Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 816
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Не е посочен процентът им. Но ги има.
От английския превод съдя...

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 17:48 от teta75

# 586
Не е посочен процентът им. Но ги има.
От английския превод съдя...

Е как да не - не повече от 5% ... ужас ...

# 587
Аз виждам че по-малко от 5 е друга съставка, не избелителите. Rolling Eyes

# 588
Аз виждам че по-малко от 5 е друга съставка, не избелителите. Rolling Eyes
След 5% има изброени няколко съставки - кислородните избелители  са не на първо , а на второ място . Прочети го пак .

# 589
ПАВ са под 5.
Както и да е...питаха ме, снимах.
Simple Smile

Редът на изписване не е определящ коя съставка е повече и коя по-малко. Поне според ТАED..имаха "спор" преди години с Гес...

# 590
  • Враца
Здравейте,
пробвах с търсачката , но никъде не намерих мнение за прах за пране Arun.
Една продавач-консултантка, на няколко пъти ми го хвали и то не само от собствен опит, а отзиви от доволни клиенти. На мен лично, не ми вдъхва доверие, но все пак да питам.

Скрит текст:

# 591
Аз съм потресена от цените на праховете! Това е безумно вече!

# 592
В била имаше ариел за 40 пранета (прах) за 16 лв и стотинки. Видя ми се изгоден, но не купих.

# 593
Абе аз ви казвам, че тия италиански, испански и гръцки прахове не стават, ама вие пак си давате парите за тях. Българските Ариел и Персил са много по-добър избор от Даш и Диксан. Навремето  нещата бяха други. В момента праховете за нашия пазар са по-добри. Онези са някакви универсални, с нисък процент избелители - ни за бяло, ни за цветно са идеални.

# 594
Аз за бяло не намирам офиц.внос в моя град от много отдавна.
Това е причината да се обърна към вносните.

# 595
  • София
Като цяло тенденцията е за повече универсални прахове, гелове и капсули, което не ми харесва.
Искам прах за бяло, да ти искри прането. За тъмни дрехи - да не ти избелява черното от две пранета. И да мирише добре. Толкова малко, а вече ни побъркаха.

Бях питала за капсули Ариел за черно пране - пробвах ги и ми харесаха много. Само цената не ми харесва и ще ги дебна.

# 596
Пиша с уговорката, че може би не е за тук питането, но понеже търся причината, а тук имате повече познания относно прането, реших все пак да пробвам да потърся мнение.
Ние имаме много странен проблем с дрехите. Някои от тях дори и след пране миришат много странно. Не е на пот, не е на манджа, не е на цигари ами на едно такова като недоизпрано, леко вкиснато или на онази странна миризма, която се появява, когато нещо дълго време стои в гардероба. Понякога я оприличавам на миризмата на лой. Както и да е, въпросните дрехи миришат и веднага след прането така.
После си мислехме, че понеже имаме куче, е възможно като се е търкало в нас, дрехите да са попили от неговата миризма. Обаче защо пък точно тези конкретни дрехи ( айде едното е анцуг, нормално е като най-много се въргаляш с него вкъщи, да поеме от миризмата на домашния любимец - ама пък защо тогава анцуга на ММ, който само вечер е вкъщи, а моят дето по цял ден бях у нас не миришеше така).
Другата възможност - пералнята да е за почистване. Е, добре, започнахме по-често да й правим профилактика. И пак остава въпросът защо само някои дрехи миришат така, а не всички.
Трета възможност - дрехите да са стари. И пак - не са по-стари от други, които не миришат по този начин.
ММ продължава да си мисли, че е от гардероба, но аз още си блъскам главата за някаква по-тривиална причина. Иначе, ако ще е от него, всичко, което държим вътре щеше да мирише така.

# 597
  • София
От пералнята е, препарата, неправилно дозиране и прекомерна употреба на омекотител. Също така и от материите.

# 598
Пералнята? Каква е? На колко градуса переш?Ако переш само на 30-40 може да е недоизпрано. Ако пералнята ти е стара и е тръгнала да заминава... може да е от нея. Моята не переше добре, преди да умре тотално. Вдигнах ѝ мерника след като видях, че дрехите сякаш нямат миризма на изпрано, сякаш не са чисти след вадене. Смених я и сега няма грешка.

# 599
Само някои дрехи миришат, защото различните тъкани не задържат еднакво миризмата. Като ги вадя от пералнята, едни дрехи миришат силно на препарата за пране, други не, след изсушаване е същото.

А причината изобщо да миришат не знам каква е, не е нормално изпрани дрехи да миришат. Случвало ми се е броени пъти, и също само с отделни дрехи, а не цялото пране. Така и не разбрах защо. Изпрах отново и се оправиха.

Кажи точно как, с какво, с каква програма переш, може на някой да му хрумне идея...

Общи условия

Активация на акаунт