Нашите кухни - тема 92

• 47 617
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Сега ако направим една статистика, колко от пишещите в темата са с пдч вратички и колко с мдф, нали се сещате, че модата е мдф? Това имам предвид, като казвам, че не са си доразвили бизнес плана Роси-то. 15 години само едно и също предлагат. Simple Smile При все, че модата е ясна.

# 601
Модата е ясна, ама като чуят повечето цената и вече не им е модерно.
Щом не са го развили масово, ясно е кое се прави най-много.
Това изисква бояджийно оборудване, което става фирма във фирмата. Има фирми само с боядисване се занимават. Те що не са почнали да режат плоскости…
Ние сме боядисвали сами няколко мдф вратички. Повече не де хващам, ако ще й първобитно да е само с пдч.

# 602
Модата е ясна, ама като чуят повечето цената и вече не им е модерно.
Как! В темата в последно време се говори за плотове от камък и какви ли не щуротии... Кухни по 10-15к се моделират... Хората нямат пари за мдф врати ли ти се струва? Роси-то губят... Ако имах пари, такава хубава ниша щях да уцеля... Simple Smile

# 603
Вярно е, че Роси от 15 г. предлагат едно и също. Преди 15 г. правих кухня и ходих там. Миналата година като отидих, да сверявам часовника, че сменях кухнята - ми то едно и също с мнооого малки разлики особено за материала. Е, повече дръжки и кошници, ама то сега по принцип има повече навсякъде. Сигурно не им е изгодно да се занимават с дребни работи като вратички. Те по-на едро го дават!

# 604
Ей ама като писах в една друга тема (за спестяването), че масово се правят кухни за извънземни суми и всичко скочи..
просто казвам, че това е друга дейност специфична. Не е нужно вся и всьо всяка фирма да може да прави. Питахте ли ги конкретно, дали имат такива вратички? И да имат - ще ги поръчат на подизпълнител, щото ще е по-евтино за 10 поръчки годишно. Вместо да инвестира допълнително.
Те започнаха като фирма за обков. Плоскостите им дойдоха в последствие.

# 605
  • Раковски
Ако разгледате саита на роси ще видите, че предлагат мдф материали (фурнирован, с пвц покритие, с полиестерно покритие и акрили). Всичко се реже, също и компакта.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 16:12 от shadowman

# 606
Е, ами, супер! Никой не се е сетил от там да си поръча вратички тогава. Или не знаем как... Като отворя цероразписа за разкрой, виждам:

Нарязване на МДФ вратичка РОСИ
10.80 лв./бр.

Нарязване и сглобяване на МДФ вратичка РОСИ
16.15 лв./бр

Гледам, има и кантове за мдф... Кои точно от всичките услуги трябва да се имат предвид, при изчисляване на цената за вратичките? За акрилно мдф? А, за пвц мдф? Това другото мдф с полиестерно покритие какво точно представлява?
Ей го ценоразписа:
https://rosi.bg/page/tceni-za-razkroj-124-2.html

# 607
А баш и аз така съм разбрала - ПДЧ или МДФ, плоско, без резби, се реже и кантира И от фирмите като Роси и Салекс. Дори не съм убедена, че малките мебелни фирми и мебелисти не поръчват директно разкрой и кантиране на фирмите за плоскости, а след това само сглобяват и монтират плоскости и механизми. С надценка, разбира се... И да, ясно ми е, че сглобяването и монтажът са си работа и трябва да се платят.
Мисля, че най-големият проблем отделен човек да си поръча само вратичките или цялата кухня е оразмеряването (чертеж) и въвеждането на данните в системата на Роси (примерно). Но май в темата е писано и преди, че има във Фейса студенти във ВИАС, които за смешни пари (на фона на цената на цялата кухня) ще направят чертежа (той май се прави с някакъв софтуер, но студентите си го имат така или иначе).

# 608
За ремонт на готови кухни няма да е необходим чертеж. На моите вратички още стоят даже залепени етикетите с размерите, които едно време мебелистът е пускал в Модекс. Може да излезе много по-евтино да си направя нова кухня, сменяйки само вратичките, от колкото да гледам модулни (като евтин вариант с корпус + мдф).

shadowman, можеш ли да ми помогнеш с ценоразписа? За акрилно мдф, как да изчисля колко ще струва рязането на 20 вратички в готов вид за монтиране? Какво трябва да включа в ценоразписа?

# 609
А защо не изпратиш директно запитване, след като имаш етикети с размерите?

МДФ не е някаква нова щуротия или пък мода. Имам кухня от мдф с фурнир и още доста мебели в стария апартамент, правен преди 17 години.
Хората имат различни бюджети и не само харесват различни неща, но и могат да си позволят различни неща.

За момичетата с новите кихни, които си търсят вратички - кой ще ви прави и сголява самите шкафове? Този майстор или фирма не може ли да ви изработят вратичките, каквито ги искате? Да разделяте един колкова сложен проект, като кухнята на няколко подизпълнители без самите вие да се технически грамотни, ми се трува много опасно за крайния резултат.

# 610
  • Раковски
Трябва да се пита, че малко ми е мътня тяхната, инак масово се реже мдф (на детайл) около 2 лв и според канта (които в случая е 22/1) е около 2лв/м. Или казано така, избирате материал, попълвате формуляра и го изпращате, те ви се обаждат, казват ви колко листа ще трябва и колко метра кант. Доколкото помня цените в Роси са за разкрой на един лист  независимо от детайлите, тоест ако ви трябват 2 листа за тях ще дадете 2х10,80 + окрайчване и кантиране на кант 1,5лв/м + канта. Такива ми са спомените от тях, гледам им ценоразписа ама малко ми е труден за разбиране.

# 611
Гледам и аз ценоразписа им. Това криволинейно рязане какво е? Искам да си направим разтегателна кръгла маса с диаметър 130см, следователно някъде да ми отрежат и кантират две парчета от фурнирован МДФ. Та, въпросното криволинейно рязане дали ще ми свърши работа?

# 612
  • Раковски
Право се реже на циркуляра, криволинейно значи заобляне, дъги и се прави на рутер, могат да ви изрежат плотовете и да ви ги кантират.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 19:24 от shadowman

# 613
Според мен проблема идва от това,че има малко мостри.И аз ходих и в Салекс и в Роси.Ако бях видяла там това,което търся ,нямаше да гледам и търся денонощно в нета разни фирми на 100 км.
Питам кансултантката това ли са моделите само и тя почва да мънка.
Със сигурност масово хората си избират Пдч за кухня,защото е по-евтино.Въпреки това не мисля,че трябва да пренебрегват и такива от МДФ,а те наистина са малко.

# 614
Роси предлагат врати с вкопани дръжки.

Общи условия

Активация на акаунт