Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 267
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
В старите парфюми на Jacomo също присъстваше ужасна пластмасова ударна вълна в началото - и аха да ме откаже, след миг се трансформира в прекрасно плътно и вибриращо ухание. Още не мога да прежаля Антрацит, сега щеше да е без съмнение в ниш категорията.
В нишовите търся много добре композирана пирамида, не толкова непомирисваното. Последните ми придобивки са именно такива - прекрасни композиции, толкова хармонични и спокойни, че ми действат терапевтично. И си мисля, че това би трябвало да е истинската цел на нишовите аромати - да действат лечебно, хармонизиращо, да допълват и стимулират. Което ме подсеща да коментирам този аспект с виден и любим съфорумец във ФР, с който си пишем понякога (Раджеш Балкришан).

# 406
Оставам пълен пас за дълго време! Който иска - да играе!
Не си го причинявай, толкова е хубаво с парфюмчетата и в темата.

# 407
Аз обожавам няколко, че и повече парфюми на Теренци и си ги нося с голям кеф.
Бакара и Ерба Пюра имам от много години, но вече ги нося рядко. В огромната ми колекция има място за такива интересни парфюми, дори и да не ги нося често. Бакара е парфюм явление.
Сега да видим какво ще забие за Диор Мосю догодина.

# 408
Със сигурност ще е голям успех, в моите очи прави "перфектните" дамски парфюми - лесни за носене,  но и с някаква интрига, нещо авангардно. Даже си мисля, че може малко да се раздвижат нещата и на бутиковите рафтчета в парфюмериите, ако Диор излязат с различен, но масов хит

# 409
Зависи дали и колко ще го ограничат от Диор. Аз съм фен и на тях и особено на него и тръпна.
Леле идва есен и времето за носене на неговите тъмни парфюми юхууу.

Нишовите фенове нещо да кажете за Zoologist, познавате ли нещо от марката?

# 410
Нишовите фенове нещо да кажете за Zoologist, познавате ли нещо от марката?
Пробвах няколко.
Camel мирише на ориенталски подправки, на шкаф, пълен със сухи подправки, което не знам как е постигнато, като в пирамидата не виждам други подправки, освен канела. Канелата се усеща определено, но не е особено сладък парфюм. Някак прашен и студен го усетих, не е мой тип, но го намирам за лесноносим парфюм за човек, който харесва такъв тип подправкови аромати. Не усетих уд в него.
Cow започва свежо със зелена тревичка, но се променя в някакъв неопределен аромат, което предполагам, че трябва да е "млякото". Не е типичния млечно-кремообразен аромат, който съм срещала в други парфюми, по-скоро нещо мускусно, което на което не улавям всички аспекти. Флоралните нотки от пирамидата не ги усетих отчетливо. Също го намирам за сравнително лесен парфюм, по-скоро иска специфична кожа, за да се разгърне, предполагам.
Seahorse започва добре - море, водорасли - нищо неочаквано, но е реалистично направен. Става много, много тежък обаче.
Civet и Tyrannosaurus Rex ми бяха непосилни дори за душкане, затова не мога да кажа нищо повече за тях, освен, че са тежки и трудни.
Bee ми беше любов от първо помирисване. Мирише буквално на мед, с прашеца и питата и всичко медено на света. Аз го определям като сладко-киселинен, лепкав, но в никакъв случай не е задушлив, поне за мен. Много излъчващ и много траен. Мисля, че е най-хубав във влажно време и мисля да го нося през есента. В по-суха среда от него избива една нотка на индийски ароматни пръчици, но при влага не се усеща такова нещо. Въпреки, че е буквален аромат, препоръчвам тест - някои хора около мен не го харесаха, но за мен е страхотен, а аз рядко налитам на сладко.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 22:20 от lorem_ipsum

# 411
Съгласна съм, но и те са започнали като истински ниш, преди да направят някой супер парфюм и да бъдат купени Simple Smile
Няма да си кривя душата, Пробвала съм и нещо като "истински ниш", даже и да ми хареса ароматът, не бих го носила на себе си, аз съм балканско момиче, нямам нужния вкус за подобни парфюмни "извращения"
Защо трябва да ги слагате в графа "извращения" и изобщо какво значение влагате в понятието, интересно ми е да споделите? Позволявам си да не се съглася! Далеч не всички са "извращения" в добрия или лошия смисъл, попадала съм на прекрасни, носими, оригинални композиции, които просто не са толкова масови и повтаряни. Не съм познавач на много голяма част от дизайнерските и масовите нишови, опитвала съм нашумели заглавия и не ми се получи харесването. Сигурно малкото парфюми, които имам, приличат по нотки  на някои други - важно ми е, че ми носят радост и самочувствие. Освен това не подценявам арабските, там има скрити съкровища, също и по-стари дизайнерски - без да са бабички Simple Smile
Преди много години се цупех на приятелки, които носеха само масово харесвани дизайнерски парфюми и не проявяваха интерес и разбиране към моите, сега е точно обратното Simple Smile Добре че останахме няколко луди да си менкаме отливки на непопулярните и да споделяме общо парфюмно щастие Purple Heart

# 412
В контекста на разговора, болшинството харесвани от мен нишови парфюми се оказаха масови такива, "масова ниша" срещала съм се и с някои не масови предложения ма други брандове, които лично аз не бих носила - твърде буквални, твърде странни, твърде не за моя вкус, съответно тях коментирах. Искам да ми е красив, секси, женствен парфюма, на фона ма тези очаквания някои творения са откровени извращения (не влагам нищо негативно, изкуството е провокация все пак, знам, че и много парфюмери възприемат себе си като артисти. Аз не приемам този възглед, парфюмът в моите очи цели  да донесе приятни усещания, а не самоцел на артистичните идеи на автора си)

# 413
  • The Evergreen State
Фредерик Мал, Килиън, Марли, Диптик, Крийд, МФК, Биредо, Джо Малон за мен не са ниш, има ги заредени в мола на щандове до дизайнерските щандове на Ланком, Диор и прочие и ги броя за дизайнерски. Това което е в мола за мен автоматично е достъпно и не е някакъв раритет. Съгласна съм че разделянето на ниш и дизайнерски е размито, ниш който е минал в ръцете на дизайнерски бранд веднага го пускат в мола и вече не е ниш.
Ниша има своето място, дава възможност за повече креативност но всичко е въпрос на вкус, на достъпност за тест, на време и на любопитство.
Винаги е хубаво да има повече избор, така има за всеки вкус по нещо, дори и за най-взискателните и отегчени потребители.
За себе си мога да кажа че форума е удобно и приятно място да науча нови имена на марки и парфюми от далеч по-запалени по парфюмите и любопитни съфорумци от мен.

# 414
Признавайте си тогава, кой ги носи тези мускусни бомби и напомня за себе си през шест пресечки, в парка около километър. Никой не харесва Бакара и Теренци, а то само на тях ухае.
А, аз харесвам много Бакара, но планирам да го нося в по-хладно време. Иначе сега го усещам да се носи (със сигурност не е оригинала) от моя колежка.
Съгласна съм, че парфюмът преди всичко трябва да носи приятни емоции, но пък понякога човек има нужда да бъде...шокиран. Интересно е, тръпка е да опознаваш и провокиращи аромати, необичайни комбинации. Дори първата среща да си остане последна.

# 415
Тази тема малко я изпуснах, затова се включвам по средата. Simple Smile
Моля за препоръка за бюджетен аромат в прилично количество (поне 50мл), подходящ за предстоящия сезон?
В момента ежедневието ми започва ударно сутрин с воденето на малкия на ясла и после с някакви малки задачки и чак след това се прибирам за душ. Свиди ми се за едни 1-2 часа да пръскам от по-скъпите си парфюми и след това да ги изкъпя.

# 416
  • Пловдив
Rocket, бюджетни според мен са парфюмите на Rochas. Този ми е много любим https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-I … -Black-61899.html
Есента е превъзходен.

Можеш да погледнеш и парфюмите на Coach.

# 417
Препоръчвам този

# 418
Моят бюджетен любимец, но не го дават подходящ за есен:

# 419
Интересем бюджетен  е Lalique Amethyst малко синтетични но за мен много хубави къпини и касис в гората,  особено предвид цената

Общи условия

Активация на акаунт