Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 62 133
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
В момента съм бременна, за 1 месец с омега 3 по 5 таблетки, свалих активността им -6% , както и Т клетките паднаха с -200 надолу,но още бяха завишени. Смятам другата седмица да пусна отново Нк клетки ,че ме е страх да не стане някой фал,докато експериментирам. Заради бременноста вече пия само по 2 таблетки омега,така че не знам. Отгоре на това избягвам бяло брашно ,до някъде и захар,тъй като възникват възпаления и знам,че се увеличават Нк клетките.

# 271
Добре, момичета навсякъде чета за завишени NK клетки ,но при мен случая е друг .....занижени NK клетки ,някоя от вас има ли представа дали в тази ситуация е проблем и пречи ли за евентуална бременност и какво точно може да означава когато са занижени. Нисък имунитет ли означават занижените или нещо друго?

# 272
Здравейте, предстои ми ЗЕТ в петък, който ще е в Гърция. Заради завишени Нк клетки, доц. Русев ми беше препоръчал вливане на 10 мл Интралипид. Сега в гръцката клиника като ги питах каква доза ще е Интралипида и те ми отговориха така :
The dose of the Intralipids is 250 ml/ every 1000 ml contains the following:
Soybean oil 200g
Egg Phospholipids 12g
Glycerol Anhydrous 22g
Solidium Hydroxide up to pH around 8
Water for injection up to 1000 ml

И се чудя сега защо е толкова голяма разликата във милилитрите или просто аз нещо не разбирам правилно?

# 273
В момента съм бременна, за 1 месец с омега 3 по 5 таблетки, свалих активността им -6% , както и Т клетките паднаха с -200 надолу,но още бяха завишени. Смятам другата седмица да пусна отново Нк клетки ,че ме е страх да не стане някой фал,докато експериментирам. Заради бременноста вече пия само по 2 таблетки омега,така че не знам. Отгоре на това избягвам бяло брашно ,до някъде и захар,тъй като възникват възпаления и знам,че се увеличават Нк клетките.

Тихичко честито, всичко да е наред и да гушкаш пухкаво бебенце 🥰
Даваш ми надежда, че явно се забременява и с неидеални показатели, макар че досега друг проблем при мен не е открит и се хващам за това, че НКТ пречи на имплантация при мен.
Ще споделиш ли на коя марка е твоето Омега 3, за да се заредя от същото при нужда, щом доказано сваля НКТ? 🙂

# 274
Не мисля,че Нк клетките пречат на самото забременяване,защото за втори път ми се случва и двата пъти от първия път забременявам. Първия път имах спонтанен аборт, не знаех че съм бременна и правих доста упражения за корем, прокървях и така. Пуснах доста изследвания след това,имам и хетеризогтни мутации 4 броя. Та мисълта ми е ,че с високи Нк клетки се забременява , но въпроса е да се задържи самата бременност.  Аз пия -
RX Omega-3 Maximum, 1425 mg, 150 софтгел капсули, Natural Factors . Определено при мен има ефект и то само за 1 месец,но като пусна новите излсдвания ще видя, на какви нива са и ако искате ще пиша отново .С вяра всичко се случва,сигурна съм че ще имате успех .

# 275
Не мисля,че Нк клетките пречат на самото забременяване,защото за втори път ми се случва и двата пъти от първия път забременявам. Първия път имах спонтанен аборт, не знаех че съм бременна и правих доста упражения за корем, прокървях и така. Пуснах доста изследвания след това,имам и хетеризогтни мутации 4 броя. Та мисълта ми е ,че с високи Нк клетки се забременява , но въпроса е да се задържи самата бременност.  Аз пия -
RX Omega-3 Maximum, 1425 mg, 150 софтгел капсули, Natural Factors . Определено при мен има ефект и то само за 1 месец,но като пусна новите излсдвания ще видя, на какви нива са и ако искате ще пиша отново .С вяра всичко се случва,сигурна съм че ще имате успех .

Тоест омега 3 помага при завишени НК клетки ли? Каква е връзката? За първи път го чувам, ако може малко повече информация. Сама ли си ги взехте?

# 276
Да, сама си ги взех. Четох доста преди това, това е лично мое решение ,което при завишени Нк клетки при мен има резултат,но не напълно .Писах в предни коментари, все още са ми твърде завишени.

# 277
Привет отново, момичета.
Излязоха и резултатите ми за тромбофилии. За съжаление явно и там има проблем. Дали някой може да ми обясни доколко е лошо положението, защото съвсем се притесних - след завишените нкт клетки, сега и това...

# 278
Привет отново, момичета.
Излязоха и резултатите ми за тромбофилии. За съжаление явно и там има проблем. Дали някой може да ми обясни доколко е лошо положението, защото съвсем се притесних - след завишените нкт клетки, сега и това...

Здравей, вероятно при + тест ще си на терапия с хепаринови инжекции. Посети Хематолог, за да ти каже кое и как ще е случва. Инжекциите не са страшни, не се шашкай. Вече всяка втора бременна е с тромбофилия и на инжекции.

Сподели от кой град си, за да те насочим към Хематолог.

# 279
Привет отново, момичета.

Здравей, вероятно при + тест ще си на терапия с хепаринови инжекции. Посети Хематолог, за да ти каже кое и как ще е случва. Инжекциите не са страшни, не се шашкай. Вече всяка втора бременна е с тромбофилия и на инжекции.

Много ти благодаря ❤
От София съм и посещавам репродуктивна клиника. Всъщност четвъртък съм на преглед, защото правим в момента лека стимулация за инсеминация. Предполагам док ще ми разясни какво следва, но последните дни доста се поотчаях с тези резултати.
Благодаря ти за успокоението и че нещата не са толкова страшни. Ще съм благодарна и на препоръка за Хематолог ❤

# 280
Привет отново, момичета.

Много ти благодаря ❤
От София съм и посещавам репродуктивна клиника. Всъщност четвъртък съм на преглед, защото правим в момента лека стимулация за инсеминация. Предполагам док ще ми разясни какво следва, но последните дни доста се поотчаях с тези резултати.
Благодаря ти за успокоението и че нещата не са толкова страшни. Ще съм благодарна и на препоръка за Хематолог ❤

За София знам, че са доволни от д-р Тончев в МЦ Калчев.

# 281
Привет, момичета,
Днес се видях с репродуктивния и исках да ви споделя обратната връзка - ако има някой в моето положение да не се притеснява много.

За завишените НКТ клетки ще правим вливка интралипид в деня на инсеминацията. Док сподели, че според нея има голяма вероятност това да е причината за неуспешните опити досега.

За мутациите много ме успокои. Каза, че се водят нискорискови и изобщо положението не е така страшно. Дори каза, че рядко вижда човек като мен - първите му 3 показателя да са ок (явно са значими). Та каза, че при бременност терапия с аспирин/натаспин би била достатъчна за начало. Като разбира се се следи коагулацията и при нужда може да се включи и друго.

Доста ми улекна, защото за тромбофилиите от всичко прочетено в интернет, доста се бях уплашила (а имам и фамилна история).
Това е от мен засега, стискам палци на всички за скорошен успех 🤞

# 282

Здравейте, може ли да споделите колко са били NK при вас?
При мен 29% NK от Александровска , било страшно много и не се знае причината. Доц.Михайлова ми назначи вътрематочно Неорал за два месеца и вливка Имуновенин+Метилпреднизолон след положителен тест.
Някой прилагал ли е подобна терапия?

# 283

Здравейте, може ли да споделите колко са били NK при вас?
При мен 29% NK от Александровска , било страшно много и не се знае причината. Доц.Михайлова ми назначи вътрематочно Неорал за два месеца и вливка Имуновенин+Метилпреднизолон след положителен тест.
Някой прилагал ли е подобна терапия?

Здравей, това са моите ,самата им активност не беше толкова висока,но при мен имаше разлика. Не знам сега ,как са, но слушайте лекарите , аз на своя глава обичам да правя експерименти

# 284
  • София
Здравейте, момичета!
Искам да си пусна имунологични изследвания поради липса на имплантация. Два трансфера с отрицателен кръвен тест. Имаме записан час в края на месеца в друга клиника, но дотогава ми се иска да си пусна нещичко.
Гледам, че пускате NK клетки, но освен тях какво друго може да се добави?

Общи условия

Активация на акаунт