Краков за един уикенд

• 15 307
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
Мината е невероятна. Само заради нея си заслужава екскурзията до Краков.
Липсата на опашки на касите си я обяснявам с разпоредените билети. Щяхме да ходим сутринта, но видяхме, че няма онлайн билети и купихме за следобеда.
За Шиндлер се прецакахме с някакви билети през посредник, които май са само за гайд, но не и за вход и сега доста ме е яд как го проспах това. Но ще ми е за урок.
Мосак - на модерното изкуство беше безплатен и влязохме - оказа се пълна загуба на време и пространство.
За Аушвиц се решихме в последния момент, че ни се ходи, но ето, че няма билети от днес за утре.
За следващи екскурзии реших, че вече всички билети трябва предварително.

# 271
  • Вестерос
Всеки с вкуса си. Мината беше ок първия час, после скука, но както писах при нас проблемът може би беше в екскурзоводката.

# 272
на касите нямаше никой, не както тук пише, че има опашки на касите.
В моя случай имаше дълги опашки и на касите. Но вървяха бързо. Което не значи, че някой от нас двамата си измисля, разбира се. Просто си заварила друг момент.

# 273
И мен не ме впечатли мината, нямам клаустрофобия, но толкова време под земята ме подтискаше.

# 274
Колко време е обиколката в мината?

# 275
  • Вестерос
Два часа и половина някъде, защото се изчакват групи, после можеш сам музея да разгледаш, ние пропуснахме, но половин час излизахме. Така че три часа ни отне. С юбър на отиване стигнахме за 20 мин. На връщане беше час пик и 40 мин се прибирахме. Съответно на отиване платихме 9 евро общо, на връщане 16 евро общо.

При нас на касите нямаше никой, както и на машините. Взехме от машините.

# 276
  • София
Два часа и половина някъде, защото се изчакват групи, после можеш сам музея да разгледаш, ...

Едно уточнение - разглеждането на музея пак е в група, с гид - само че друга. Гидът от "оригиналната" група казва къде да се отиде, там се изчаква докато се съберат достатъчно хора, и ги поема друг гид. В мината не е разрешено хора да се придвижват сами.

# 277
От подземната катедрала там никой ли не се впечатли? От подземните езера?

# 278
  • София
Чак пък никой.... Аз съм много доволна от преживяването си и със сигурност не бих пропуснала посещение на мината. Жалко, че когато ние бяхме там, имаше прекалено много хора и е по-различно отколкото на рекламните снимки. Simple Smile

Едната ми приятелка изпитва страх от пещери и всякакво слизане под земята. Тя, примерно, каза, че никой не може да я вкара в мината.

# 279
Е тя не е сама. Чувството, че си с други хора ти дава някаква сигурност, все пак. А в тази подземна катедрала се провеждат редовно концерти и са доста скъпи. Сватби също.
Иначе групите се изчакват, на интервали са. Тези, които са вътре в катедралата, другите чакат горе на тераската, гледат, снимат... Аз ползваx и ресторанта там, супер е, има разнообразие и не е скъп. После си има указателни табели към коридорите, които водят към асансьорите, да те изкарат горе на повърхността. И с друга група да се закачиш, няма драма. Всички са в една посока, да излязат Wink

# 280
  • Пловдив
Ужас...само като чета и ме гепи клаустрофобията Head Band чак и ресторант? Абсурд! Ама това съм аз...въздух няма да ми стигне.

# 281
  • София
Има въздух достатъчно. И не е клаустрофобично. Ако не знаеш на каква дълбочина под земята си, няма как да го познаеш или усетиш. На нас ни хареса много. Аз лично се чувствах все едно съм в мините на джуджетата от "Властелинът на пръстените". Много ме впечатли, че мините датират от векове. Според мен си заслужава посещение въпреки скъпите билети. Май и в Румъния има подобни солни мини, но явно не са толкова популярни.

# 282
Да,има такива в Румъния.
Турга,посещавала съм я и ми хареса.В една от залите имаше малко виенско колело.Имсше и ниши,в които са спели хора с лечебна цел.

# 283
Ужас...само като чета и ме гепи клаустрофобията Head Band чак и ресторант? Абсурд! Ама това съм аз...въздух няма да ми стигне.
Ee ти пък... това си е подземен град, катедралата е голяма, ресторантът е голям, то е като закусвалня, с поточна линия,  xaxa...
В метрото не се ли возиш? На пероните имаш ли клаустрофобия?

# 284
  • Бургас
Аз също имам клаустрофобия, но мината много ми хареса.
Рядко може да се види нещо такова, не бива да се изпуска според мен.

Общи условия

Активация на акаунт