Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 906
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Не понасям La Vie est Belle L'Éclat, както и La Vie est Belle Intense , определено си трябват проби.Ако аз трябва да избирам винаги бих се спряла на ЛВЕБ ЕДП, мисля Бел питаше в предишната тема.Харесвам и Кристала и нищо друго там.Knot е страхотен парфюм, цветен, но не бих си го купила, защото изключително много прилича на Boucheron Quatre след 5- 10минути.Други също отбелязват голямата прилика.Интересен ми е новия Скандал.

# 241
Knot последно бях виждала във физическия магазин на Нотино в мол Парадайз, но не знам дали все още може да се намери там. Имаше и още няколки други на Ботега Венета. За мен е красив, дамски, респектиращ, но приятен парфюм. Силен определено. Бих го закупила ако нямах поне още 10 подобни.

# 242
  • Стара Загора
Разглеждам парфюмите на Hermes. Спрях се на Les Classiques Eau D`Hermes , но във фрагрантика не го откривам, както и да го напиша. Rolling Eyes

# 243
# 244
Knot последно бях виждала във физическия магазин на Нотино в мол Парадайз, но не знам дали все още може да се намери там. Имаше и още няколки други на Ботега Венета. За мен е красив, дамски, респектиращ, но приятен парфюм. Силен определено. Бих го закупила ако нямах поне още 10 подобни.
Благодаря за споделеното. И аз допусках, че ще го има в магазина на Нотино в Парадайз, защото го предлагат в техния онлайн магазин, но все не стигам до там.

# 245
  • Стара Загора
Оле, Азалия, много благодаря! На мен продължава да не ми излиза. Grinning

# 246
  • София
Харесвам Knot. Мирише ми на ваканция в Италия Simple Smile  Усещането ми е като за clean linen scent с портокалов цвят и мандарина. Трайността при мен е 8+ часа, в косата го усещам и на следващия ден.

# 247
Knot за мен е голяма любов. Имаше го в Нотино в Парадайс, както и Ilusione-тата, както е писала Lale_Lili.
Не бих го нарекла ангажиращ или тежък, натрапващ, не е твърде сладък, но аз улавям нещо, което определям като меденост (макар да няма мед в нотките). Много е сочен и флорален, от тези, които ти пълнят устата със слюнка и не можеш да им се наситиш. Но трябва да обичате нероли/портокалов цвят, де, аз обожавам. И в топло време го нося и не ми натежава. Трайността не е много впечатляваща, но на моята кожа почти всичко е така. Съжалявам много, че не откривам никъде Absolue версията, много ми е любопитна.

Като тоналност ми напомня Neroli Amara на Van Cleef, който също обичам много, но Възелчето май повече.

# 248
Не понасям La Vie est Belle L'Éclat, както и La Vie est Belle Intense , определено си трябват проби.Ако аз трябва да избирам винаги бих се спряла на ЛВЕБ ЕДП, мисля Бел питаше в предишната тема.
Да, благодаря за мнението.

# 249
Най-любим? Сантал Роял!

+ 1, няма друга такава ориенталска тежка миризма, която толкова да харесвам и да не ми блъска на синтетика.
Този Сантал Роял ми е от най любимите, но не е compliment receiver, адски малко хора го харесват или ми правят комплименти за него, но тези, които го обожават .. ами обожават го.

# 250
Knot за мен е голяма любов. Имаше го в Нотино в Парадайс, както и Ilusione-тата, както е писала Lale_Lili.
Не бих го нарекла ангажиращ или тежък, натрапващ, не е твърде сладък, но аз улавям нещо, което определям като меденост (макар да няма мед в нотките). Много е сочен и флорален, от тези, които ти пълнят устата със слюнка и не можеш да им се наситиш. Но трябва да обичате нероли/портокалов цвят, де, аз обожавам. И в топло време го нося и не ми натежава. Трайността не е много впечатляваща, но на моята кожа почти всичко е така. Съжалявам много, че не откривам никъде Absolue версията, много ми е любопитна.

Като тоналност ми напомня Neroli Amara на Van Cleef, който също обичам много, но Възелчето май повече.
Утре ще отида на място в Парадайз, дано да го има. За съжаление не бих казала, че харесвам нероли, затова и не се спогодихме с AQUA ALLEGORIA NEROLIA VETIVER. Absolue версията наистина звучи впечатляващо и не толкова цветно.

# 251
  • Germany
Оооо, Ковачева, благодаря за ревютата. Аз доста следя навостите, но за съжаление няма къде да тествам. Още от ревюто на Соки Лондон си набелязах новия Скандал. Тя го оприличи леко на Хипнотичната отрова. На външен вид много ми е коледен този парфюм. Странна идея да го пуснат такъв в тези жеги. Има ли го в София вече? И прилича ли на отровата?
Да, от едно ароматно семейство са, мека, пухкава ванилия, с еротични бели цветя. Но не са ми сходни на мен. Този има повече цитруси, има го и това карамелено-соленото усещане от тофи бонбоните, няма го кокоса и не е така  присъствен като ХО. Имам и ЕДТ и ЕДП варианта на ХО, и не ми е близо до него. Много хубаво стои този тип ванилия с бели цветя в жегите, изобщо не се притеснявайте, че е горещо за него, даже напротив. Аз изкарах почти цялата почивка с Олимпея Солар, който намирам за по-сходен с новия Скандал, и получих много комплименти за него, даже една приятелка си го и купи, след като го усети на мен. Пробвайте, мисля, че ще се изненадате, колко хубаво се усеща в горещините

Това, за което влизам в темата е, да помоля за мнение за парфюмите на Bottega Veneta. Може би, защото никъде в магазините не намерих Knot, за да го пробвам, ми се иска, ако някой го е ползвал да сподели за трайност, аромат, и всичко, за което се сетите.
.
Старите линии на Ботега Венета са спрени, и вече трудно се намират, навсякъде е до изчерпване на количествата, а цените им в ибей скачат стремтлаво нагоре. Трудно ще ги намерите за тест където и да е. Knot за мен е силно белоцветен, туберозен и много ретро, поне това е моето усещане. Само за почитатели на белите цветя е.

# 252
И за мен е много натрапчив и туберозен Knot.

# 253
Като сме на вълна Bottega Veneta, някой има ли впечатления от Bottega Veneta Essence Aromatique?

Не знаех, че си изтеглят старите линии, та се замислих за този...

# 254
Knot ми идва натрапчив и ретро, не бих могла да го нося. Илюзоне-тата ми харесват първия 1/2 час и след това стават много неприятни върху мен.

Общи условия

Активация на акаунт