Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 457
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Докторе, сега ако кажеш и откъде намираш вкусни узрели праскови в немско, ще е супер.

TEMMA имат вкусни бели праскови, те не бяха много узрели, ама аз ги изчаках няколко дни. Laughing

# 496
Малко ми е далече, но ще погледна по местните био маркети какво се продава. Обикновено има само цвекло, целина, местни ягоди, био цитроне.. пълна скука.

# 497
  • Немция
Праскови, нектарини са хубави на вкус, след като узреят, няколко дни им трябват. По-едри има в Реве, Едека. Не мога да се оплача от вкуса им, ям доста такива. Не е задължително да са от някакъв пазар.

Ася, вземи две Mäppchen  и готово.
На Satch раниците сякаш са по-леки от Кооказу. Към Satch има несесер в комплекта. Масово са с техни несесери по класовете им.

# 498
Ще погледна по местните био маркети какво се продава. Обикновено има само цвекло, целина, местни ягоди, био цитроне.. пълна скука.

То верно много скучно. Как да не пие човек... Аз такива места не посещавам, с големите претенции, но с малко продукти. В Кьолн ги има много, по 5-20кв био дупки и каквото и да ти трябва - нямат. Иначе те оглеждат, сякаш им дължиш пари. Joy

# 499
Виждам, че ме споменавате, макар да не схванах защо. Мозъкът ми работи на забавени обороти, защото се връщам от едно място, където пих страхотно розе в много приятна компания.

# 500
Явно съм голям карък, обикновено не уцелвам вкусни праскови и кайсии, откъдето и да ги купя. Тази година даже и смокини почти нямаше, те поне винаги са вкусни.

# 501
  • Немция
Кайсията е друго нещо, истински вкусна сладка кайсия като току-що откъсната от дърво трудно се намира.
От прасковите съм доволна, не ми липсва тяхната сладост.

# 502
Дааа, такива узрели на слънце и току-що откъснати плодове вече няма откъде. Аз съм решила да си засадя смокиня на двора, да видим в далечния север дали ще оцелее Grinning

# 503
Прасковите са любимият ми плод това лято. Откакто сме в България всеки ден купувам и все свършват. Разкошни са. Едри, сладки и ароматни. А патладжаните - ммммм. Вчера изпекох 3кг и днес ги довършихме двамата със синът. В немско няма такива хубави зеленчуци даже и по Вохенмарктовете.

# 504
Явно съм голям карък, обикновено не уцелвам вкусни праскови и кайсии, откъдето и да ги купя.

Как да уцелиш вкусна кайсия в Германия, като такова нещо не съществува? В България на много места не растат кайсии или не са вкусни. Само в североизточната част.

# 505
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Преди 15г от семка ми покараха две смокини. 50см са високи и листата им са по-малки от на малката дланта.
По това време много исках бонзай.
Не очаквах, че ще се получи по естествен път и то в двойно изпълнение 🤣

Темма хранителна верига ли е? При нас няма, но си има големи дървета с кайсии. Смокини също има големи, не като моите...

# 506
Темма хранителна верига ли е? При нас няма, но си има големи дървета с кайсии. Смокини също има големи, не като моите...

Bio Markt. Имат няколко в Кьолн.

# 507
Дървета има, но само се казват кайсия. Със смокините е същото.
Между другото и в България смокините не са от най- вкусните. Те растат по Средиземноморието и всъщност са друг сорт.

# 508
В България съм виждала смокини с размер на круша, но не съм опитвала и не мога да кажа вкусни ли са. Всъщност, аз смокини не обичам. Предпочитам зелени на сладко или в парфюм. Неповторим аромат имат.

# 509
Дървета има, но само се казват кайсия. Със смокините е същото.
Глупости! Ела в нашия район да видиш какви праскови, смокини и кайсии се раждат. Смокини има ужасно много сортове. Не са един или два.

И все пак не забравяйте, че Германия е много на север. Други растителни видове виреят тук. Wink Все едно да отида на Екватора и да се тръшна, че няма боровинки примерно. Не мисля, че са малко местните плодове и зеленчуци. Предостатъчно са, за да може човек да се храни разнообразно със сезонни плодове и зеленчуци през цялата година.

Общи условия

Активация на акаунт