На Никулден ще хапваме шаранче за здравето на бебе-ЯНУАРЧЕ!!!

• 14 296
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Мимоза2, страхът е съвсем нормално, дори полезно чувство за една бъдеща и настояща майка. Ще го преодолееш отчасти или изцяло, особено когато детенцето дойде. Ще разбереш как и кога се чувства добре.

# 91
  Ох,и на мен нещо не ми се спи....
  Днес пробвах да си направя масаж на перинеума с олио(за увеличаване на еластичността на тъканите в онази област)УФФФФ!Не беше много приятно,за съжаление.Даже започнах да си представям,че всъщност по време на вагиналното раждане всичко "там" се разтяга много повече.Как ли ще го понеса?

# 92
  • offshore & overseas
  За книгите....
  Веднъж заговорихме кой какво чете във връзка с гледането на бебетата.Повечето от нас бяха на мнение,че толкова известен д-р СПОК вече е доста поостарял за нашето време и новите майчета имат нужда от нови автори и нови идеи.

На мен ми препоръчаха следната книга "THE BABY LOOK" WILLYAM and MARTHA SEARC,имало е я и в превод на русски "ВАШ РЕБЕНОК" Вильям и Марта Сирк.Разбрах,че тези автори говорят много и за бременност,и за самото раждане,защото протичането на тези неща влияело много на характера , съдбата и здравето на бъдещия човек.Говорят и за това,разбира се,как се гледа едно бебе.
  Някой,ако има някаква информация по въпроса,много ви моля да я съобщите!Мисля,че тя ще е полезна за много мамчета!

Sorry за намесата, но аз се заинтригувах от книгата и установих, че имаш малка грешка, която може би произтича от руския превод и транслитерация на фамилното име на авторите.  #Crazy

Та книгата се казва "The Baby Book (а не Look)", а авторите са William and Martha SearS (а не SearC). Английският оригинал може да се закупи тук, заедно с един куп други книги на семейство Сиърс (както аз бих транскрибирала фамилията) - това е техният сайт:

Книги на семейство Sears

Самият сайт е доста интересен и дава БЕЗПЛАТНА информация по въпросите на бременността, кърменето, изкуственото хранене на кърмачето и много други. (М/у другото, доколкото разбирам, двама от синовете на сем. Сиърс, а Марта е родила осем деца!!!, също са педиатри, което ми се вижда мъъъничко извратено Mr. Green). Има и e-mail за въпроси на бъдещи и настоящи майки...  Simple Smile

Освен това, на английски ез. книгата може да се купи и от Amazon

тук и изглежда така (i.e. лъскава). Гледам, че я продават и на старо...

Я виж този сайт за руски превод -- май освен че има линк към ozone.ru, където книгата се продава, има и извадки от нея:
Уильям и Марта Серз "Ваш малыш от рождения до двух лет"

Последно, за да не ставам твърде досадна, ето откъде може да се купи руския превод на друга "Серз" книга, ДИРЕКТНО:

Мы ждем ребенка. Все, что нужно знать будущим мамам и папам или The Birth Book.

Само да иска да чете човек...  smile3529

# 93
  • offshore & overseas
А, ма то dalala ме е изпреварила... Брях, да му се не види!!  Blush -- Простите меня пожалуйста, за этот недосмотр!  #Crazy

# 94
   Толкова невероятна ми се струва възможност изобщо да не се разкъсаш,като раждаш....Корема ти,по време на бременност, се разтяга месеци наред,много по-постепенно и пак има случаи на стрии(които са си повърхностни разкъсвания на кожата).А раждането,все-пак, е толкова по-кратък процес......БРРРР! cry
  Нещо взех да се "самопессимизирам" newsm12
  Лоша работа!

# 95
  Ох,и на мен нещо не ми се спи....
  Днес пробвах да си направя масаж на перинеума с олио(за увеличаване на еластичността на тъканите в онази област)УФФФФ!Не беше много приятно,за съжаление.Даже започнах да си представям,че всъщност по време на вагиналното раждане всичко "там" се разтяга много повече.Как ли ще го понеса?

Чете ли "маймунската тема", към която някоя от януарките беше пуснала линк тук? Иначе е в Кърмаческия форум. Там се описваше как в ЮАР повечето раждания са без разкъсвания, просто защото акушерките не те навикват :"дишай, не дишай, напъвай, не напъвай, давай, давай, спри!...." и т.н. Когато се оставяли нещата да се водят естествено, според контракциите, главичката прорязвала няколко пъти преди да се покаже изцяло - това подпомагало перинеума да се разтяга постепенно и не водело до разкъсвания...
Обаче не знам тук в България в коя болница ще оставят майката без направленията на акушерката. Има двупосочни мнения относно епизиотомията. Едното е в нейна подкрепа - разрезът от лекар спестявал големи и "неправилни" разкъсвания. Опониращото - естественото разкъсване зараствало по-бързо, а и изобщо можело да се мине без разкъсване.

# 96
   newsm10 Мяуче,благодаря ти!!!!Страхотна си!Много съм щастлива сега newsm44 newsm68
  Запаметих си сайтовете,които посочваш.Значи ненапразно не ми се спи.Знае ли човек,какво ли пак ще се случи утре със форума?

# 97

Чете ли "маймунската тема", към която някоя от януарките беше пуснала линк тук? Иначе е в Кърмаческия форум. Там се описваше как в ЮАР повечето раждания са без разкъсвания, просто защото акушерките не те навикват :"дишай, не дишай, напъвай, не напъвай, давай, давай, спри!...." и т.н. Когато се оставяли нещата да се водят естествено, според контракциите, главичката прорязвала няколко пъти преди да се покаже изцяло - това подпомагало перинеума да се разтяга постепенно и не водело до разкъсвания...
Обаче не знам тук в България в коя болница ще оставят майката без направленията на акушерката. Има двупосочни мнения относно епизиотомията. Едното е в нейна подкрепа - разрезът от лекар спестявал големи и "неправилни" разкъсвания. Опониращото - естественото разкъсване зараствало по-бързо, а и изобщо можело да се мине без разкъсване.

Да-да,успях да прочета тази тема.Но нещо не си направих никакви изводи.Все пак ще раждам в България и не мога да очаквам от лекарите африкански подход.Все си мисля,че аз самата трябва да направя нещо.Засега започнах с масажа.....Ще тренирам и техники на дишането.Освен това ще видя сега какво ни предлагат докторите Сирс.
   А ти,Free Soul,как си родила първото си детенце?Гледам,че и ти не оставяш нещата да вървят по утъпкани пътечки.

# 98
  • offshore & overseas
Моля!  bowuu Удоволствието беше и мое.  Hug

Иначе това, което се случи днес (имам предвид затриването на темите), е толкова стресиращо за всички! Дано не се повтаря!  Praynig

Лека нощ януарки! Аз ще се опитам да smile3524

# 99
Родих секцио. Отчасти по медицински, отчасти по лични причини. Медицинските бяха - тесен таз, личните - 3 години първичен стерилитет, секциото се явява като най-щадящо за бебето по време на раждане и един вид дава повече успокоение на майката за щастливия развой на развитията.

Иначе това за разтягането го дадох просто като пример за практиката по света и за едно логично обяснение защо, като така е заложено да раждаме, трябва да се разкъсваме?...И както писах, едва ли някой в България ще подеме тази практика. За маслата - не зная, дано помагат. Едно време, като ходех и за на лекции за бременни, ни казаха само за упражненията и аз дори правех у дома. После стана ясно, че най-вероятно ще съм секцио и се задълбах да се информирам в тази насока...

# 100
Моля!  bowuu Удоволствието беше и мое.  Hug

Иначе това, което се случи днес (имам предвид затриването на темите), е толкова стресиращо за всички! Дано не се повтаря!  Praynig

Лека нощ януарки! Аз ще се опитам да smile3524

Лека нощ!
  А днес имаше много силни магнитни бури,нормално е ,че някои по-странни неща са се случили.

# 101
   Free Soul,това означава ли сега,че пак секцио ще раждаш? newsm78

# 102
Събудила съм се, не мога да спя и ви чета Simple Smile
Има жени, които раждат без да се разкъсат и без да се налага епизиотомия. Просто влагалищната им мускулатура позволява разтягането. А други не са така еластични. Sad
И аз четох за маслата и дори се понамазах с олото на Джонсън за бебета, дали да продължа в този дух newsm78 като съм срязана веднъж и имам шев. Доки каза, че вероятно мястото няма да издържи и пак ще се наложи разрез Sad
А е доста гадно. След първото раждане сякаш пак си бях девствена Wink така ме беше зашила докторката. Доста време мина, докато се отпусне отново мускулатурата.

Но, пожелавам на всички леко и спокойно раждане, спокойствието е най-важно  Hug

П.С. През деня съм на изпит, моля за виртуалната ви подкрепа и палцестискане. Simple Smile

# 103
Добро утро, малеее ама снощи доста сте се вихрили във форума  261uu
Аз по това време сладко си поспивах и сънувах едни идиотщини, чак се чудя на себе си. Сънувах, че раждам тризнаци, само че едно от децата беше с три години по-голямо( не занм как стана този номер). Аз обаче супер се впечатлих от докторът, който ме израждаше - Митко Рачков newsm62. Бях се притеснила, че нямам достатъчно дрехи, а за легла да не говоря....
Free Soul не трябва ли да минат поне 3 години от секциото, за да родиш нормално?
Анджи, сестра ми ражда 3 пъти, но винаги я срязваха от друга страна, т.е старите шевове си издържаха, сега ще видя при мен дали ще издържът старите шевове...дано. Успех на изпита и да докладваш, какъв е този изпит???
Чао ви

# 104
  • София
Добро утро, малеее ама снощи доста сте се вихрили във форума  261uu
Аз по това време сладко си поспивах и сънувах едни идиотщини, чак се чудя на себе си. Сънувах, че раждам тризнаци, само че едно от децата беше с три години по-голямо( не занм как стана този номер). Аз обаче супер се впечатлих от докторът, който ме израждаше - Митко Рачков newsm62. Бях се притеснила, че нямам достатъчно дрехи, а за легла да не говоря....

Ма мнооооого си амбициозна! Че и 3, че и отгледани, че и акушер си си избрала....  Mr. Green

Анджи, успех! Разбий ги!  thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт