На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 415
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Група, някой наскоро ходил да каже оправиха ли вече улицата покрай петъчния пазар?
[/quote
Здравейте. Улицата на пазара не е оправена и като гледам май скоро няма да я оправят.]

# 196
  • София
Минах с колата оттам, пътя си е ок, пеш не съм стигнала, но ми се видя нормален ,🤔.
За пазар е относително, всеки търси неговите неща.. Взех дънки на мъжа ми по 15 лева, на децата чорапи ама памук по лев, бельо от магазина -качествено по 2.50 бройката. Чаршафи Ранфорс 5 части 160 на 200 за 90 лева. Ми тук под 140 лева няма!! Хавлии за плаж, ама огромни 15 лева, за баня 13 лева, за кухня по 5 лева и това е чист памук.
Первол 3 литра 80 лири, демек 9 лева, ама в Билла на прИмоция 3.7 литра са 17 лева. Бакпулвер на доктор Йоткер 15 броя за 1.90 лева... Мога да изброявам много, ама много, защото последният пазар ми е на стойност 7 хил лева и не не съжалявам в събота пак ще се върна и съм от София. Не ми е близо, ама дори и горивото им е по евтино и си заслужава, а аз зареждам само на Шел, а там си е скъпо.

# 197
  • Димитровград
Ако имате в предвид улицата откъм реката, тя е затворена заради строежа на новата ЖП линия.

# 198
Да, и както беше казал някой напред, няма да свърши скоро този ремонт. Сега ми стана ясно защо.

# 199
  • Пловдив
А къде паркирате? Щом няма достъп до паркинга на пазара... Така се надявах вече да са оправили,ама явно ще. е мъка...

# 200
  • Пловдив
Може ли да ми помогнете с тези зехтини - каква е разликата между тях?

Използвам втория и много го харесвам, но ако го няма, искам да имам и други опции:
https://www.migros.com.tr/taris-guney-ege-sizma-zeytinyagi-1-l-p-3f142a
https://www.migros.com.tr/taris-kuzey-ege-sizma-zeytinyagi-1-l-p-3f1417
https://www.migros.com.tr/taris-naturel-sizma-zeytinyagi-2-l-p-3f054f

И разликата между тези трите:
https://www.migros.com.tr/komili-naturel-sizma-zeytinyagi-meyvem … zzet-2-l-p-3f121a
https://www.migros.com.tr/komili-naturel-sizma-zeytinyagi-yumusa … zzet-2-l-p-3f124a
https://www.migros.com.tr/komili-naturel-sizma-zeytinyagi-yumusak-lezzet-3-l-p-3f1241

# 201
  • у нас
А къде паркирате? Щом няма достъп до паркинга на пазара... Така се надявах вече да са оправили,ама явно ще. е мъка...
До реката, преди моста - и от ляво и от дясно може.

# 202
Момичета , да ми препоръчате хубав течен прах, течен сапун -за бебе,
и зехтин , от коя марка сте доволни?
иИ също така в кои големи магазини е изгодно да се пазарува, казаха ми че мигрос не бил един от тях, тоест там било по скъпичко .

# 203
Здравейте,
Изчетох темата, но не открих това, което ме интересува и ще ви питам Simple Smile Ще ми се да си взема домакинска посуда (чинии, чаши, прибори), хавлии и някакви други дреболии за дома от Одрин, но много трудно се ориентирам как да намеря магазини, в които да мога да разгледам такъв тип неща. Някой дали може да ме насочи? Пробвах и с гугъл преводач, но пак трудно ми се получава, понеже не говоря езика, а сайтовете, които намирам са само на турски. Всякакви съвети ще са ми от помощ Simple Smile
Благодаря!

# 204
  • до най-прекрасния мъж
На Комили са хубави зехтините. С лилавия етикет пише, че е мек и е подходящ за  сладкиши, паста и зеленчукови ястия. На този с червения етикет пише, че е плодов и е подходящ за салати и скара. Преведох с Гугъл, не зная турски. Вземала съм на Комили различни видове, хубави са и не горчат. Но гледам да е Naturel Sizma, тоест Extra Virgin. Но другата марка не съм взимала и не мога да изкажа мнение.
За посуда-доволна съм от Karaca, имат магазин в мол Ераста. Не съм купувала много неща, но всичко е красиво и качествено.

# 205
Привет от Чорлу! Реших да споделя деня, дано съм полезна. Влезохме през МТ, отне около 40 мин. От там си купихме карта с 215 МВ интернет за 20 Е. После с помощта на карта Гугъл и предварително избраният маршрут акустирахме до фабрика Тач. Ползвахме второстепени пътища, които уточих с ваша помощ. Само да кажа, че по пътя нямаше бензиностанции с налична газ. Чак на път Д100 успяхме да заредим. В Тач понапазарувах доволно за мен. Ако някой се интересува мога да дам подробности. Минахме през Авантаж, Mavi ни беше най интересен. Минахме и през Тренд Арена, нищо особено, дори мисля че в Орион ще е по-интересно. Настаниме се в хотел Фиданоглу. Има паркинг пред хотела. Стаята е мъничка, но с хубави легла. Интересно е, че трябваше да си поискаме завивки. Та цената му е 42 Е за двама възрастни и дете на 13 години. Ако някой иска да знае нещо конкретно - насреща съм 😃 Утре ще пътуваме към Одрин и ще нощуваме и там.

# 206
  • София
Зависи каква посуда и дреболии, има едно магазинче ама е в преките на главната търговска улица. Сега и да искам нямам идея как да го обясня. Всичко има яко е наблъскано, затова освен по главната се спускам и по малките улички. Ще се опитам сега като отида да снимам как изглежда.
Връщам се да платя матраците, ще търся трапезна маса със столове и холна маса. Дано успея да стигна и до Кале за смесител за кухня. Много малко ми остава да довърша пазара, а ще е яко надбягване с времето отново.
Biboche би ли споделила цените на пердетата да ги стиковам с моите цени. Днес ми пристигнаха 5 чувала от Тач. Смело влизам в Еконт и момичетата ми викат, ама те са много 🤣🤣🤣. 33 лева ми е доставката, но всички са надписани за кой прозорец са че и кукички имам.

# 207
Пътувахме в събота по обяд - час и 40 мн. на Лесово. Върнахме се в понеделник през Гърция. Проверяват щателно, но си правят майтап повече, бяхме единствена кола, малко по-късно ни задмина един хасковлия. По пътя до границата други коли не срещнахме. На българската граница бяхме три коли.
Имам въпрос, големите кори за баница които се продават на бройка от магазинчетата за баклава как ги съхранявате?
Нали съм лакомия и купих 5, на вечерта стояха в хладилник, на другата вечер бяхме уморени и днес леко ми намирисват, а се оказа, че 5 ще са поне още за една баница. Надявм се утре да не са развалени. Та вие по колко купувате и как ги съхранявате, какви баници правите с тях, само за баклави ли са подходящи?
В Одрин хапнахме единия ден в Мис Дюнер. Превъзходна храна, но сервират първо на мъжете, при поръчано едно и също от двамата.
Посетихме и препоръчанията от съфорумка ресторант зад Марги. Страхотен!!
Бяхме до Тач, бяха се изсипали два софийски автобуса с лелки в пред пенсиона и пенсиона възраст... Умряхме от срам, то не бяха крясъци, отваряне на пакети, крещене по персонала. Чак по микрофона ги молиха да се кротнат. Имаше добри намаления, успях да си взема още няколко топа намален плат.
На Авантаж за нас нямаше нищо интересно.
Познатия ми каза 20 кг. общ багаж, това което си пазарувал. И на мен ми се струва абсурдно, то 2 големи праха за пране и край.... Затова викам да си сверя часовника с вашите.
   20 кг е позволената риба

# 208
  • у нас
Айдън в Марги аулет няма да работи вече.

# 209
  • Русе
Корите за баница съхранявам във фризер. Тези ръчно точените не са подходящи за баклава. Те са за бьореци.

Общи условия

Активация на акаунт