Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 536
  • 794
  •   1
Отговори
# 375
Аз да ви се оплача, Алекс изгради много лош режим сутрин, като стане и се започва страшен рев до 13:30, от там нататък спи до към 18:00 и после се започва рев до храненето в 21:00. Отделно свикна на ръце и, когато не му се спи и го оставих веднага започва да реве и се вижда, че не е от колики. Иначе коликите ни са по 1-2 часа дневно, съпроводени с писъци, свиване и пръзкане, много жално ми става. Другият ни голям проблем е мазането след баня, бебчо така реве, като започна да го мажа, че чак се засинява. Не знам защо така прави. Направо със страх го къпя вече..

# 376
  • София
Аз ефект виждам от чая на Хип за кърмачки. Пък и е единственият, който ми е вкусен 🤣. Пила съм и на Билек също. Като една свекърва ще повторя - таблетки сминдух правят чудеса, поне при мен.

За Фунгостатина - баткото имаше доста често гъбички, той се хранеше на кърма от шише. Не съм обтривала с марля, капех с пипетата отстрани на бузите. Минава, но е важно да се изкара целия курс на лечение (не помня дали бяха 7дни), а не да се прекъсва по-рано, дори и да няма вече нищо в устата.

Аз давам засега само Био гая от два дни. Дебна я да ревне гладна, капя капките директно в устата и после я запушвам 🤣.

# 377
Бързо да се оправя Изабела!А на момичетата в болницата - търпение, още малко и ще сте си вкъщи!
Telly не мога да помогна с информация , но стискам палци всичко да е наред след месец !
Витамин К трябва да дам скоро , една мама щеше да ми праща ,напомняте ме да проверя какво става .
Нямам наблюдения кой чай помага за кърма , но имам отворен на Хип - пила съм няколко пъти.M_Lady ако го искаш ще ти го изпратя
Мони, Алекс да не би да има жълтеница , че си поспива повечко?
Иии Magic1720 съчувствам ти и те разбирам напълно! Положението и при нас не се оправя.На 23ти сме на педиатър и ще видя какво ще каже лекарката.Междувременно мисля още днес да сменя млякото.Може пък то допълнително да я издува , нещо страшно е.Пръцка като каруцарка Sad Колики колики ама това е почти денонощно.
В този ред на мисли - някоя от вас има ли наблюдение върху Аптамил против колики и запек? Дали ще я разхлаби , тя няма запек ,но ми се иска да пробвам мляко на същата марка .За това мляко пише ,  че също съдържа сгъстител, което в нашия случай е добре , че първите седмици много повръщаше от Хип , а сега с Аптамил АР регургитация поне давенето и повръщането спряха.
Много ми се иска да кажа и нещо позитивно , но за съжаление положението никак не е розово Sad
Айде една снимка на Ади и домашния любимец ще кача за разкош :

# 378
Имаше цълтеница, но още първата седмица след изписването ни мина. Тогава наистина си поспиваше, но поне не се отрази на храненето.
Мами, вие по часове ли храните? Аз ли съм единственият идиот, който взе прекалено навътре препоръките от родилното, че бебетата трябва да имат режим?

# 379
  • Варна
Мони, защо го държиш гладен до 21 часа? Щом реве, вероятно е гладен. Аз давам всеки път като иска - без режими и всяккви измишльотини за 3 часа - няма да държа детето да реве, ако не са минали 3 часа.

Мазането след баня при нас първата седмица беше също с рев, сега от няколко дни пробвам да в гушкам малко в хавлията и после да не я отварям рязко, а леко крачетата първо и тн, за да не става студено. И сякаш е по-добре и не плаче толкова - иначе беше мъчение наистина.

# 380
Ами не знам, така съм учила, като студентка, че е правилно, така казаха и всички акушерки и неонатоложки в болницата, но се отказвам вече. То е мъчение и за двама ни, работата е там, че четох, че когато имат колики се държът все едно са гладни бебетата и вече не знам гладен ли е или коремчето го боли..

# 381
Мами, а вярвате ли е уроки? Връзвате ли конче или синьо око?

# 382
Имаше цълтеница, но още първата седмица след изписването ни мина. Тогава наистина си поспиваше, но поне не се отрази на храненето.
Мами, вие по часове ли храните? Аз ли съм единственият идиот, който взе прекалено навътре препоръките от родилното, че бебетата трябва да имат режим?

На кърма или на АМ сте? Баткото беше на режим от 3ч, но беше на АМ. Опитах се да поставя и каката на такъв режим, но тя беше на кърма и не издържаше 3ч. След като се мъчихме 1 седмица ми дойде акъла в главата и започнах да храня на поискване. Пак ревеше, тя беше голяма ревла, ама поне не от глад, че преди това ревеше още повече. Сега малката също е на поискване, но на не повече от 3ч. Тя засега спи доста и се налага да я будя. Все още има лека жълтеница, но два пъти на ден будува от порядъка на 1ч. Тази нощ обаче след 1ч до 4ч търси да яде 3-4 пъти и всеки път си хапваше. Сещам се за едни гадни скокове в растежа, но сякаш не бяха толкова рано.
За мазането аз не отвивам цялото бебе, а само честта която мажа. Става им студено и се сърдят. И така мрънка, но по малко.

# 383
  • Велико Търново
Аз я отвивам цялата и слагам памперс, след това мажа, че вече няколко пъти се изаква в хавлията . Но явно и е студено, защото също се скъсва да реве, ще трябва да мисля друг вариант.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 16:21 от Plamingo__

# 384
Мами, а вярвате ли е уроки? Връзвате ли конче или синьо око?
Ами вярвам,че има нещо такова. Ние имаме вързано червено конче и на него си има пеперудка за красота. В синьо око не вярвам. Доколкото знам мюсюлманите го използват☺

# 385
Тези с две и повече, как оцелявате? При нас е ад... От другата седмица вече ще съм сама с двете и си поплаках преди малко. Щом е толкова тегаво с мъж на половин работен ден от вкъщи, то като се върне в офиса просто не ми се мисли какво ще е Cry

# 386
  • София
Не знам, честно. Не е боледувал от месец май и не ходи на градина сега, с малката сме в нас от понеделник и преди малко цъфна с 37.8 и болки в корема. А с никой уж не е играл. Надявам се да е някакъв летен вирус 🙄

# 387
  • София
Добре, че баткото е на 8г почти и си самостоятелен човек. Направо не знам как щях да се оправям, ако беше и той почти бебе.  Възхищавам се на такива майки.

# 388
Сега през повечето време съм сама с двете момичета. Каката започна да ревнува и точно като кърмя малката и хрумват щуротии. Освен това беше 2 дни с братовчедка си и не знам от нея ли е прихванала, но като и откажеш нещо започва веднага да плаче и да си мисли, че като ревне ще стане на нейната. Това е коронния номер на братовчедка й и там веднага се изпълнява всеки каприз. А на мен ми идва да и ошамаря дупето поне да я знам защо реве. Ходи да се сърди в другата стая като и се скарам и след малко идва ухилена като сланчоглед сякаш преди малко не е била сърдита. Иначе засега се оправяме много добре. Като дойде баба и вечер обаче става ужасна. От понеделник я пускам пак на ясла. Започна да откача милата вкъщи. Днес ММ като си дойде по обяд отиде да си купува някакви негови работи и взе и нея, наложило се да чакат и я пуснал на площадка, вика: Като оттървана е, за 30мин ми спря тока. Не го знам защо е тичал и той след нея по площадката. Баткото избяга при баба си и дядо си още на другия ден след изписването. Прецени много правилно при това, че бебето ще си е вкъщи и след 1м, но лятото свършва и няма да има възможност после да отиде да си играе. И че тук трябва да седи затворен в апартамента, а там е на свобода.

# 389
Иска ми се да отслабна, а корема ми е още подут, все едно съм в 5ти -6ти месец. Спомням се, че с първата бременност по-бързо спадна...как е при вас положението?

Общи условия

Активация на акаунт