💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 6 (02.10 - 09.10)

• 104 813
  • 2 740
  •   1
Отговори
# 2 445
Тази т.нар "емоционална стерилност" всъщност му помага да има един коз повече от Жени - а именно хладнокръвието и това да контролираш нервите си, което може да е пагубно в такава игра.
Факт, че Филип ще е винаги на битка и не знам как успява да е толкова спокоен, аз лично бих бил бесен на негово място.

Иначе абсолютно няма нищо лошо в играта на Валери и Жени, дори аз адмирирам как отстраняват конкурентите, но първо рано или късно и тази коалиция трябва да се раздели, а това, което не ми харесва при тях е, че пазят поведение и на синхрони и пред нас зрителите. Аз съм 1000% убеден, че не виждаме много неща от характерите им и мислите им в играта.

Както по-рано казах смятам, че Валери играе много по-различна игра от това, което виждаме. Според мен не е вчерашен и много добре усеща и вижда нещата, не е използван просто

# 2 446
  • София
La Vikinga, толкова да съм била съгласна с теб в темите за сезон 2 и 3 и толкова да не мога и грам да се съглася с теб тук. Да харесваш противни личности като Евгения и Илиян...аз лично не го разбирам. Но всеки с вкуса си.
Има причина да харесвам точно Жени и Илиян, както и ти да сравняваш точно тях двамата, според мен играят по много сходен начин в този сезон, и са единствените двама играчи, които поставят стратегическата игра пред тази на арената, странно или не, до тях бих наредила Генчо, макар че той е много улеснен, заради първоначалния състав на племето си. Илиян е много по-внимателен в ходовете си от Жени, но и той се почувства много силен, съобщавайки че се бил пазил на една от битките и им даде аргумент, който могат да изпозлват срещу него на всеки съвет. Харесвам ги, защото и двамата играят сякаш са в "Сървайвър", отчитам го и като грешка, защото предаванията имат различна концепция, но това не ми пречи да ги харесвам. Другият ми любимец е Гого - по съвсем друг критерий, смятам, че той се отличава със своите умения от всички играчи, които сме виждали в този формат, но неговата стратегическа игра може да си остане на нивото на тази на Милен от втори сезон, това не е обида - не знам дали е имало момент, в който Милен е бил в опасност от номинации или елиминации, досега и Гого не е попадал в такава ситуация, така че не мога да очаквам от него да прави кой знае какво на този фронт, просто защото няма нужда. Дори прави повече, отколкото трябва, като се опитва да помогне на своята коалиция да си върне капитанството. Но може след обединението на племената и на Гого да му се наложи да се пази, просто за момента той е незаменим в своето племе.

# 2 447
Ще призная нещо, може би защото съм на чаша розе. Ако съм мъж и трябва да избирам между Евгения, Михаела и Мирела, определено сто пъти Евгения! Мирела се води, защо и как - не знам, но ми е на второ място, но Михаела - няма да ми е избор. Ще се порадвам на Мирела, макар че, момичето ще върти очи още две-три години. После ще се наложи да изгради личността и да я подкрепи с външността си, ако не го направи, не знам. Ученическите й години са вече зад гърба й, даже са минали няколко години. Доста е презряла за номера от рода - един път Валери, един път Лефтеров. На тази възраст това не се приема като готино. Такива са времената. Излизат млади и хубави момичета непрекъснато. Колко време ще танцува още? Така, че Евгения е идеалът за много съвременни мъже - готова да брани до край семейството. Много мъже това търсят - жена, която ще усещат като партньор, а не като картина. Евгения е звяр, когато някой навлезе в нейната територия.
Аз лично не я харесвам, изобщо. Гадна душица, но тя си знае отлично цената. Как се е преборила до това да стане ВИП персона в ИВ, не знам, но се е преборила. Уж някаква гримьорка, а всички се въртят на пръста й.

# 2 448
  • София
Както по-рано казах смятам, че Валери играе много по-различна игра от това, което виждаме. Според мен не е вчерашен и много добре усеща и вижда нещата, не е използван просто
Жени поне я поакзват в множество синхрони, т.е. ако се прикрива и от зрителите, значи е добра актриса, но Валери до голяма степен е скрит от продукцията, както и Ралица. Ние не виждаме почти нищо от него, и въпреки това, от малкото, което сме видели, мисля, че няколко пъти е изказал позицията си относно Филип, може би още втората седмица го направи.

# 2 449
Не се въртят около нея, защото е проста гримьорка. А защото е гримьорка в НОВА. Освен това публична личност. Освен това вече минала през Сървайвър и има съпруг, известен също с голям опит по такива предавания.
Почти съм сигурна, че въртящите се около нея, не го правят поради факта, че е мила, умна и добър стратег, а поради факта, че знаят, че е с опит и връзки в тези среди. Може би мислят, че около нея има продуцентски "щит" и се надяват, че гравитирайки около нея, те ще попаднат под него също.

# 2 450
Сега си мисля, мамин доволно протрива ръчички, щото си знае, че ако Филип го докопа в пряка битка като нищо ще го остави доста назад по трасето. Не изглежда лошо момче ама толкоз глупаво. Жени ще го държи докато й е изгодно, а после ще изтрита и него.На всичките им треперят задниците от Филип щото ги е страх от него. Щото не им ходи по свирката, и не пази женичките  Еми за кво да ги пази, все едно после ще си делят наградата. Щото освен че е много добре подготвен физически, аз даже в момента не се сещам по добре подготвен играч за всички сезони от него.. Вайс??, че е и у мен и има мисъл и явно се справя и с логически задачи, типични женски игри с топченца съшо му се отдават, просто нямаше късмет. Та честно да си кажа и аз ако имам толкова силен конкурент биещ по всички параграфи повечето участници и аз ще искам да се отърва от него. Макарче хахх по скоро бих влязла в коалиция с него 😁😁 да му се любувам, пък по натам ще го мисля за 100 хил лева.

Чакалчето точно това направи и приключи доста рано.

Яд ме е за Чакала.

Но пък Валери много добре си изигра картите.

В анкетата гласувам за Лефтеров, Валери и Жени.

# 2 451
  • Другата България
Да де, ама това не е “Ергенът“. Нито “Сървайвър“. Нито “Фермата“.
Поне първоначалната концепция на предаването беше /а и сега Ралица рецитира понякога това за волята/ именно волята на състезателите да бъде подложена на изпитание - волята като съвкупност от това да се бориш, да оцелееш, да мислиш, да побеждаваш. Комплексни играчи, не от типа “мишки“ /не го казвам като обида, разбира се/като в Сървайвър например, които само със стратегия могат да стигнат до финал, не от типа прелъстителки /като в Ергенът например/, не и от типа Аспарух. Комплексни, съчетаващи в себе си и сила, и съобразителност, и стратегия, и издръжливост, а и щипка обаятелност за зрителите, леко намигване към тях. Поне аз няма как да оценявам играч в този формат само на база ЕДИН от компонентите, изброени по-горе. За мен комплексността е водеща, и затова на нейна база си избирам любимец. Затова и Филип е моя такъв, и Гого, въпреки че и при двамата като основен минус отчитам именно социалната игра. Ако ще избирам само по един показател - стратегия - Илиян, красота - Мирела, сила - Алекса, Елица, Генчо. Въпреки, че последният играе и стратегически, не знам дали е умишлено, или просто нещата му се получават предвид наличния състав около него.
Та, за волята. За мен е жалко, че идеята на формата е опорочена до степен такава, че на изпитание е подложена само и единствено волята на ....зрителя.

# 2 452
Снощи и на мен ми се стори, че топчето на Филип падна много странно и си помислих, че Веселина му го е бутнала. Е, върнах около 20 повторения и така и не можах да улича Веси да бута, но пък и Фифо не си личеше да опъва драстично. Освен да се обединим около тезата, че топчето е било задвижено дистанционно, за да прецакат Фифо. Вижте Димо как тайнствено държи ръцете си зад гърба в момента на драмата. КАКВО КРИЕ????

Относно смешните възмущения, че това с топчетата било "женска" игра. Ами да, трябваше да им дадат да мъкнат варели и да дърпат шейни, за да е всичко точно и да спечелят правилните хора....

Обаче действително е недомислено да има директна елиминация на еднокомпонентна игри с голям случаен фактор. Това си е внезапна смърт отвсякъде. Може би трябва да го разчупят някак.

# 2 453
  • София
Да, според мен си е планувано двама да отпаднат, за да разбричкат малко къщичките в сини и жълти (защото и при сините е патова ситуация и взе да става скучно), защото Веселина е твърде слаба и е ясен пътник. Освен това започнаха с повече участници този сезон и трябва да наваксват със седмиците.

Обаче Чакала как ги насади на пачи яйца, хаха. Евала Чакалче. Хихи, не случайно е Чакал, а не вълк.
След мен и потоп! хахах 😁😎

Не им трябваше чакалът да ги нарежда. Както вече казах, женските коалиции са си нестабилни по подразбиране, и тази не е била изключение. Михаела се опитваше да го играе двоен агент и си яде плодовете от това. Женя я беше нарочила още преди съвета, но засега й трябва. Мъжете биха я пуснали обратно да им е глас, но едва ли е достатъчно глупава да смята, че ще я пазят отвъд това. Засега са си нужни жените, но да видим дали разумът или кавгите ще надделеят. На Мирелка успяха да вменят вина, а Валери е в позиция да избира. А както и да ни го рекламират предаването, нито идеята на продуцентите е да се тества нечия комплексност (както и в ергенът не беше намирането на любовта Joy), нито форматът във вариант, където с гласовете на участниците се решава толкова много, позволява фокусът да е върху уменията в битките.

Иначе жълтите имаха нужда от раздрусване, защото много патова беше там ситуацията, и взе да става еднообразно. А и като племе са си средняци, така че да стоят непокътнати някак не върви.

# 2 454
Не се въртят около нея, защото е проста гримьорка. А защото е гримьорка в НОВА. Освен това публична личност. Освен това вече минала през Сървайвър и има съпруг, известен също с голям опит по такива предавания.
Почти съм сигурна, че въртящите се около нея, не го правят поради факта, че е мила, умна и добър стратег, а поради факта, че знаят, че е с опит и връзки в тези среди. Може би мислят, че около нея има продуцентски "щит" и се надяват, че гравитирайки около нея, те ще попаднат под него също.
Как го е направила - само тя си знае. Тя не произлиза от семейство като Валери, няма успехи в спорта или киното, но е успяла да бъде гримьорка в НОВА. Умението да постигнеш това е достойно за уважение. Как го е постигнала, можем да гадаем. Но го прави за семейството, на което е предана.
Изобщо не я харесвам, ама грам. В моите среди се борим за други неща и по други начини. Но жената, нищо, че не е красавицата на века, е успяла да завърти цяла продукция около пръста си. В последното нямам грам съмнение.
Аз лично смятам, че Чакалов е измъкнат от продукцията от играта по някакви причини.

# 2 455
  • София
Плюсчета и минуси при мен след седмица 5:

++
Фифо и Гого
Без коментар защо.
Продукцията гледка ли анкетките?

+
Лефтеров (Безстрашни)
Мани, Фейгин и Илиян (Супергерои)
Генчо (Непобедими)

=
Георги, Мирослава, Зорница и Звезделина (Непобедими)
Алекса и Касим (Супергерои)
Ралица (Безстрашни)

-
Жени, Михаела, Мирела и Валери (Безстрашни)
Цецо и Вики (Супергерои)

--
Елица (Непобедими)

Орлите на върха прелетяха над цялото земно кълбо и започват новия си полет...
С толкова обиколки водят на всички останали и не знам какво трябва да се случи, за да се промени това.

Интересното обаче не е там, а под тях. Мноооого ниско долу в равнината, където се забелязват някакви точици да щъкат (хей да не се обидят участниците, майтапя се, шоу да става). 😉
Та, Генчо бележи все повече и повече червени точки. За мен той е откритието на сезона! Не знам защо всички са се вторачили в Жени и Илиян. За мен Генчо е стратега на сезона. И социално и стратегически. А и на него му е много сложно в неговото племе, където са егати и образите, заклевам се. Това е топ племето на сезона. На всеки техен племенен съвет се смея на глас.
Браво на Лефтеров за мъжката солидарност! И между другото той е човека дръзнал на съвет да даде глас срещу Жени. Да го отбележим. Въпреки че бе празен глас. Празен, ама не и лесен, хаха.
Тройката на Супергероите си остава силна и непокътната. Илиян го нарочиха за някаква битова глупост, ей така колкото да има за какво. Дано Мани не се остави на Вики да я манипулира и да предаде коалицията си. Не го вярвам, но ще видим...
Ралица все повече и повече ми харесва. Страхотно момиче, давай смело напред!
Имам цели четирима непобедими на равното. Някои от тях така ме забавляват, че са и за плюса даже, но исках Генчо  да е сам там, за да се откроява.
Зорница - топ каст попадение. За нея ще има повече мемета отколкото за всеки друг този сезон, хахаха. Момичето е родено за скеч шоута и комедии. Зори президент! Това с едната минута ще влезе в златния фонд на ИВ. 😎
Георги не мога просто да го изпратя на минуса, ще е насила и ще си изкривя душата, не става просто. Звезди само заради речта си на последния съвет се бетонира там, а Мирослава отново и дадох кредит на доверие. Да припомня, че тя ми беше една от малкото с плюс от червения отбор. После заради факта, че стана придатък на Елица я разжалвах, но откакто престана да слага себе си и собствената си игра изцяло в услуга на това чужд човек да се бута напред и да спечели (тя си го каза сама, иска Елица да спечели, а не тя, тя явно ще е доволна да е ракета нсоител) бързо я махнах от гадната зона. Защото момичето има много качества. Също отлично попадение като участник.
Алекса изплува от двата минуса на равното за отрицателно време. Браво! НО, за да отиде на плюса се иска още много, много работа и такива заплахи с бой (на синхрон все пак) срещу Илиян не му правят никак добра реклама.
Но е интересен и харизматичен и също е топ попадение, защото прави шоу. За разлика от половинката си, която е скучна, заядлива и ревлива.

На минуса,
Много исках да махна единия минус на Ели, но факта, че не е поздравила Фейгин след битката им, ме върна в реалността. Пълен провал като капитан. Нито ги надъхва, нито взе инициативата за някаква печеливша тактика, нито да им повдигне духа после. Открито си каза, че ако спечели капитанската победа ще си вземе лична награда. Изобщо какво повече да кажа... Това пък е най-големия провал този сезон като каст попадение.

Цецо и Вики ги държа малко изкуствено на минуса. Не са за там, за равното са. НО, не мога да им простя двойния аршин, просто не мога. Ето и Вики пак. Таман да я похваля и тя жегна Мани, че толкова си можела. Ъъъъ, Вики, сериозно ли? Колко килограма е Мани? Хм? И Вики, ако ви пуснат на едно многокомпонентно трасе, Мани ще те изяде с парцалките. Само едно плуване и едни халки да ти дадат и си до там. И кой спечели капитанската и донесе храна на племето? Ъъъ, не ти и Цецо...

И сега за моите любими жълти.
Оххх, болно ми е, НО, Жени отива на минуса! А ми беше фаворита в самото начало на сезона. В смисъл аз си го казах, за нея стисках палци да спечели ако ще е жена най-накрая. Все пак Жени да има предвид, че този минус е временен и дори и да остане перманентен, то той ще си остане само в играта. Като лафа с Лас Вегас.
Не е това начина за игра в този формат. Не мога да разбера защо не го осъзнава. Не е начина и да отваряш картата със сексисткия проблем. Това не е САЩ, Канада или Великобритания. А България. Няма да я доведе до победата. Абе направи коалиция от хора с общ интерес, не по полов признак и варирай, сменяй стратегията, като виждаш, че не вървят нещата. Използва и любовта на младите, така че има огромна вероятност да изгуби уважението на Мирела и Валери, не знам защо последните така сляпо и вярват и следват. Много са глупави и наивни явно. Да, засега Жени има успех, но не се играе така по дяволите. С други хора в това племе щеше да претърпи тотален крах.
Михаела е на минуса (моя любимка, всички знаят), защото си е позволила такава злобна дума като 'Кучка' и защото сглупи много. Тя също е виновна за това положение на жълтите. Като не ти харесва, че ти и Ралица сте след Мирела и Валери, то не шушукай, ами действай! Защо не подкрепи Фифо и Чакала? Щяхте да сте 4 на 3. Извърти гъзица. Отиде, опипа почвата, хвана я шубето и отиде на звета под крилото на мама Жени, която съвсем скоро ще и намаже ските, заради тази груба стратегическа грешка на Мишето. Тези дето тъкат на два стана обикновено сами се наиграват.
Мирела и Валери - млади и наивни. Не искам да ги обидя, за това и ще се спра дотук. Мирела специално е добро дете, то си личи добротата в очите и. Но сглупи много. Невероятна красавица е, само че не мога само заради външния и вид да я държа на плюса. В игрите е добре, без да блести, а в племето пърха между младежите и е дясната ръка на Жени. Сложна роля за едно крехко момиче, осъзнавам, че не и е лесно (въпреки че има познати от реалния живот в племето), но не ми прави добро впечатление, съжалявам. Проблема е, че иска да е добричка, но наранява другите. Ако го играеше злодей и да ги прелъставя е друго. А тя иска всичко да е песен и веселие, като на детски лагер. Ама не подкрепя тези дето правят веселието и забавата... Е, не става така.
Валери - излез от сянката и се заяви като мъж. Освен ако не искаш да спечелиш като Милен. Дето след години никой не го помни вече, остава само една статистика и нищо повече.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 15:46 от Diavolo

# 2 456
  • София
Що се отнася до жените, искам да гледам блъди масакра като битката между Елизабет и Кремена, а не делвички и пинг-понг топчета. Това вчерашното си беше голям майтап за отпадане директно на двама човека.
Евгения, Ралица и Елица трябва да предоставят подобно шоу.

# 2 457
Тук играчите никога не са били "честни" пред зрителя, доколкото помня. Синхроните не са като във Фермата, сядаш задават ти въпрос и си изливаш душата. Привикани за синхрон, бързо им се задават добре подбрани въпроси, но най-важното е какво ще се излъчи след монтаж. Женя дори да е казала - пример: Филип е изключително силен и комплексен играч, много е полезен за нашият отбор, но прави сексистки коментари, което не одобрявам и затова го номинирам...Познайте какво ще се излъчи - Филип /клъц/ прави сексистки коментари /клъц/ и затова го номинирам. Добрите думи потъват в морето.
Когато Мирела се хвалеше калко напред била и как ги разбила - чак ножицата се виждаше - Започна с "На халките" и продължиха, че ги е разбила...

И пак повтарям, че не целя да оправдая Женя, а, че манипулациите с монтажа се случват пред очите ни.

# 2 458
  • София
Тук играчите никога не са били "честни" пред зрителя, доколкото помня. Синхроните не са като във Фермата, сядаш задават ти въпрос и си изливаш душата. Привикани за синхрон, бързо им се задават добре подбрани въпроси, но най-важното е какво ще се излъчи след монтаж. Женя дори да е казала - пример: Филип е изключително силен и комплексен играч, много е полезен за нашият отбор, но прави сексистки коментари, което не одобрявам и затова го номинирам...Познайте какво ще се излъчи - Филип /клъц/ прави сексистки коментари /клъц/ и затова го номинирам. Добрите думи потъват в морето.
Когато Мирела се хвалеше калко напред била и как ги разбила - чак ножицата се виждаше - Започна с "На халките" и продължиха, че ги е разбила...

И пак повтарям, че не целя да оправдая Женя, а, че манипулациите с монтажа се случват пред очите ни.

Това определено го има. Което какво показва пак - за евентуални 100 000лв излизаш пред цяла България да те правят на маймуна. Не, маймуните са добре. На нещо, което  обичат мухите.

# 2 459
  • София
Снощи и на мен ми се стори, че топчето на Филип падна много странно и си помислих, че Веселина му го е бутнала. Е, върнах около 20 повторения и така и не можах да улича Веси да бута, но пък и Фифо не си личеше да опъва драстично. Освен да се обединим около тезата, че топчето е било задвижено дистанционно, за да прецакат Фифо. Вижте Димо как тайнствено държи ръцете си зад гърба в момента на драмата. КАКВО КРИЕ????
Weary Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт