За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 462
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • на последния етаж
Благодаря, момичета! За домашно хапване ги мисля. Simple Smile

# 286
  • Sofia
Панираният карфиол суров ли трябва да е или леко сварен?

# 287
  • Sofia
Панираният карфиол суров ли трябва да е или леко сварен?
Бланширан леко, за да не изгаря панировката. Правя такъв на дребни розички (хапки) и в Хойсин сос топим или някакъв соев забърквам... почти като пилешки хапки. Simple Smile

# 288
У нас карфиолът се панира суров, после пържиш на не много висока температура и си се сготвя вътре достатъчно без да загаря отвън. Панирам в палачинкова смес, не поотделно яйце-брашно, но и последното пак става.

# 289
  • Sofia
При дълбокото пържене, предпочитам за кратко (колкото е възможно) да пусна каквото панирам... така и по-малко мазнина поема панировката при по-високата Т.  Та за карфиола например харесвам пред това да е сготвен (колкото ми харесва) и после само панировката да готвя. Simple Smile

# 290
На мен ми се струва че при дълбокото пържене се поема повече мазнина, не го ползвам. Доста зависи и от самата панировка всъщност. Специално за карфиола мазното не е чак такъв проблем, защото самият карфиол вътре не го поема както при месото. Има много варияции, човек може да пробва разни и да си налучка кое се получава най-добре у тях Hug

# 291
  • In transit
И аз го панирам суров. Карфиол и броколи обичам да са леко хрупкави, като ги ям, не разварени. Така, че е въпрос на вкус.

# 292
Карфиол, както за паниране, така и за салата, ползвам суров.

# 293
  • София
Какви подправки мога да сложа в кайма за кюфтета, но не за пържене а за скара!

# 294
  • София
Купи днес мъжОто една риба - мерлуза. Сефте влиза такова вкъщи, как се готви? (Получи си скандала, защото не е прясно охладена и е без глави да личи колко е прясна, ама ако не одобря след разпечатване на пакета ще иде за котките...) Много кости ли има това чудо?
Мерлузата не е лоша риба, не трябваше да с е сърдиш и няма много кости, а има една основна ,която леко се изтегля и рибата си остава без кости. Ще ти дам идея ,как я приготвям, за съжаление не съм качвала рецепта и нямам снимка, пропуск, който трябва да оправя. Свари я на пара, това е бързо. Охлади я и я накъсай, на парченца, някои по -големи, някои по-малки. Подреди я в едно плато и я залей  с майонеза подправена на сол, черен пипер, лимонов сок и покани си гости. Разкошно предястие и ще обереш точките

# 295
  • Sofia
Замразена мерлуза в плик не е никак Ок 🤨
Няколко пъти съм се лъгала да купувам и за нищо не става.
Като ѝ отече “глазурата”,т.е.водата, остава едно тричаво и безвкусно нещо,което и с най-сполучливата рецепта за нищо не става..

Как да съхраня връзки праз за зимата?
На открита тераса ще ги държа.

# 296
  • в сърцата на децата <3
Изпекох я във фраера, че от много задачки днес не остана време за друга рецепта - изяде се, но не съм впечатлена. Оказа се, че я е купил размразена (дори не знаех, че се продава такава риба) и с отрязана глава и опашка, но с все карантия...

marchеva14, а от къде купуваш хубава мерлуза? Тази била от Билла, тарелка с две риби, около 500 грама общо. Нямаше води и лигави неща, но размразена риба... Прясна някъде няма ли?

# 297
  • София
................
marchеva14, а от къде купуваш хубава мерлуза? Тази била от Билла, тарелка с две риби, около 500 грама общо. Нямаше води и лигави неща, но размразена риба... Прясна някъде няма ли?
Риби купувам само от рибарските магазини, на суперите нещо нямам много вяра, може и да съм в грешка, ама така си действам, а най-вече пазарувам ог гръцките магазини, ми тя е толкова прясна, че ще ми проговори.

# 298
Зимата праз заравям ( не целия, само 5-6см) в пясък, в отрязана туба от минерална вода. От време на време поливам....но го държа на остъклена тераса, прозорците са винаги отворени, но е остъклена.

# 299
Мерлузата става суха като се пече, включително в еърфраер, най-добре е да се панира или просто да се пържи за да е сочна, евентуално да се задуши. Иначе е много вкусна. Учудва ме, че е станала рядкост, едно време беше предпочитана риба.

Общи условия

Активация на акаунт