На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 550
  • 750
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте! Някой знае ли къде в Одрин със сигурност мога да намеря кашкавалена халва (peynir helvası)? Миналия месец като ходих, търсих в Мигрос, но нямаше. Ще ходя отново в началото на ноември и ми се ще да намеря, много я харесваме.Чудя се дали би имало в Ондо? Или някъде другаде? Идеи?
Скоро имаше видео на Денислав Алексиев от един фирмен магазин за млечни продукти на главната улица в Одрин. Та там показа, че има пейнир хелваси. Магазинът се казва Yardımcı (Ярдъмджъ).

# 616
  • моята мила родна страна
Благодаря много на всички за различните локации, ще търся и дано намеря!

# 617
  • here and now
Влизам и аз да се оплача от обслужването.
1. Закусваме в Мадо. Поръчахаме и чай и безалкохолна напитка. Нищо не донесоха от напитките. Напомнихме за чая и ни донесоха два. Безалкохолното, решихме да минем и без него, но пък си беше включено в сметката.
2. В Старбъкс си вземаме кафе. След голямо чакане поръчвам 2 еспресо и гледам как ми ги маркира дабъл. Ми аз не искам дабъл. От мудни по-мудни и от хитри по-хитри.
3. В Грийн саладс обядваме. Напитките отново не ги донесоха, и се налагаше да напомняме.
Значи на 3 места бяхме и нито на едно не бяхме обслужени нормално.
В неделя сутринта към 9-10 нямаше опашка на границата КА, минахме за 5 минути. Вечерта към 21 на връщане чакахме 30 минути.
В Мигрос нямаше сос от нар. Наложи се да търся из центъра.

# 618
Наскоро писах за яке от Derimod.
Присетих се за него и вече 2 пъти го обличах. Мирише на кожа, мекичко е. Модела е универсален. Както бях споменала, с индирим на индирима през декември 2021 ми излезе 91 лева. Имаше и обувки и чанти, но нищо не си харесах. Последно ходих през август и беше доста пообрано.
Планирам през ноември шопинг и ще намина да видя новата колекция хихи

# 619
  • София
Прощавайте, че пак си повдигам въпроса, но никой не ми отговори - цените на ядките все още ли са по-изгодни от тук? За Одрин питам. Благодаря.

# 620
  • Бургас
Да докладвам за Малко Търново. Сутринта минаването на границата беше песен. Може би защото бяхме около 10.30. Тръгнахме от база Поморие. Но на връщане........леле, мале!

Това днес ли?
Therion, влез в сайта на Мигрос и виж цените на ядките. Като цяло там цените са близки до тези по пазарите, че и по-евтини някой път.
Обикновено лешниците им са винаги по-евтини, защото са голям производител, шам фъстъкът също.

# 621
  • Пловдив
Прощавайте, че пак си повдигам въпроса, но никой не ми отговори - цените на ядките все още ли са по-изгодни от тук? За Одрин питам. Благодаря.
Преди 2 седмици орехите на борсата са били 180лири,а шам фъстъкът 240. Не знам колко струват тук. Шам фъстък май е 30лв.,но този в Одрин е много вкусен.

# 622
  • Варна
Здравейте! Някой знае ли къде в Одрин със сигурност мога да намеря кашкавалена халва (peynir helvası)? Миналия месец като ходих, търсих в Мигрос, но нямаше. Ще ходя отново в началото на ноември и ми се ще да намеря, много я харесваме.Чудя се дали би имало в Ондо? Или някъде другаде? Идеи?
В БИМ също има

# 623
Опитвала съм различни видове пейнир халва, но тази от Бим ми беше фаворит.
Кожени якета гледах в няколко магазина на Деримод в различни градове из Турция и нищо не ме впечатли. Евтино си взех от тук от About you -много фина растително дъбена кожа за 70лв, намалено от 300лв.

# 624
Информация от днес, магазин за ядки на главната улица до Уайкики орехи 159 лири хубави ядки, лешник 129 лири, шам два вида по 219 и 239 лири, кашу 179 лири. Мисля, че още са по-изгодни от тук. В Мигрос пакет лешници от 200 гр. Беше 29.90 лири.

# 625
Здравейте група.Интересува ме каква навигация за телефон без интернет използвате за Турция?
Благодаря предварително!
И ако не използвате как да се оправим за първи път ще ходим? Другият ми въпрос е за Виваком имате ли представа някакъв план за да ползваме интернет и телефони

# 626
Здравейте група.Интересува ме каква навигация за телефон без интернет използвате за Турция?
Благодаря предварително!
И ако не използвате как да се оправим за първи път ще ходим? Другият ми въпрос е за Виваком имате ли представа някакъв план за да ползваме интернет и телефони
Изтегляме офлайн карта в Google maps  , после на самолетен режим.  Единствената разлика е,че не ти дава задръствания и катастрофи в реално време, всичко друго е същото.

# 627
Благодаря предварително!

Google Maps ползваме с предварително изтеглена карта на Одрин. Навигацията също работи за маршрут кола, пеша не работи.

# 628
  • Бургас
А пък преди да ги има навигациите и интернет в телефона, се оправяхме с хартиена карта, разучена предварително и разпечатана.

# 629
Здравейте търся едни витамини профертил в одрин има ли ги някъде търсих но не намирам

Общи условия

Активация на акаунт