Краков за един уикенд

• 14 566
  • 264
  •   1
Отговори
# 195
Влак, разбира се. Краков-Катовице-Ополе-Вроцлав.
И да, гарата в Краков е свързана с Galeria Krakowska,  20 градусов рай в летните жеги Wink

# 196
Молът не работи в неделя, имайте го предвид. А опашките за тоалетните бяха скандални 😂😂

# 197
Да, опашките за тоалетните наистина са скандални. Мъжката опашка върви по-бързо, но жените буквално имаха километрична опашка. И това важеше за всички тоалетни във въпросния мол Grinning

Иначе да, в католическите държави, неделя е ден за Господ и за семейството. И не е редно да се пазарува. Та са затворени магазините. Естествено, турските и арабските заведения си работят, азиатските малки маркети също.

# 198
На самата гара, на най-долното ниво имаше срещу 5 злоти без голяма опашка

# 199
Аз нямам добри спомени и от опашките пред тоалетните на краковското летище😀

# 200
И пред тоалетната в Аушвиц опашката бешееее….. 20 мин чакане

# 201
  • Пловдив
Е, кажете къде на пи*каме тогаз 🤪🫣🤭

# 202
Просто търсите WC преди да е станала критична нужда 🤭🤭🤭
Правилното ми (като пикльо) е - Ходи-не ходи - има ли тоалетна - ходиш! 🤭🤭🤭

# 203
  • София
Някой да има или да знае откъде може да се получи код за отстъпка при покупка на билети за солна мина Величка?
При покупка една от стъпките е Apply discount code or voucher number

# 204
  • София
Е, кажете къде на пи*каме тогаз 🤪🫣🤭
Ние ползвахме тоалетната на Starbucks. Има няколко заведения в центъра. И там имаше опашка, но не толкова голяма.

# 205
  • Кукуландия
Здравейте!
Планирам пътуване до Краков 2-9 септември... дори запазих хотел...
Сега изведнъж ми хрумна, че може да се върнем през Вроцлав на 8ми... тоест ще се получи 2-6 Краков и 6-8 Вроцлав.... дали няма да е прекалено натагадък всичко? Ако някой го е съчетавал моля за съвет. Ще пътувам с две момчета на 13 и 15, планирам посещение на солните мини и Аушвиц в два отделни дни. Като цяло не искам да се получи едно непрестанно препускане... объркана съм... но много искам да търся джуджета във Вроцлав... да, аз.. за децата не знам... SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 206
Не, даже така е по-добър вариант.  Дори и 2-5, 5-8 да е, пак е екстра. И в двата града има какво да се види Wink

# 207
  • Вестерос
Нашият апартамент е в центъра. За Шиндлер как да стигнем, трябва ли да купя билети предварително?
Да, купете си предварително билети за фабриката
от сайта им ли? На 26.08 ще сме в Краков и мисля да видя за 27 или 28.

# 208
  • София
Ще ходим до мина Виеличка.
Купих билетите онлайн - имат баркод, трябва ли да ги заменям с истински на място? Четох нещо такова в темите назад, но ми се струва, че има някаква промяна вече.

Чудя се дали половин час от слизането от влака до часа ни за влизане в мината ще е достатъчен, за да стигнем навреме. Има ли какво да се разглежда около входа, ако отидем по-рано?

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 12:56 от Vivi

# 209
  • столицата
Само с баркода си минахме.
Около входа има заведения и сувенири. Наблизо има и приятен парк с езерце и пейки.
Ние бяхме с автобус и автобусната спирка е на 3 мин пеша от входа.
Ако имате по-големи багажи, ще трябва да ги оставите в гардероб. Беше някъде в ляво спрямо входа на мината.

Общи условия

Активация на акаунт