми се струват от предварително обявените от РУО свободни места.
Да, бяха по-малко места в 35-то - общо 5. Поне според файла, публикуван от руо.  
Предполагам, че има деца, които са изтеглили документите и техните места директно са пуснати за това класиране.

# 381
  • София
Е, аз не знаех, че изтеглиш ли си документите на 4-то класиране, мястото ти веднага се добавя към останалите. Тогава рискът наистина не е оправдан.
Преди два дни братовчед ми спомена, че неговите близначки ще участват на 4-то, защото “се били изложили” (не разбрах какво означава това в цифри), но ще ми е интересно къде са попаднали. Шансът им е, че едновременно могат да се пробват в две различни училища:)

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 23:03 от Skiorche

# 382
Или едната да пази мястото докато участват с документите на другата:)

# 383
  • София
Подкрепям, трето и четвърто класиране така са направени, че деца с по-ниски балове могат да се класират пред такива с по-висок. Никой не може да ме убеди, че това е справедливо. Но все пак сме в България, трябва да има вратички и за наши хора😥
Не мога да убедя някой, който не иска, но само си изказвам мои разсъждения. Мисля, че съм от неутрална страна - не съм от "нашите хора" и детето ми не е е нито с много нисък, нито с много висок бал, а и не работя в системата... Смятам, че си е напълно справедливо т.нар. четвърто класиране да е с оригинали в едно училище, тук вече фокуса е някой, който види най-най-желаното им училище, че има свободно място да кандидатства точно и само в него. В противен случай класиранията ще продължат до безкрай - 5то, 6то, 7-мо, 8мо ...и предвид основно административната/ръчна работа на училищата, направо ги разбирам.
Е, аз не знаех, че изтеглиш ли си документите на 4-то класиране, мястото ти веднага се добавя към останалите. Тогава рискът наистина не е оправдан.
И аз това не се бях замислила, но вчера като изтеглих нашата диплома от 133. (изключително бяха учтиви), го добавиха после в бройката свободни, и има логика да е така.
Директорът на 73. е свестен човек по мои впечатления, може да е бил от нещо изнервен и така да е реагирал, не го съдете от една ситуация Simple Smile.
Чета ви, че вече купувате учебниците - ама от къде сте сигурни кои точно издателства да вземете, или  училището ви са ви казали или им е уреден добре сайта? Ох, не ми се мисли с тези учебници и учебни тетрадки какво издирване винаги пада. И аз все не случвам на книжарници - все нещо липсва и не мога да купя всичко накуп (за двама ученика), пък една година така се прекарах онлайн с бгучебник (май беше), та почти до октомври ги чаках.
Хубав и усмихнат петък на всички!

# 384
Договорете се да ви ги доставят в някоя книжарница.

# 385
Има логика, ако дете си изтегли сега документите, от училището веднага да добавят освободеното място и да се опитат да запълнят бройките наведнъж с вървящото в момента четвърто класиране, а не да се занимават до 15.09. В крайна сметка на тях им е все тая дали е дете А или дете Б, искат да си запълнят бързо местата и да знаят, че са готови за учебната годината поне в този аспект.
В сайта на нашето училище е поместен списък на всички учебници 8-12 клас. Само за езиците пише, че се съгласуват с преподавателите в началото на учебната година. Има група във Фейсбук - учебници на половин цена. Особено за тези, които са от София, предполагам, че е много удобно и излиза евтино. По борсите за учебници втора употреба е по-скъпо. Само веднъж ми се наложи да ползвам такава за един учебник по история. При корична цена 17лв, там беше 14лв. Страшно скъпо ми се стори на фона на цените от 5-7лв, на които синът ми купува другите учебници директно от по-голямо дете.

# 386
  • София
един въпрос - къде могат да се видят баловете от минали години на четвърто класиране по училища, или просто какъв е минималния бал на училище? В сайта на Дидева гледах, но те са до 3то класиране.

# 387
  • Майничка
Galita, няма ги обобщено. Евентуално ако училището е качило резултата от протокола в сайта си и стои някъде из архивите.

Поне в Пловдив, борсите, за които зная, изкупуват на под 50%, а продават на 85-90%. Не беше така в първите 2-3 години от създаването им.
Но пък сега и децата са по-оправни. Почти всички приятели на щерката си намериха през соц.мрежи учебници. Тя чака "нейното" човече да се върне от почивка и да ги вземе.

# 388
  • София
При записването на моя син му дадоха списък с учебниците, литературата за четене и адреса на фирмата за униформа

# 389
Аз учебници няма да купувам до родителската среща. Няма качен списък в момента, но доколкото разбрах и да има е възможно да се направят промени, така че изобщо няма да бързам, направо ще изчакам сигурно да започнат даже.
Също четох, че в нашата гимназия се организира базар преди началото на учебната година, където учениците си продават учебниците и това ми се струва много удобно.
Униформите обаче ги купих, и за това ми се струваше рано, но сакън да не свършат размерите, че към септември имало такъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт