Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 400
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Не, не трябва рецепта.

То и гръцкият е на същата цена, но са 30 табл. Нищо му няма на турския. Работи си по абсолютно същия начин. Пробвала съм го.

# 481
Бонго, подезично ли приемаш Т3?
Да се похваля, че се будя с температура 36,7 обикновено, еднократно измерих 36,6.🙂 А разликата в мл на течния хормон е много малка (нали се бях объркала и поне седмица съм приемала с малко по-ниска доза от тази, която си мислех😄)...

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 23:42 от dolce miele

# 482
Оф, Долче, като те чета, все повече се навивам да го пробвам тоя Акутирокс. Ама аз приемам т4 през нощта, не знам до колко точно мога да отмеря дозата в полусънно състояние Grinning

# 483
До миналия месец не съм мерила температурата преди ставане от леглото и не знаех, че може да служи като допълнителен маркер за това дали сме на точната доза. Случайно го прочетох в една статия за ЩЖ, при мен наистина има връзка с дозата на хормона.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 17:30 от dolce miele

# 484
Да, подезично.

Стела, изтегляш го още вечерта в спринцовката и през нощта само гълташ😁имай предвид, че е много сладко (не влияе върху кр захар драстично).

# 485
Да, доста е сладко. Аз няколко пъти направо неусетно пропуснах едното хранене.😆 С около 0,3 ми вдига КЗ на първи час на мен, мерих 2-3 пъти заради експеримента.😁 Аз пия вода след това.

# 486
  • София
Вчера поръчах 2 кутии Т3 от Промахон, днес ми ги доставиха. Казаха, че имат само 2 и ги взех. 2,25 евро на кутия, но доставката е близо 7 евро Sad

Тиромел се опитаха познати да ми купят миналата седмица от Турция, но никъде не са намерили, трябвало с поръчка, но те нямахе толкова време. Рецепти не искат.

Ще почна да го вземам и аз подезично. От днес вземам 25 мкг, разделени на 4 приема. Надявам се да ми повлияе на метаболизма, който ми спи. Изследвания мисля да правя другия месец.

# 487
Catty m, докато не оправиш инсулина поне под 10 да е и нома-индексът под 2, метаболизмът няма да се раздвижи въпреки Т3.  Високият инсулин = неработещ метаболизъм.

Ония тарикати с брекзита, дето не им трябва никой от Европата, изкупуват в промишлени количества Т3 от Гърция, защото е много евтин. А тия пък не могат да си смогват на пазара. Аз като съм купувала директно от там, в аптеката имаха право по 2 кутийки на ден да поръчват от доставчиците. И така 7 дена по 2 кутийки ходех да взимам, за да се запася.

# 488
25 мкг на ден подезично няма ли да дойде много? Предполагам, че подезично се усвоява по-добре. Освен това, наистина не е въпрос само на Т3. Инсулинът е много важно да е на приемливи нива.

# 489
  • Бургас
Здравейте,
Моля за мнение и съвет. Многократно съм си изследвала TSH и винаги е около единица. Преди две години обаче, забелязах , че Т3 и Т4 са ниски / в долна граница/, но ендокринологът не пожела да изпише нищо.
Тази година забелязах повишена уморяемост, сърцебиене, косопад, понякога и замъглено зрение.
Изследванията ми са  - ниски нива на Витамин Д и Б12,висок холестерол, добре от към полови, и следните щитовидни:
ТСХ  - 1,45 /беше 0,9 преди месец/
Т3 - 3,37 /3,10 -6,80/
Т4 -11,06 /12,00 -22,00/
Явно съм в хипофункция, но пък ТСХ ми е винаги доста добре.
Нещо да ме посъветвате, освен да започна хормон?
Купих си вече течния и мисля да започна с 12,5 , но не знам сутрин или вечер.
Благодаря предварително!

# 490
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми започни да попълваш дефиците на д и б12, и намали наситените мазнини (относно холестерола). Simple Smile Хормон обикновено се приема сутрин. И провери глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин. Simple Smile

# 491
Днес ходих да се изследвам в Лина...Понеже мерните единици и референтните стойности са различни от досегашните ми изследвания, имам нужда от помощ, за да ги разтълкувам...Според вас, има ли подобрение на стойностите?🤔 На мен ми се струва, че сякаш да...
От днес:

От 12.08.2022 г (тогава още бях на Л-тироксин- по-висока доза (и не с малко), отколкото с Аку-тирокс сега):

От 17.08.2022 г започнах Аку-тирокс. На 31.08.2022 г (2 седмици по-късно) се изследвах за друго, но в пакета имаше и включено безплатно ТСХ- тогава е било 2,507.
През последните седмици се бях объркала и вероятно около 2 седмици съм приемала малко по-ниска доза от течния хормон, може и повече- дали това дава по-съществено отражение в днешните резултати?
Другото, което ми се случва за първи път- ходих пеша 20 минути до лабораторията (на такова място е, че хем ми е достатъчно близо, хем няма как да се стигне дотам с автобус (освен със смяна на няколко автобуса😆). Т.е. за разходка това ми е много кратко разстояние, но преди изследвания се старая да ходя възможно най-малко. Второ, правят ремонт на улица, която прекосих, за да стигна до лабораторията- разкопали са, отдалече се беше надигнал един голям "облак" от прах...После пътят ми беше покрай оживена улица- е, не вярвах, че има толкова много коли, които оставят след себе си черна мъгла!🤪 Аз съм чувствителна към подобни пушеци и миризми, прилошава ми (от цигари също, но бензинови "аромати" на гладно...🙄). Трето, чак като ме попитаха в лабораторията дали съм пила вода, се сетих, че съм пила максимум няколко глътки. Четвърто, не можеха да ми намерят вената на "по-добрата" ръка- или поне нищо не течеше...Наложи се да ми взимат кръв от другата ръка. Но както ми беше донякъде замаяно заради автомобилните пушеци, още повече се замаях от стреса покрай боцкането.😄
Скрит текст:
Ако не стане бързо взимането на кръв, в такива моменти много "удобно" ми изниква в съзнанието спомен как приятелка ми обяснява как са и' спукали вена, когато е била в болница, как половината чаршаф бил в кръв и колко боляло...😅
Отделно имах и друг стрес през последните две седмици...
Чувствам се добре, кг вървят лесно надолу, температурата ми сутрин (още в леглото) е 36,6- 36,7. Дали да увеличавам още малко хормона?🤔
П. П. Да не ви казвам как ме гледаха, когато на тротоара пред лабораторията си извадих спринцофката с дозата хормон!🤣🤣🤣 Определено се носи навън малко по-трудно, отколкото миниатюрните таблетки Л-тироксин. Бях опаковала със стреч фолио...Но си заслужаваше заради погледите на хората😃😝

# 492
  • Столичанин ама не в повече :D
Фт4 ти е по-добре с около единица, фт3 е кажи речи същото, вече дали объркването с дозите е повлияло много на днешните резултати, е трудно да се каже, относно увеличението на хормона, може би би могла да го увеличиш съвсем лекинко (все пак идва и зима), но се следиш за симптоми. Simple Smile

# 493
Мили хора, има ли някой в темичката, който би ми разяснил разликата между ИР и хиперинсулинемия? Simple Smile

# 494
Джерами, на мен ми се струва, че сега Т3 ми е по-близо до средата, докато през август си е било твърдо в долната една трета. Но това на пръв поглед, не съм изчислявала с елката...😁 Определено има накъде още да се вдига де. За вдигането на дозата се чудех, защото и така се чувствам добре.
Fyute, хиперинсулинемията е висок инсулин на гладно. Не всички хора с ИР имат висок инсулин на гладно.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 12:58 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт