Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 710
  • 894
  •   1
Отговори
# 660
Благодарим!

# 661
Здравейте момичета , съвсем нова съм сред вас , изчетох ви в голяма степен и пожелавам на всяка от вас най-дългоочакваните щастливи резултати !
За първи път се срещахме с екипа миналата седмица по повод цветна снимка по препоръка на АГ-то ми . Първите ми впечатления бяха чудесни посрещна ме Малена , докато чакахме доц.Кисьов , снимката премина бързо с нормална болката точно като първия ден от цикъла (можеби зависи и индивидуалния праг на болка). След снимката се качихме в клиниката за преглед и консултация. Доц.Кисьов се усъмни в овулацията, по негова препоръка пуснахме и нова спермограма (предишната беше от новия център по репродуктивна медицина в клика Нова, която можеби беше ОК) извика ме след няколко дни да разгледаме резултата и да провери овулацията ми дали ще се развие , тя необичайно малко закъсня но всичко си е наред с нея , спермограмата се оказа с лека степен на олигозооспермия или намален общ брой и концентрация , та неговата препоръка беше да направим инсеминация още този петък , което доста ме уплаши и изпаднах в лек шок , за жалост не можахме да се организираме (освободим от работа) и я отложихме за следващия цикъл , ако разбирасе ми дойде , защото решихме поне за последно да опитаме спонтанно да се случат нещата. Та каква е обичайната подготовка за инсеминация, защото обичам винаги да съм по-подготвена преди да го коментирам с тях преди следващия цикъл?
Доста дълго стана моето писание , благодаря на тези, които биха ме изчели и посъветвали 🥰

# 662
Здравейте момичета , съвсем нова съм сред вас , изчетох ви в голяма степен и пожелавам на всяка от вас най-дългоочакваните щастливи резултати !
За първи път се срещахме с екипа миналата седмица по повод цветна снимка по препоръка на АГ-то ми . Първите ми впечатления бяха чудесни посрещна ме Малена , докато чакахме доц.Кисьов , снимката премина бързо с нормална болката точно като първия ден от цикъла (можеби зависи и индивидуалния праг на болка). След снимката се качихме в клиниката за преглед и консултация. Доц.Кисьов се усъмни в овулацията, по негова препоръка пуснахме и нова спермограма (предишната беше от новия център по репродуктивна медицина в клика Нова, която можеби беше ОК) извика ме след няколко дни да разгледаме резултата и да провери овулацията ми дали ще се развие , тя необичайно малко закъсня но всичко си е наред с нея , спермограмата се оказа с лека степен на олигозооспермия или намален общ брой и концентрация , та неговата препоръка беше да направим инсеминация още този петък , което доста ме уплаши и изпаднах в лек шок , за жалост не можахме да се организираме (освободим от работа) и я отложихме за следващия цикъл , ако разбирасе ми дойде , защото решихме поне за последно да опитаме спонтанно да се случат нещата. Та каква е обичайната подготовка за инсеминация, защото обичам винаги да съм по-подготвена преди да го коментирам с тях преди следващия цикъл?
Доста дълго стана моето писание , благодаря на тези, които биха ме изчели и посъветвали 🥰
Здравейте!
При инсеминация няма голяма подготовка. Доцентът те следи, казва кога трябва да отидете. Сутринта давате материал от мъжа, те го обработват и около обяд викат теб. Слагат те на магарето и с едно много тънко катетърче ти вкарват обработения материал. И следва дългото чакане ....
Не се изпитва болка, по - скоро е като гинекологичен преглед.
Успех!

# 663
Благодаря 🤞🏻 успех на всички ни ❤️!

# 664
Той се бил усъмнил леле леле ,за мен дипломата му е съмнителена .
На моят мъж  му постави същата диагноза и ни  даде същата препоръка за инсеминация.
При 4млн. сперматозоиди ни обясни как сме били с лек мъжки фактор и няма от какво да се притесняваме.
Това са нормите според СЗО:

Степени на олигозооспермия
Степените на олигозооспермия се дефинират от броя на сперматозоидите в милилитър:

Лека олигозооспермия – от 10 до 15 милиона сперматозоида на милилитър (от 10.0 х106/ml до 15.0 х106/ml)
Умерена олигозооспермия – от 5 до 10 милиона сперматозодида на милилитър (от 5.0 х106/ml до 10.0 х106/ml)
Тежка олигозооспермия – под 5 милиона сперматозодида на милилитър (под 5.0 х106/ml)
Изключително тежка олигозооспермия – под 1 милион сперматозоида на милилитър (под 1.0 х106/ml)

Двама други специалисти (ендокринолог със специалност мъжки стерилитет и ембриолог ) казаха,че диагнозата е поставена грешно и с тази спермограма можем да кандидатстваме направо за инвитро.
Този лекар, ако мога да го нарека така за мен се гаври с хората с цел печалба!

# 665
Аз няколко страници по-назад бях споделила моя опит. При мен цветната снимка направена от доц. Кисьов е грешно направена/разчетена, също така спермограмата се различаваше коренно от други две направени в други клиники. Не искам да "очерням" центъра, много двойки са успели с тяхна помощ и намеса, но лично аз имах горчив опит, който ми загуби 10 месеца , в които си мислихме, че сме перфектни.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 15:40 от бъстед

# 666
Аз няколко страници по-назад бях споделила моя опит. При мен цветната снимка направена от доц. Кисьов е грешно направена/разчетена, също така спермограмата се различаваше коренно от други две направени в други клиники. Не искам да "очерням" центъра, много двойки са успели с тяхна помощ и намеса, но лично аз имах горчив опит, който ми загуби 10 месеца , в които си мислихме, че сме перфектни.

Понеже и ние стигаме до заключението, че спермограмата там не е твърде меродавна, в майчин дом пък обратно - говори се, че изкуствено занижавали морфологията, та имате ли препоръки в коя трета клиника да пуснем контрола, на която да може да се разчита за достоверност?

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:01 от Blooberry2203

# 667
Здравейте момичета! За първи път Ви пиша. Ето, че и ние се докарахме до инсе с диагноза неизяснени стерилитет... Може ли някой запознат да ми обясни какви документи трябва да подготвя и къде да ги подам за общинския фонд за подпомагане? От регистратура в МЦАР ми казаха, че документите трябва да се подадат преди процедурата, за да мога да входирам фактурите, но от сайта на общината разбирам, че става на въпрос за връщане на пари при вече направена процедура? Тотално се обърках..

Също така, ако сте се подлагали на инсе - слагат ли ви инжекция за пукане на фоликул или чакат да се спука сам? Благодаря Ви!

# 668
Здравейте момичета! За първи път Ви пиша. Ето, че и ние се докарахме до инсе с диагноза неизяснени стерилитет... Може ли някой запознат да ми обясни какви документи трябва да подготвя и къде да ги подам за общинския фонд за подпомагане? От регистратура в МЦАР ми казаха, че документите трябва да се подадат преди процедурата, за да мога да входирам фактурите, но от сайта на общината разбирам, че става на въпрос за връщане на пари при вече направена процедура? Тотално се обърках..

Също така, ако сте се подлагали на инсе - слагат ли ви инжекция за пукане на фоликул или чакат да се спука сам? Благодаря Ви!
Преди процедурите трябва да пуснете заявлението. Трябват ви изследвания ( от МЦАР ще ви кажат какви ( кръвна група, хламидия и др.), вадите си и медицинско ( психо) отивате в голяма Община и там ще ви дадат документи за попълване. Ще ви кажат кога ще е разглеждането,но преди това събирате фактури за изследвания, процедури и др.( От датата на подаване) Правих го преди 3 години, може и да пропускам нещо или да бъркам реда. В центъра ходи жена от общината, тя може да ви даде повече информация....
Всичко плащате вие, след като съберете сумата на фактури - ви връщат парите. При мен беше 2000лв(грубо)
При инсе не са ми слагали никакви инжекции, всичко беше естествено...
Успех!

# 669
Аз подавах документи към Общината през Май. От клиниката ми подготвиха документ (мисля, че се води етапна епикриза), а аз и мъжа ми си изкарахме психо от Психодиспансера към Терапията. Трябва ви и документ от банката за банковата ви сметка.
В сайта на общината има качени заявлението и документи към него, които може да попълните. Важно е, че като подавате документите, искат и двете лични карти - вашата и на мъжа ви.
След като входирате документите, започвате  да си взимате фактури на ваше име (или съпруга ви), които от Общината ще ви възстановят. Фактурите могат да са за изследвания, процедури, прегледи. След като съберете за 2000 лв или повече, ги входирате отново (с Прил. 3), като пак трябва да се представят двете лични карти, уточнявам го, защото нас ни връщаха Simple Smile

# 670
Благодаря Ви, момичета 🤗
Започвам събирането на всичко нужно и се надявам на най- доброто... Междувременно, ако някой има хубави истории за разказване от тяхното инсе или съвети, ще се радвам да ги чуя 😊

# 671
За нищо! Blush
За жалост аз не мога да се похваля все още с положителни резултати ( след 5 инсе и 2 трансфера), но вярвам,че и моето време ще дойде, да ме нарекат " мама " Hug
Успех на всички! Blush

# 672
Виждам, че вече сте правила в Клиника Нова, освен в МЦАР. За трети вариант по-близък до Варна, единствено съм чувала добри отзиви за Плевен при доц. Конова, но така и не сме посещавали.

Нашият случай е сходен, при спермограма в МЦАР, диагноза лека олигозооспермия. При спермограма в Клиника Нова (новооткрития отдел за репродуктивни здраве), диагноза Тератозооспермия, поради нарушена морфология, която ни посъветваха да изследваме пак след 3м и прием на добавки, защото всички други показатели са добри).

В МЦАР имам 4 неуспешни инсеминации на естествен цикъл и спонтанна овулация. Имам и един неуспешен ЗЕТ след стимулация, който направих малко от сляпа надежда, и за който до ден днешен съжалявам, че направих, заради това, че в крайна сметка този неизяснен стерилитет за мен е по-скоро липса на диагноза, отколкото истинска такава.

В нашия случай, в момента съм се фокусирала върху това да създадем възможно най-благоприятна среда, тъй като с партньора ми решихме да продължим опити за естествено зачеване, заради липса на достатъчно доверие към лекарите тук, а и в момента не сме готови за търсене на алтернативи извън Варна.

Надявам се да няма други като мен, но аз съм доста разочарована от липсата на реална заинтересованост от различните специалисти във Варна относно това каква може да е причината за стерилитет, а директно се поставя диагноза неизяснен такъв.

Надявам се съм била полезна, въпреки че изместих малко фокуса и споделих и доста лична информация.

Успех с постигането на мечтаната бременност Simple Smile

Понеже и ние стигаме до заключението, че спермограмата там не е твърде меродавна, в майчин дом пък обратно - говори се, че изкуствено занижавали морфологията, та имате ли препоръки в коя трета клиника да пуснем контрола, на която да може да се разчита за достоверност?

# 673
Himynameis, а кой разчита спермограмите в клиника Нова, ако мога да попитам? Защото доколкото знам там имат един андролог/ембриолог - доц. Андонов, който се занимава с това, но нямам идея дали той разчита СГ към новооткрития репродуктивен център.

# 674
Ивелина Павлова, която е ембриолог, разчете спермограмата на партньора ми.

Himynameis, а кой разчита спермограмите в клиника Нова, ако мога да попитам? Защото доколкото знам там имат един андролог/ембриолог - доц. Андонов, който се занимава с това, но нямам идея дали той разчита СГ към новооткрития репродуктивен център.

Общи условия

Активация на акаунт