Семейството ми не ме търси.

• 6 264
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
На майка ми и е болно, че братовчедите ми са толкова материално настроени. И нямат интерес да поддържаме връзка.
Казва ми вие сте една кръв, трябва да сте си близки. Старай се. Утре други ден, ще останеш самичка. Нямаш си брат, нито сестра. Приятелите, мъжете, идват и си отиват. Роднините са завинаги. Не става въпрос те да ме издържат или нещо такова. Просто да ми бъдат някаква опора в живота.

Е, добре, майка ти като има сестра, та какво? Докъде я е докарала с отношенията, с опората?
Тя лично какво е направила, за да те сближи с роднините, с братовчедите по-конкретно? Колко се е старала?
Не вярвам, че само леля ти е виновна за скапаните им отношения, този процес не е едностранен.
Не е вярно, че мъжете и приятелите идват и си отиват, а роднините остават завинаги. Всичко е до човека.
И накрая само да ти напомня, че има хора без нито един първи братовчед. Те какво, да лягат да умират ли?

# 91
На майка ми и е болно, че братовчедите ми са толкова материално настроени. И нямат интерес да поддържаме връзка.
Казва ми вие сте една кръв, трябва да сте си близки. Старай се. Утре други ден, ще останеш самичка. Нямаш си брат, нито сестра. Приятелите, мъжете, идват и си отиват. Роднините са завинаги. Не става въпрос те да ме издържат или нещо такова. Просто да ми бъдат някаква опора в живота.

Добре де, на теб всичко случващо се не ти ли показва, че майка ти не е права? Нали каза, че имаш приятели, не виждаш ли, че те са до теб и са ти опора, а не братовчеда Х. Говори с нея да спре да ти намила за тези роднини, щом ти тежи. Тя сякаш се опитва да ти прехвърли нейните разочарования, иска да направиш каквото тя не е успяла. Но не си длъжна да живееш нейния живот.

# 92
Имам познати - майка и син, на които им се случиха някакви неща във времето, преди 10 г да речем и те просто там си останаха.

Синът е вече на 20-5-6-7, но, продължава като мама да е жертва на обстоятелствата и са същите - ние сме бедни, ние сме нещастни, но ние сме ИСТИНСКИТЕ хора, бла, бла.
С кеф ги махнах, хем съм била всякакъ съпричастна.

Тази тема ми навява за тях.

Не се оплакваме че сме бедни. Живи сме здрави сме, работим изкарваме пари. Просто майка ми иска да я има тази връзка разбирате ли? Каквито и да са братовчедите ми, да се старая да сме близки, да имам УЖ някакви роднини на среща. Не става въпрос те да ме издържат, нито пък за имоти. Аз нямам какво да деля с тях. Нито изкарвам себе си и майка ми бели, а останалата рода черни. Някой беше попитал, дали братовчедите ми са искали нещо, докато бях с моя приятел, който беше  по заможен? Да! Тогава всички ме търсеха, и искаха услуги. Аз примерно казвах че не съм взела още заплата, и нямам възможност. А те ми отговаряха ееее ай ся, гаджето баровец, пък ти да нямаш пари.

# 93
  • София
Ти какво искаш, ти?

# 94
Майка ти иска, майка ти иска... И ти подскачаш под свирката ѝ.
Като иска майка ти, да ти създаде връзките, да организира срещи, да съдейства за сближаването... То само с искане не става.

# 95
  • София
Явно одобрението на майка си… Всяка втора дума е майка ми това или онова.

Малко като “Ще имаме бебенце, защото нашите много искат внуче”, “Ще уча икономика, защото нашите много искат това”.

Приеми, че не става и толкова. Голяма си (надявам се), време е да порастнеш.

# 96
  • София
Майка ти иска ти да си в добри отношения с роднините. А тя в какви отношения е с тях? Тя постарала ли се е да се разбирате?
И ти самата харесваш ли ги тези роднини и искаш ли да си близка с тях?

# 97

В моето семейство сме си много близки, първите ми братовчеди и от двете страни са ми като братя и сестри. Помагаме си много. И точно за това не разбирам защо се тръшкаш, че с тези хора не сте близки. Защо са ти, след като не веднъж са показали, че не се интересуват от теб?

Каквато и да е причината да имате по-студени отношения, предполагам вина имат и двете страни и няма да стане по-добре. Дори не съм убедена, че роднините ви наистина са материалисти, на друго ми намирисва, но няма да споделям теориите си. Интересно ще ми е да отговориш на въпросите за семейните ви отношения, които ти се зададоха неведнъж.

Понякога истинските приятелства, които създадеш сам, са много по-трайни и стойностни от кръвните връзки. Такъв е животът. Глупаво е да дълбаеш в една загубена кауза и да се самосъжаляваш, вместо да си създадеш собствено семейство с хора, които наистина им пука за теб.

# 98
Хич не се опитваш да изкараш себе си и мама бели, пък другите черни, ама хич.

Имам познати - майка и син, на които им се случиха някакви неща във времето, преди 10 г да речем и те просто там си останаха.

Синът е вече на 20-5-6-7, но, продължава като мама да е жертва на обстоятелствата и са същите - ние сме бедни, ние сме нещастни, но ние сме ИСТИНСКИТЕ хора, бла, бла.
С кеф ги махнах, хем съм била всякакъ съпричастна.

Тази тема ми навява за тях.
И на мен, ама лошото е, че не само на този тип ми навява. Това мислене е сериозно изкривяване.

# 99
Момиче, съвсем сериозно - не знам на каква възраст си, но вземи се стегни. Мама иска това, мама иска онова - ти и майка ти един човек ли сте? Нейните абсурдни разсъждения задължително ли трябва да са и твои? Ти не можеш ли сама да прецениш кое е редно и кое не е и сама да прецениш кое е най-доброто за теб? Предполагам не си на 14-15, не се излагай.

# 100
  • Варна
Аз я разбрах напълно авторката какво иска да каже и мога да й дам само един съвет - Да не си блъска главата. Няма смисъл. Другаде да си търси упората. Не й трябват подобни роднини. И да не слуша толкова много майка си. Да хубаво е да се разбираш с роднините, но като не се получава- не се получава. Имам такива роднини, с които знам, че никога няма да сме на един "акъл". Не правя нищо за да им променя нагласите или те моите. Просто на разстояние и толкоз.

# 101
Може ли някой да ми обясни как на практика действа "опората" от страна на роднини? Примерно, имам роднини и сме в добри отношения. И какво ме "опорва" това?
Какво значи да имам "семейство" - разбирай родата (но не родителите) - зад гърба ми?
Какво смятат да правят зад моя гръб?

Дайте да видим какво точно губи авторката, нямайки "опора".

# 102
Да четат мисли, че ти трябват пари, и да ти дават.

# 103
Може ли някой да ми обясни как на практика действа "опората" от страна на роднини? Примерно, имам роднини и сме в добри отношения. И какво ме "опорва" това?
Какво значи да имам "семейство" - разбирай родата (но не родителите) - зад гърба ми?
Какво смятат да правят зад моя гръб?

Дайте да видим какво точно губи авторката, нямайки "опора".

Да се виждате събота неделя, да се чувате, да се виждате по празници, да си споделяте, ако имаш проблеми - да ти помогнат, ако те имат - ти да им помогнеш. То по тая логика нямаме нужда от абсолютно никой. Може да живеем абсолютно сами в гората.

# 104
Тая работа я вършат и приятелите.
Не можем да живеем сами в гората по други причини. И не братовчедите биха ни липсвали там.

Общи условия

Активация на акаунт