Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 74 005
  • 969
  •   1
Отговори
# 915
Vesika, много е хубаво това  което правите за украинското семейство. Парфюмите носят много наслада. Simple Smile

# 916
Ринкси, дано не ти се падне юрист със слабо обоняние, какъвто съм аз, та да може да се повлияе добре от парфюма! Stuck Out Tongue Winking Eye По съдебни зали и където и да е, аз си нося моите добросърдечни парфюми - ванилени и сладки, защото обикновено (да чукна на дърво да няма гадни изключения) след 17+ години стаж делата не ми причиняват никакъв стрес и напрежение, а и в съдебната зала сме достатъчно далече един от друг, за да се усещаме кой на какво ухае. Grinning
Успех с твоите задачи с колегите, дано всичко да се нареди както го искаш! Flowers Hibiscus

# 917
Скрит текст:
Не мисля, че ние някога сме били реално извън криза. България визирам. Вярно, има една прослойка богати хора, но те са били такива още отпреди т.нар. 'промени'. Пари при пари отиват, който няма- от нЯмане не се плаши.
Силно се притеснявам единствено от ядрен конфликт.
И без ток сме оцелявали, и с режим на какво ли не.
Човеците сме адаптивни животни, настройте се на вълна 'и това ще мине', защото всичко минава. Можем и с 200, и с 2 парфюма, хората около нас само да са живи и здрави.

Скоро взех едно мини на новото Чу- пожъна огромен успех в офиса, хареса се дори от нелюбителите на парфюми.
В близките месеци планирам покупки само на 2 парфюма, нещо зациклих и нищо не ме грабва толкова (дано продължи дълго Joy).

# 918
Нека да се върнем към темата на темата. Днес нося Amouage Portrayal, а в следобедните часове вероятно ще си взема поръчката с парфюми Шанел. По-късно ще пиша отзиви.

Скрит текст:
Не мисля, че ние някога сме били реално извън криза. България визирам. Вярно, има една прослойка богати хора, но те са били такива още отпреди т.нар. 'промени'. Пари при пари отиват, който няма- от нЯмане не се плаши.
Силно се притеснявам единствено от ядрен конфликт.
И без ток сме оцелявали, и с режим на какво ли не.
Човеците сме адаптивни животни, настройте се на вълна 'и това ще мине', защото всичко минава. Можем и с 200, и с 2 парфюма, хората около нас само да са живи и здрави.

+1

# 919
Дами, имате ли мнение , впечатления от този парфюм?
Girl Blooming Rochas

# 920
То много зависи и от оригиналния и марков парфюм, вчера се разходих по Главната в Пловдив и влязох в две парфюмерии, ами не е нормално парфюмите на Роберто Кавали в тези магазини да са между 120-150 лв, първо аз си купих от Parfimo 50 мл за 50 лв, второ, че като качество и трайност са ми като тези на Ейвън... Вчера умишлено си пръснах от този, който аз имам в парфюмерията да проверя, да не би да ми е някакво менте, ами не, пак е същата работа.

# 921
Тези две парфюмерии по главната и аз съм забелязвала, че са скъпи...

# 922
Според мен е нормално да има разлика между цените онлайн и във физически магазин, като второто е (значително) по-скъпо.

# 923
Нормално е да има разлика, ама чак пък да е двойна... Аз лично и 50 лв ми се видяха много за трайността специално на този, който аз имам (Roberto Cavalli EDP), кофти за хора, които дават по 100+ лв и си мислят, че носят нещо марково, а всъщност е на кантар с имитации и нискобюджетни парфюми.
Иначе аз също трудно мога да позная имитация, различавам само на Crystal noir, понеже ми е вечният фаворит, а добра имитация, която да се доближава и на 50% не съм видяла.

# 924
Давам пример. В последните два месеца две познати дами ми задават един и същ въпрос с един и същ казус. Тя си има оригинала на Ла ви е бел или на някой Шанел който да речем и е подарен , обаче.. иска да си вземе имитация за да си я ползва всеки ден, за да не си хаби оригинала.Grin Питам сега - тази дама притежава ли оригинала през деня или не? Толкоз за парите за аромати. Как ще различиш ако не питаш и не ти кажат. На едната засега не сме намерили достоен Шанел за заместител , казах и да си ползва оригиналите. Но на Ланкома съм намерила доста достойни заместители. Ама как да обясня на въпросните госпОжи , че то на тяхните банални парфюми всички правят имитации и копия. Настръхва ми косата от такива казуси. Няма как да ги пратя при нишовите аромати за  които не са чували.
  Аз думкам парфюми от всякакви цени и категории  , не ме бърка кой от кой буркан се полива. Важно е парфюмна радост да има. Money

Доколкото разбрах Денси преди време каза, че просто трябва да се внимава с купуването заради ситуацията с което съм напълно съгласна. Особено насляпото и прочие..

# 925
При мен точно Roberto Cavalli EDP има хубава трайност, особено за цената си. Това ми е любимият аромат от студентството и от купинджийския живот.
Изпръскала съм 2 шишенца и сега съм на 3то, което мисля да приключа този сезон.
Майче няма да го подновявам обаче, защото вече му се наситих.

За предстоящите зимни намаления съм се насочила към 3 аромата, но ще си взема само един от тях. Кой според вас би бил най-траен?
1. Jimmy Choo - I want Choo
2. Olympea Solar
3. Angel Nova

# 926
Точно така, това имам предвид, че е добре да се ограничават покупките на супер скъпи парфюми и то насляпо и тези пари да се спестяват за по-рационални неща. Хората го правят. Ние имаме много и нямаме проблеми мисля.
Не става въпрос да обсъждаме в тази тема копия. Има си тема за това.

# 927
  • Бургас
На почти абсолютно всичко има имитации, напоследък и на ужасно много нишаци.Или ако в момента няма, няма да ги пожалят.На всичко може да се намери по- евтина алтернатива стига да потърси човек.Но това е много занимавка, изследване, сравняване.Без значение е дали са трудни парфюми, Амуажите ги пукнаха да ги имитират.Гледам, че започнаха да правят такива и на парфюмите на Louis Vuitton/Ombre nomade не го пожалиха и него/ и на Ексклузивите на Диор.Всеки да се пръска с каквото иска, не държа сметка, не искам и на мен да ми държат.Парфюм за днес Алюр едп.Уникален.Heartpulse

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 10:04 от Bright Crystal

# 928
Аз май няма да хвана менте от оригинал, особено пък сега...
Купувала съм имитационни ей така от любопитство, но явно съм в някакъв вариант сноб- не ги докосвам, пръскам си оригиналните и им се радвам. Накрая подарявам излишните, все някой ги оценява Simple Smile
По повод нишовите, в шоу рума на Иван Вазов- душих няколко от тук обсъжданите- дори не им помня имената- Касаморати беше едното, Монтали, които не познавах...Ани на Нишан има възможност да подуша от парфюмна дама. Ми, всичко ми бие на мухливо, не усещам и не оценявам нищо от тези висши ухания. За добро е явно, щото ми е слаб ангела. Та, много спокойно и щастливо си ровя за мейнстримчета...LaughingLaughingLaughing
Вчера Лагуната на Ермес я усещах до късна вечер. Върху нея пръснах Еликсира (до скоро и него не регистрирах) и уж ми замириса като преди. Тази сутрин смело се напръсках пак с него, ми...няма никой...А колежката каза, че го усеща много силно Rolling Eyes

# 929
Soñadora любим ми е Еликсира, един от най-трайните ми парфюми е той, наред със Слона.

Общи условия

Активация на акаунт