Има ли срамна работа?

• 20 549
  • 486
  •   1
Отговори
# 75
Естествено ,че отговора на така поставения въпрос,ще бъде,че срамна работа няма.Стига да не е нещо незаконно.Тук има нещо друго,някаква лична неудовлетвореност или недоволство в семейството.

# 76
А на мен ми е омръзнало 18-19 годишни да ми обясняват, че им е под нивото на бъдат продавач - консултанти. Трябвало поне Технически сътрудник! Едно момиче дойде с майка си двете да ми обяснят, че в нейното СВ никога не можело да пише Продавач - консултант. Тя не е работила 1 ден в живота си, няма висше образование, но претенциите са й огромни, За мен тези хора не са изобщо в реалния живот. Аз самата години наред съм се водила точно Продавач - консултант като длъжност и нямам никакви притеснения по въпроса. И идва майка с дъщеря си да ми обяснят колко е обидно това точно на мен Simple Smile Очаквам скоро да идват с желание да бъдат назначени за Управител поне, иначе ще са твърде обидени, за да работят.

Малко работа за много пари и пенсиониране на 45. Ма, давайте ги тез позиции, какво ги стискате.
Може ли примери за престижни професии?

# 77
Управител на водопад. Кърти от престиж.

# 78
Който мисли, че няма срамна работа, явно не е гледал български футбол.

# 79
Защо пък да е срамно да си продавач - консултант? Дъщеря ми е продавач консултант дрогерия в една аптека, защото още е студентка по фармация и няма правоспособност на фармацевт, нищо че продава лекарства.
Пък и не може всички семпли девойки да станат лекари, адвокати, инженери, айти, началници.

# 80
  • На топло в неговото сърце.
Парите нямат мирис!

# 81
А на мен ми е омръзнало 18-19 годишни да ми обясняват, че им е под нивото на бъдат продавач - консултанти. Трябвало поне Технически сътрудник! Едно момиче дойде с майка си двете да ми обяснят, че в нейното СВ никога не можело да пише Продавач - консултант. Тя не е работила 1 ден в живота си, няма висше образование, но претенциите са й огромни, За мен тези хора не са изобщо в реалния живот. Аз самата години наред съм се водила точно Продавач - консултант като длъжност и нямам никакви притеснения по въпроса. И идва майка с дъщеря си да ми обяснят колко е обидно това точно на мен Simple Smile Очаквам скоро да идват с желание да бъдат назначени за Управител поне, иначе ще са твърде обидени, за да работят.

Малко работа за много пари и пенсиониране на 45. Ма, давайте ги тез позиции, какво ги стискате.
Може ли примери за престижни професии?
Технически сътрудник очевидно е в списъка.

# 82
Вече са ти го казали. Щом с честен труд си изкарваш прехраната, нищо срамно няма. Онези в парламента трябва да ги е срам най-много.

# 83
Дъщеря ми е студентка фармация и работи като продавач консултант дрогерия в аптека, защото няма право да продава лекарства, въпреки, че го прави. Какво срамно има тук, пък като завърши, има съвсем други планове за реализация, различни от аптекарка.
Пък и не може всички семпли девойки с купени дипломи от "университетите" в Мездра, Ботевград, Дупница, Долно нанагорнище, да станат лекари, адвокати, инженери, айти, началници, финансисти...

# 84
Защо пък да е срамно да си продавач - консултант? Дъщеря ми е продавач консултант дрогерия в една аптека, защото още е студентка по фармация и няма правоспособност на фармацевт, нищо че продава лекарства.
Пък и не може всички семпли девойки да станат лекари, адвокати, инженери, айти, началници.
Да, но дъщеря ти като завърши ще се реализира на по-високо ниво, няма да си остане така. Когато хората казват, че е срамно говорят за хора, които са на определена възраст, когато се очаква да имат реализация, но нямат и са на едно ниво цял живот. Но за мен  няма нищо срамно, не всеки има възможности. Важното е да се работи, а не да се издържаш на помощи като на запад...

# 85
Какво по-високо ниво? Аптеката е търговски обект, в който магистри продават лекарства. По-високото ниво е в академична среда или производството  - места има, желаещи - неособено, понеже са заети да се сърдят, че ставали едни продавачи. На мене лично ми трябват фармацевти за екипна работа. С триста зора се навиват да дойдат да видят за какво иде реч, па като стане ясно още колко има да учат и си избират да останат продавачки.

# 86
Може да стане управител например, или да си търси работа на друго място

# 87
Как може на някого да му мине през главата, че е срамно да си изкарва парите с честен труд?

Има повече и по-малко престижни професии, но това не прави по-малко престижните срамни. Да се гледа отгоре на обслужващ персонал също е отвратително нещо.

# 88
  • here and now
Не знам защо си мислите, че управител в аптека или магазин или каъвто и да е обект е престижна работа. За едната длъжност търпиш много стрес и тормоз.
Моя приятелка, която преди време работеше в Англия като сервитьорка ми разказваше, че във веригата ресторанти, в която беше тя, мениджърите чистили тоалетните.

# 89
Управител на аптека е заемане на длъжност, не издигане Simple Smile
Дали имаш идея колко от служителите в аптеки са осигурявани на реален доход? Доближаваме се до сивия сектор и затварям темата.

Общи условия

Активация на акаунт