Банята - тема 42

• 43 108
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Каква е тая вана за киснене, не намирам по-различна от просто вана. И някакви като легени, ама едва ли е това.
Ето,духи😊

# 511
Изглежда ми неудобно... Нали не искаше да прескачаш, за това стълба трябва 😁
Според мен си направи кабината както искаш и виж до нея има ли място за някакво такова.
И на срещуположната стена мивката и тоалетната.
Ако обърнеш вратата навън ще имаш повече място. Вкъщи е обърнахме точно за да съберем вана.

# 512
Всъщност това вана за сядане ли е?  Зарових се да потърся но освен някви почващи от хиляди евро нагоре, не видях. В бг има някакви варианти със “седалка”

# 513
Аз точно в БГ не намирам такива.
Духи,аз мислех за плъзгаща се врата,за да пестя място.
За мен ваната е удобна,аз така или иначе се кисна във ваната с разни глупости.
Японска вана се води.
Истината е,че ако имах място за голяма, щях да сложа такава,ама нямам.А, не искам да се лишавам от нея.Душа е за бързо ползване.Бих искала, да е отделно,ако може.

# 514
Имаш си място прекрасно за голяма вана. Душ отделно не виждам смисъл. Така ни едно от двете.
Ние сме на ТЕЦ и се кисна поне веднъж седмично. За хлапетата ми е незаменимо, когато са с температура. През другото време душ за 3мин и толкоз. Как няма да мия още и кабина...
По-млада няма да ставам 😁
Направи си вана. Тангенторчета. Сложи си параванче..  и както ти е кеф, така се къпеш.
Тия японски изгъзици да си като баничка сгъгърчена. Не е моето никак.
И аз съм 175. Да се напъхам така в легена, после няма да мога да изляза 🤣
За японци е, все пак. Те са кинта и дваЕсе 😁

# 515
Мисля че това в бг е доста компромисно, не е  дълбоко като показаните.

https://aksesoarizabania.com/aksesoari-za-banq.php?id=700

И http://superbania.com/spd/213100001/Sedyashta-stomanena-vana-CONTESA-100x70sm

# 516
Имаш си място прекрасно за голяма вана. Душ отделно не виждам смисъл. Така ни едно от двете.
Ние сме на ТЕЦ и се кисна поне веднъж седмично. За хлапетата ми е незаменимо, когато са с температура. През другото време душ за 3мин и толкоз. Как няма да мия още и кабина...
По-млада няма да ставам 😁
Направи си вана. Тангенторчета. Сложи си параванче..  и както ти е кеф, така се къпеш.
Тия японски изгъзици да си като баничка сгъгърчена. Не е моето никак.
И аз съм 175. Да се напъхам така в легена, после няма да мога да изляза 🤣
За японци е, все пак. Те са кинта и дваЕсе 😁

😄

Благодаря,ти second,аз дори си мислех и за нещо такова,понеже и аз не намирам в бг такива вани.

# 517
Искам мивка,тоалетна,вана за киснене и душ.Ще ми дадете ли съвет или съм много оптимистична за мястото.
Скрит текст:
Не съм  гледала точните размери, но като разпределение може да провериш дали се събират ваната на горната стена, на дясната стена мивка и WC, а долу душкабина там накъдето сега се отваря вратата, като вратата се обръща да се отваря навън. Или ако се побират, душа и WC-то на долната стена, или дори ъглово WC.

# 518
Здравейте, 
Става въпрос дали плочките да са догоре, до тавана или да се оставят едни 20 см без плочки, като предпазна мярка против мухъл. Таванът на банята няма да е окачен, а ще бъде мазилка, за да може да диша ".
Майсторът казва, че ще е грозно, но аз се колебая.
Моля за мнение.

# 519
A как тези 20 см стена ще пазят от мухъл? Аз мухъл по плочки не съм виждала, само по стена.

# 520
За по добра циркулация...Нямаме прозорец, вентилацията не е много добра..Стандартна панелна баня. Беше 20 кв, от гипсокартона се свали, дали няма, като не са догоре, визуално да изглежда по-голяма.
Естетически и хигиенни са ми съображенията за тези 20 см, но все пак да чуя и други мнения.
Че за майстора явно до горе с плочи му е по-лесно.
A как тези 20 см стена ще пазят от мухъл? Аз мухъл по плочки не съм виждала, само по стена.

# 521
  • София
Никога не съм правила плочки до тавана, никога. Имам 15-тина бани досега.
Единствено, ако ще е на обособени зони с душ параван.

# 522
Интересно къде ще циркулира тази влага през стената - към кухнята вероятно ще мигрира? И като диша - пак да питам в коя посока ще се диша?
Дишането - ако е външна стена, а тези са вътрешни, та смисъл аз лично не виждам....

Иначе плочки се слагат да не пропива вода/влага в стената. Фугира се за това също.
Ако няма да има плочки, е хубаво да има хидроизолационна мазилка...

# 523
За дишането незнам, но при нас банята е също с вътрешни стени, плочките не са до тавана, а около 40 см по-надолу и никак не изглежда зле. Що се отнася до боята, боядисано е с най-обикновен латекс и вече 11 г. не е мръднал, а мухъл избива по фугите между плочките зимата когато ни няма за по-дълго време, но не и по стените и тавана.

# 524
  • София
Здравейте, пускам и моите две бани за коментар. Това е разпределението на архитекта.

Родителска:

Тук ревизионната шахта ще бъде по цялата ширина, в която ще влязат вентилацията на кухнята, отделно на банята и структурата на тоалетната чиния.
Към втората спалня:

На тази, мястото на мивката ми се вижда много далече от вратата. Не че 2 м не са три крачки де, пък душа си е на мястото в този ъгъл.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 14:41 от sofyia

Общи условия

Активация на акаунт