Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 531
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, тези които храните с АМ, искам да ви попитам, миришат ли на лошо акотата на бебчетата ви? При моето имаше специфична миризма, но преди малко ме стресна. За пръв път така лошо ми замириса, а беше с нормална консистенция. При вас как стоят нещата, нормално ли е?

# 391
Moni_979. Нашите си миришат на акита
 Нормално.
Тъкмо преди малко след напъване от сутринта, такъв хубав памперс ми подари, че лошо ми стана.
В кухнята не мога да го мия мивката е далече,  в банята смесителите са  разделени и на мивката и във ваната
.. И познайте с купата и парцалчето се михме Animal See No Evil като съм сама така ще е.

Орехче и ние така продължаваме,  количката довечера ще я качим, на преглед сме на 31ви,  ще го изчакам.
Бяхме на разходка сутринта с моята приятелка която вече е в 9ти месец ( нишо не й казах, ще си говорим след месец Grinning ) 2часа и половина спа.
Прибрахме се, млякото и истерия Weary
Само в мен заспива,  преместя ли го край,  изтърва ли го повече време сам да се мъчи да заспи е страшнo изнервен и в мен става много трудно.
И стане ли 21часа,  идват добрите сили.
Лежи си кротко гледа си,  и си заспива без биберон, без клатене,  без скачане,
 ние гледаме в камерата от другата стая и се чудим какво е това ЧУДО! И 4 часа сън...

Аз пробвах Аптамил колик много сладък многооо, и не ми се разтваряше добре.  Не видях ефект.
Ние сме два дена без капки, връщам се на Лефакса и ако се запече ще помагаме.  Защото този Колийф с този половин час, няма да стане.

Аз също не го държа 3 часа плътно,  понякога 20 мин по рано, понякога 30. Гледам максимално да го задържа, но не се издържа в един момент.

Сменям и машината за мляко, че прочетох не толкова хубави неща за моята, сега поръчах една кана от Амазон
Може на някой да му е полезна слагам линк.
Моята машина мсй не прави 70° за да убие бактериите Rage

ÜneeQbaby Baby Formula Kettle - Night Light Function with Built in Thermostat, for Bottle Feeding, Totally Silent https://amzn.eu/d/4PREOYR

# 392
  • София
Ние вече сме много по-добре. Както секрета от оченцето вчера беше много и жълтозелен, днес след няколко пъти капане на антибиотични капки вече е доста по-малко.
За капките за стомахчето, които давам - аз лично по около 2-3 пъти на ден изцеждам с помпата след хранене. Отделям малко, около 30тина мл. за капките и останалото замръзявам в пликове. Тези 30 мл ги държа в хладилника в шише. Пресипвам в друго по около 5 до 10мл и капвам в тях капките. Давам да ги изпие преди хранене и после давам гърда да се нахрани. На нас така ни се получава доста добре, сигурна съм, че ги изпива и не се мъчим с лъжички, въпреки че си купих лъжичка с идеята, че така ще е по-добре, за да не предлагам шише и да не случайно да я отбия така от гърда, но такъв проблем поне за сега нямаме. Даже не съм пробвала с лъжичката, защото първите дни заради жълтеницата не издържаше много на гърда и се цедях и дохранвах от шише. После минахме само на гърда и капките останаха само от шише с малко кърма.
Момичета, как давате капките на бебоците, аз давам с лъжичка кърма, но ги плюе или ми блъска ръката и ги разливам. В редки случаи успявам да и ги дам без да се ягмосат.

# 393
Moni_979. Нашите си миришат на акита
 Нормално.
Тъкмо преди малко след напъване от сутринта, такъв хубав памперс ми подари, че лошо ми стана.
В кухнята не мога да го мия мивката е далече,  в банята смесителите са  разделени и на мивката и във ваната
.. И познайте с купата и парцалчето се михме Animal See No Evil като съм сама така ще е.

Орехче и ние така продължаваме,  количката довечера ще я качим, на преглед сме на 31ви,  ще го изчакам.
Бяхме на разходка сутринта с моята приятелка която вече е в 9ти месец ( нишо не й казах, ще си говорим след месец Grinning ) 2часа и половина спа.
Прибрахме се, млякото и истерия Weary
Само в мен заспива,  преместя ли го край,  изтърва ли го повече време сам да се мъчи да заспи е страшнo изнервен и в мен става много трудно.
И стане ли 21часа,  идват добрите сили.
Лежи си кротко гледа си,  и си заспива без биберон, без клатене,  без скачане,
 ние гледаме в камерата от другата стая и се чудим какво е това ЧУДО! И 4 часа сън...

Аз пробвах Аптамил колик много сладък многооо, и не ми се разтваряше добре.  Не видях ефект.
Ние сме два дена без капки, връщам се на Лефакса и ако се запече ще помагаме.  Защото този Колийф с този половин час, няма да стане.

Аз също не го държа 3 часа плътно,  понякога 20 мин по рано, понякога 30. Гледам максимално да го задържа, но не се издържа в един момент.

Сменям и машината за мляко, че прочетох не толкова хубави неща за моята, сега поръчах една кана от Амазон
Може на някой да му е полезна слагам линк.
Моята машина мсй не прави 70° за да убие бактериите Rage

ÜneeQbaby Baby Formula Kettle - Night Light Function with Built in Thermostat, for Bottle Feeding, Totally Silent https://amzn.eu/d/4PREOYR

Меджик, все едно говориш за моето бебе. След 21:00 става агънце, заспива си сам, няма проблем, ни през деня е ад, ако заспи е самона ръце, в момента в който го оставя писва, буквално. Правим спане от 13:30 до 15:00 и после става шоу..

# 394
  • Пловдив
След мастита, който имах, кърмата ми намаля.
За да подобря лактацията, пия чай за кърмачки, сок от моркови, ям овесени ядки, взех си и сминдух на капсули и сега за капак потта ми мирише на шарена сол.
Пия по 3 л вода горе долу на ден (не знам достатъчно ли е, защото аз не съм от хората, които поемат много течности).
Моля ви, ако знаете друг начин, споделете, ще опитам всичко.
Преди цедях за 20 минути към 100-140, сега за час от двете едва изкарвам 100мл.
Иска ми се малката да е на три часа, да е образцово бебе, но днес е на 2,5 часа, дори и на 2 часа. Почвам да се притеснявам, че много хапва… Достига към 750-800мл за денонощие, храни се по 8 пъти.. но като в гладна не мога да я гледам как се дере- направо пуска сълзички, докато я наглася, стопля кърмата и й дам.
При нас масажа вечер е все различен: понякога реве, та се къса, друг път е кротка, а снощи почти заспа, докато я оправя и сложа в кошарата.

# 395
Аз наистина след още месец два колики или незнам какво е... Ще съм за лудница.
Отваря очи,  глупости... Даже не ги отваря  и започва истеричен рев (чак се стреснах аз) , няма засилване или да съм го оставила сам... Спи ми под гърдите нарочно да му мирише на мен,  но явно и мен не иска Disappointed Relieved...  И не спира докато не дам  млякото...
Сега ще се наяде и пак... Поне няма да е все едно,  пчела го е ужилила.  Cry

# 396
  • София
Прашинке, девет месеца тялото се променя, не бързай. Няма цял живот да сме така. Иначе моят корем се прибира по-бързо, отколкото с първото. Не знам има ли значение, че сега бях секцио.

Йоана днес и тя е крива доста с тези колики. Чак истерично не реве, но от 10 до 16ч беше почти през цялото време или на гърда, или спеше на ръце. За мен е важно нощно време да не будува и плаче дълго, през деня преживявам всичко. Пък и баткото сега като е с температура постоянно я дебна и нея.

# 397
Направо с писък, да... Наяде се,  ревна пак... Взех го и за секунда заспа в мен... Не помръдна, ама започвам да помръдвам... ММ не иска да чуе още едно бебе, аз също на този етап Disappointed
Моя корем за мен е голям. Но днес две жени ми казаха, че е идеален за само месец след операция.  Едната още има корем, а са минала 6 месеца откакто тя роди. Купих си стягащо бельо,  но нямам време да го сложа,  желание и т. н.
За всичко губя желание малко по малко,  само мога да продължа да излизам да бутам количката просто,  за да не си загубя и слуха....  Нито се обличам,  нито се гримирам, добре че майка ми ме боядиса, за нищо нямам сили и време и както казах желание Disappointed
Мрън,  много съм се депресирала,  аз ли не ставам за майка Disappointed Relieved какво повече да направя?! . Скоро двамата ще стоим и ще си плачем усещам... Disappointed Relieved

# 398
Момичета, тези които храните с АМ, искам да ви попитам, миришат ли на лошо акотата на бебчетата ви? При моето имаше специфична миризма, но преди малко ме стресна. За пръв път така лошо ми замириса, а беше с нормална консистенция. При вас как стоят нещата, нормално ли е?
Нашето ако е ок, не мирише на лошо. Ако има значение- Лактана био е, преди това бяхме в болницата на НАН и много се запече, сега съм много доволна, че го смених!

# 399
И аз давам Лактана, досега такова миризливо ако е намал.. Стреснах се, сега ще чакам следващото да видим какво ще е и ако пак мирише ще звъня на педиатъра.

# 400
Орехче, аз дохранвам с аптамил комфорт , против колики и запек.
Колики няма , обаче я запича.
Вчера основно беше на АМ , че почти цял ден бяхме навън, вечерта голямо напъване беше докато пръцне.
Обаче аз като цяло дохранвам по 1 или 2 пъти на ден Simple Smile
Надявам се да съм била от помощ.

# 401
Аз изобщо не се стряскам за корема, той доста се прибра, но не изглеждам "сякаш не съм родила" (много ме дразни този израз, btw). Няма и три седмици откакто се е родила бебка, така че има време нещата да си дойдат на мястото. Миналия ден една от лелите ми направи коментар, че корема ми не се е прибрал и да съм носела стягащо бельо 🤯🤯🤯 бях толкова шокирана, че не успях да отговоря адекватно, още не проумявам как жена, която е раждала може да го каже на друга, която е родила преди 15 дни... Аз съм в хармония с тялото си и честно казано, мисля че изглежда много добре за този момент.
Моето момиче май преминава през скок на растежа, от три дни прави няколко часа, в които търси гърда и гушкане на по-малко от час. Аз продължавам да мисля, че не са колики, защото няма истеричен рев и се успокоява като я гушна. И все така не давам капки, решила съм, че докато минава с гушкане нямаме нужда от тях.

# 402
И аз давам Лактана, досега такова миризливо ако е намал.. Стреснах се, сега ще чакам следващото да видим какво ще е и ако пак мирише ще звъня на педиатъра.
На какво беше миризмата?

# 403
Мажик, все едно описваш дъщеря ми, но тя и през ноща пищеше. Ядеше по 1ч, спеше макс 20мин и започваше да пищи сякаш я коля. И това денонощно. Памперс е чист, нахранена е, но тя си пищи и не се успокоява. Независимо дали е в мен, в баща си, на леглото или където и да е.
Спокойно не те мрази, не си лоша майка, не правиш нищо не правилно, просто някой бебета са такива. Ако успеех да спя 2-3часа сумарно през ноща бях безкрайно доволна. А ако случайно ми се събереш 1ч без прекъсване беше направо за почерпка. И това продължи много дълго време. Чак към годинката започна да спи по добре. Постепенно се подобриха нещата, но много бавно. В редките нощи когато успявах да поспя следващия ден ми беше направо лесен независимо колко пищи. Сега тази до този момент се оформя като кротко бебе, но още не са я почнали коликите. Снощи между 1ч и 4ч търси да яде на 30-40мин, но поне не ревеше, че ако беше кака и между яденията щеше да пищи. Честно не знам как съседите не се обадиха на социалните да дойдат да видят какво го правя това бебе, че пищи така.

# 404
Мажик, все едно описваш дъщеря ми, но тя и през ноща пищеше. Ядеше по 1ч, спеше макс 20мин и започваше да пищи сякаш я коля. И това денонощно. Памперс е чист, нахранена е, но тя си пищи и не се успокоява. Независимо дали е в мен, в баща си, на леглото или където и да е.
Спокойно не те мрази, не си лоша майка, не правиш нищо не правилно, просто някой бебета са такива. Ако успеех да спя 2-3часа сумарно през ноща бях безкрайно доволна. А ако случайно ми се събереш 1ч без прекъсване беше направо за почерпка. И това продължи много дълго време. Чак към годинката започна да спи по добре. Постепенно се подобриха нещата, но много бавно. В редките нощи когато успявах да поспя следващия ден ми беше направо лесен независимо колко пищи. Сега тази до този момент се оформя като кротко бебе, но още не са я почнали коликите. Снощи между 1ч и 4ч търси да яде на 30-40мин, но поне не ревеше, че ако беше кака и между яденията щеше да пищи. Честно не знам как съседите не се обадиха на социалните да дойдат да видят какво го правя това бебе, че пищи така.
И мен ме е страх от комшиите вече.  А тук са доста доста опасни социалните.
Дано не е до годината така Grinning
И дано твоето момиченце си остане кротко, защото вярвам че с още две и през това което си минала.
И всички с по няколко деца,  трудни или лесни -  Евала!  Това мога да кажа.
Мислех, че ще е доста по лесно.  А то тепърва ще започва.
Правя експеримент ще се стересне ли, ще се разреве ли пак така.
Час и половина спи в ръцете ми. Добре, че е тази усмивка негова усмивка,  да ми дава сили.

Общи условия

Активация на акаунт