Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 526
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
Меджик, позицията му не е ок, затова няма как да се отпусне. Много са му опънати крачетата, трябва да разшири платката долу, за да застанат на М и гръбчето да се извие.

# 421
Да,  видях и после, и до огледалото ходих. Но той не ми даде да сгъна и да го наместя. Като струна беше,  реших друг път да пробваме пак.
Колената трябва да са над дупето...ама Grinning

# 422
Момичета, някоя от вас да има субфебрилна температура? Много се притеснявам, още преди 3 седмици бях вдигнала 37.4, после се разболяхме, уж и аз, но явно не се доизлекувах и пт неделя ме започна гърло, сега остана само една влажна кашлица, която почти отмина, но температурата ми все се върти около 37.0, 37.1.. Страх ме е да не прекача малкия, интересното е, че сутрин нямам температура, както и вечер. Вдига се през деня от обяд. Не знам какво да си мисля вече. Операцията ми е добре, нямам други неразпожения, затова реших да попитам и вас, някоя имала ли е подобна температура след раждане?

# 423
Най-накрая да се запиша и аз тук🥰

Моето момче е много спокойно за сега, надявам се да остане така. Изключително сме на кърма, като кърмя на поискване. Не се цедя, не проверявам колко имам. Щом спи и пълни памперси, качва кг, нямам сили да се филмирам излишно. Има лека жълтеница, но показателите му са добри. Най-голямото ми притеснение - проблеми с кръвната захар отпадна.

Като цяло ми е много странна тази нова роля на майка. Аз бях дълги години с child free нагласа и бях много притеснена от поява а на човека. Но всичко ми идва някак интуитивно. Най-голям шок ми е кърменето - колко природно ми се получава, без да се старая.
Много се радвам че не извиках баби, направо нямаше да издържа. Една приятелка дойде за 4 дни, готвеше и прддържаше светски беседи с мен. Точно от това имах нужда. Сестра ми страшно много ми помогна в началото, тя има опит, гледала е  малки деца, нищо че е 10г по-малка от мен, незаменима е.
А  в ММ се влюбих за втори път, просто невероятна грижа за мен. Реално аз се грижа за бебо, той за мен и кучето.
Иначе се чувствам много изморена и недоспала, още от раждането. Сестра ми като дойде тия дни мисля да си направя един ден за спане. Само да ми носи Мишето да яде 😂

Орехче, и нашето куче лае, много е чувствителна към тропане, чукане, понякога и от хора чужди. Просто не знам какво да правя, защото изнервя основно мен. Мишето спи и много не му пука, но аз се напрягам. Мисля да взема от тези каишки които вибрират при лай или с дистанционно управление. Много ми е трудно да превъзпитам 5 годишна коза, на която са изпуснати първите 3г. Ние я гледаме от 2г и наистина е много променена, но има още работа.

Меджик, всеки ден се каня да ти пиша, но или  заспивам или в главата ми е каша ( с плацентата ми излезна и мозъка). Имам чувството че си в следродилна депресия или на там вървят нещата. Предполагам ти е много тежко, но Божидар отразява твоите емоции също. Поговори с хелт адвайзъра следващият път и за себе си в това число. Не се наваивай предварително че системата тук е лоша. Просто сподели. Липсата на сън и храна могат да те побъркат. Ако те напрягат роднини по телефона ги блокирай. Най-важната си ти в момента. Защото твоето дете има нужда от теб. А за това каква майка си, ти си възможно най-добрата майка за твоето дете.

Някой беше питал за стимулиране на лактацията. Аз не стимулирам, но когато приятелката ми беше у нас изпих 3 безалкохолни бири и станах като Катя от Ритон, Майкълчо се зарадва доста, но вися цяла нощ докато изяде всичко 🤣 Голям е лакомник. И в този ред на мисли, мога ли да го прехраня докато кърмя? И как да разбера че е изял прекалено много?

Още исках да пиша, ама забравих….

# 424
Вещице не можеш да го прехраниш. Ако му дойде много ще върне малко, може и да изкара повече време до следващото ядене. Моята днес и се повдигаше чак от ядене, но упорито се опитваше да натъпче още.
Теглих я на два пъти моята, че изяжда 80-90мл. Няма нужда да се тегли, но аз имам лека фобия от недохранено бебе от първото. С второто почти беше излязла от контрол. На кърма не я виждах колко яде и тъй като беше ревла все си мислех, че е гладна и кърмата не и стига. След всяко хранене цедях, на следващото хранене кърмех и след като спреше се опитвах да я дохраня с изцедената от предното хранене кърма. Тя не искаше естествено, обаче аз бях упорита, че детето е гладно и затова реве. Пълнеше памперсите яко, ама иди обяснявай на някой, който е имал злощастен опит, че детето си се храни добре и млякото му стига. Значи тази ми фикс идея продължи около седмица, че ако не и повече. Накрая се примирих, че явно не е гладна, а е ревла. Сега този проблем го нямам или поне не е прераснал в проблем. В това отношение съм спокойна и я теглих по скоро от любопитство. Да не казвам, че каката я теглех в началото преди и след всяко хранене и ако е изяла по малко се опитвах да я тъпча още по упорито, а тя ядеше на час и половина до 2 часа. Абе луда работа. Тъй като засега е и кротко бебе съм се и наспала. Яде през ноща, но ставаме за 30мин се е наяла, тя даже си дреми докато яде и след малко и двете си спим, а и през ноща търси на 4ч. Направо като се сетя какво беше с каката не мога да повярвам, че поне в този момент се наспивам. Онзи ден и вчера си хапнах стабилно боб, впрочем тъй като боба е високо протеинова храна прави стабилно кърма, и очаквах включване от страна на бебо, но да чукна на дърво проблем нямаше. На 9 дни е и колики още няма. Беше почнало да я дразни коремче по малко и започнах да давам Биогая и в момента е спокойна. Хич не чакам с нетърпение коликите, но знам, че ще се появят. Дано поне са като на баткото, засега се заформя бебе като него.

# 425
Аз минавам да се оплача. Моите странни болки в 3 през ноща, които имам от седмица се оказаха плексит. Тази нощ направих страшна криза, дари до бърза помощ стигнах.
Записах си час за невролог, но чак за сряда. Не знам, как ще издържа до тогава.
И най-жално ми е,, че не мога да си гушна бебките. Моя мъж ги гледа основно. Sad Притеснявам се и да кърмя, през ноща ми биха инжекция аналгин. Казаха, че не пречи, но аз не смея. И днес съм на парацетамол през 4 часа, но никак не помага.
Помрънках, дайте идеи за нещо облекчаващо, ако знаете.

# 426
Аз минавам да се оплача. Моите странни болки в 3 през ноща, които имам от седмица се оказаха плексит. Тази нощ направих страшна криза, дари до бърза помощ стигнах.
Записах си час за невролог, но чак за сряда. Не знам, как ще издържа до тогава.
И най-жално ми е,, че не мога да си гушна бебките. Моя мъж ги гледа основно. Sad Притеснявам се и да кърмя, през ноща ми биха инжекция аналгин. Казаха, че не пречи, но аз не смея. И днес съм на парацетамол през 4 часа, но никак не помага.
Помрънках, дайте идеи за нещо облекчаващо, ако знаете.
Аналгина явно наистина не пречи, защото го дават и като обезболяващо в родилното. Искаха да ми дават течен аналгин, добре, че попитах какво е, аз съм алергична към аналгин. Не знам на каква акушерка попаднах, пише го и в документите ми и на леглото ми имаше табелка и онази се домъкна с течен аналгин.

Можеш да се мажеш с репарил гел. Мен той ме спасява. Може да се използва и при кърмене, само не трябва да мажеш гърдите. Също и с магнезиево олио. Затоплянето на мястото на мен лично също ми помага. Можеш да пиеш и Нурофен форте, този, който е с чист ибопрофен.

# 427
M lady, по 400 грама ибопруфен през 4 часа може да пиеш. На мен от болницата ми дават още. За сега това ми помага най-много. Мен ме боли един шев, който зараства бавно и ме боли мъдрец (тоя се обажда всемв неподходящи моменти).

Биболин, мен ме нахраниха с боб и грах още в болницата. ММ даже снима чиниите да докара удар на майка си 🤣

# 428
И мойте баби изпаднаха в ужас като разбраха, че съм сготвила боб. С второто си ядях боб без проблем, обаче изядях ли и една лъжица ориз и започваше рев до бога. А ориза го дават, че е безопасен за ядене. И като я захраних с ориз и дразнеше стомаха и го оставих за по късно, а ориза на теория е една от първите храни, защото не е алерген и не образува газове.

# 429
Вещице,  дано не е депресия. В часовете в които всичко е спокойно  съм най щастливата... Но те са малко
Днес пак направихме голяма разходка, 3 часа,  30мин сън. На излизане кучето ми полудя,  свикнал е да идва с нас и стана страшно,  аз сама с количката няма как да го взема а приятелката ми едвам върви с тоя корем. Изкърти вратата, чувах чак на улицата как плаче.  Ужасно гадно ми стана.
Прибрах се, нахраних малчо и докато се оригваме бам в слинга. Правилната форма, отпусна се направо и заспа, взех кучо и един час обикаляхме. Всички щастливи...

# 430
  • Пловдив
Мен слинга доста ме спасява 🙂 Като излизам с количката, го взимам и него.
Като се налага да пазаруваме за през седмицата, слагам малката в него и обикаляме за покупки.
Ходих два пъти на консултации как да го връзвам, защото ме е страх да не й направя нещо на крачетата. Единствено не ми харесва, че все главичката й отвън, аз я завивам, тя се отвива и все я придържам.

# 431
Момичета,някоя от вас сблъсквала ли се е с бебешко акне? На бебка и се появиха ситни червени пъпчици по бузката и челото, някои са по-големи и с гноен връх. Не мисля, че са от претопляне, такива и се появиха в болницата, но бяха по цялото тяло и изчезнаха като се прибрахме и я разсъблякох.  Сега основно седим вътре по късо ръкавче и излизаме само вечер. И алергия не мисля, че е, защото пъпчиците ги има втори ден, дори се увеличиха, а аз не съм яла едни и същи неща.

# 432
  • София
Баткото имаше, сега гледам, че и малката започва. Него го можех с cicaplast на Ла рош.

# 433
И Божидар има такива пъпчици,  с нищо не мажа. Минават за ден два, и от топлото има. Ден за ден и драскотините.

Ноктите много бързо му растат и като не очаквам, го изтървам да се направи целия в ресни... И очите иска да си извади с тях,  да не ме гледа сигурно Disappointed

# 434
Момичета какво давате за колики ? От какво сте доволни? Аз давам Абоколикин , но не съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт