238-ма серия- колоритен октомври в НЕМСКАТА тема

• 23 206
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Немция
Оф, Веч, звучи страшно.
Дано помогнат на дъщеря ти и се почувства отново спокойна и щастлива!

Може да те приемат по-рано, ако друг пациент се откаже от термина си. Например.
Но е индивидуално и зависи от някои фактори.

# 631
Ние бяхме правили диагностика преди половин година, обърнах се към тях и казаха, че ще попитат колежка дали може да го поеме веднага, а той ходи от месец и на ерготерапевт който също предложи да говори с училището, но аз предпочитам първо сама да говоря с тях. Много ме е яд на основното училище и отчитам големи грешки и в мен и в тях.

# 632
В Кьолн има читав психолог българин, ако някой се интересува.

# 633
Бибит, тя е на хапчета от юли. Най-накрая! За мен беше тиха борба да стигне сама до извода, че има нужда от това. Имаше черен период преди да почнат да действат и съм ѝ звънила всеки ден със страх и ужас, чв може да не ми вдигне. Добре че имах ключ за квартирата ѝ.
Не съм споделяла досега,защото не исках да ви натоварвам с този кошмар.
За новите в темата - дъщеря ми е с ADHS и тежка депресия след мобинг в училище с неколкократни опити, засега неуспешни, за самоубийство.
Много ми е тежко да пиша за това

# 634
За децата мисля са с някаква допълнителна квалификация.
Bleu и аз искам да пращам бащата, но трябва да вземе отпуска. За октомври си платихме пълна сума за обяд, а ден не е обядвала там, първо ги питах може ли да ми върнат част от парите, не можело, после им викам ще си донеса кутия и ще си го взема и без това нямам време да готвя. Тя директорката се шашна, нямала такъв случай досега, не можело да се дава обяда за вкъщи. Аз какво да направя като не иска да остава, то така може да си кисна там още някоколко седмици. Те държат винаги да казвам, че излизам и тя тръгва след мен, те не искат да я задържат, раздялата трябвало да е доброволна. Аз не знам дете което да не реве, особено под 3 годинки.
Намерих в Алди в охладената витрина едни mini raw cakes, сравнително изчистени от към съставки и залъгват глад за торта, май обсъждахте тортите. Не ми се получава бисквитен блат за торти, а толкова искам да го докарам.
Вечерница, а ти ходиш ли на психолог? Като допълнителна подкрепа и за нея ще е според мен непряко...наистина ли от мобинг, как са допуснали от училището да я тормозят така?

# 635
Reina, аз се справям, защото имам психолог от България за срещи онлайн.
Проблемът при дъщеря ми е от 6 г, когато заради този тормоз в училище и неглижиране от страна на класната и директора, сменихме училището.

# 636
  • в сърцето на един мъж...
Ох, колко работи допускат тук в училищата още... За трепане са, ама айде...

# 637
То само в училищата да е. Те не ги допускат, а ги пропускат, защото да си го кажем направо, полумалоумни са, нерядко и напълно. Повечето въобще оцеляват, само защото са с късмета да са се родили в определена държава. Има и много умни хора, но е голяма рядкост. А това на някого да му пука наистина за някого, забрави. Абе и във филмите ако има германец е пародиен персонаж.

Аз между другото искрено съжалявам децата, които са родени или израснали от малки тук, родителите им също. То какво детство въобще е това? За тези от чуждестранен произход говоря, местните не ме интересуват. Дъщеря ми само две години изкара в тукашно училище, е няма такава гадост. Аз още като видях вида на немските училища и след като говорих с няколко служители в тях, се подпрях да не падна. И то в Хамбург.

Веч, желая ти много сили за да бдиш над дъщеря ти, защото трябва. Моята дотам не стигна, но слава Богу дойде пандемията и спря да ходи на училище. Аз не че ще допусна постоянен мобинг над детето си, ако трябва собственоръчно ще запаля училището с виновниците вътре, но не се стигна дотам за щастие. Разбирам обаче за какво става въпрос. Беше почнала да си реже кожата и ходихме на психолог, а мъжът ми едва ме спря аз да не нарежа една учителска кожа. В смисъл на място, в училището. Не че ще помогне, но аз съм такъв родител, а в случая моята тийнка се уплаши за мен и някак спря с нейната драма. 😂 Прегръдки и не се срамувай, то по хората ходи.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 22:31 от Анонимен

# 638
На майките с пострадалите деца- много сили им желая!
Тежко е да се чете и да се помисли дори!!!
Много търпение, вяра и усърдие се иска, за да се закрепи положението, а за пълно освобождение от проблемите си е направо чудо!
Господ да пази децата ни.
Има много хубави молитви, ако майката се моли, но с вяра в сърцето, това помага.Молитвите имат сила.
В Църквата има таинства- маслосвет, причастие,  благословия от отец с благодат. Също помага.

Относно училищата в Германия, моите наблюдения са, че има голяма разлика от училище до училище....
От град и град и т.н.
Аз пък имам не особено мили спомени от моите ученически години, в България.

Аз днес свърших с антибиотика, да видим дали ще се наложи да пия още.
Вече ми се иска да съм във форма, а не съм.

# 639
Катерица радвам се да те "видя" отново. Бързо възстановяване!
И аз смятам, че има разлика в различните училища. По мои наблюдения роля играе и  липсата на персонал, пандемията изостри още повече проблема. Не случихме на грундшуле, сега с този акъл щях да си преместя детето още след първата година, нещо покрай бременността, пандемията и майка ми се бях замъглила много сериозно. По принцип не оставям нещата така, ето че има последствия и при моето дете. Иначе моите деца тук са с много повече възможности отколкото аз имах в Бг.

# 640
Вечерница много съжалявам за ситуацията. Дано с общи сили успеете да преборите проблемите или поне да ги подтиснете.
Е, мен си ме изкараха хомофобка, но като чета се радвам, че българското все още надделява и явно не само аз съм преценила немеца що за "пародиен персонаж" е.
И двете ми деца са родени тук. Като ви чета дано не се стига дотам и при нас. Но това за мобинга и изобщо в какъв свят живее днешната младеж е дълга и обширна тема.
Сравнително "нова" съм в тези форуми, но както виждам и в тях се излива понякога негативизъм и злоба ми то какво остава за дечицата в училище дето все има по-по "пекани", че да мобват другите.
Катерица явно си вярващ човек и това дано ти дава някакъв смисъл и сили за живота като цяло. Ние също ценим Библията в нашето семейство.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 23:43 от ancho_82

# 641
Анчо, не знам дали знаеш, но и в България съществуват хора с различна сексуална ориентация. 😂

И като сме го ударили на агресивен патриотизъм, днес открих, че новият ъпдеът на айфон (ios16) имо българско меню. След 15 години, разгеле! Сири не ми говори на български, но и това сигурно ще дочакаме. И още да кажа, че в новия апартамент стана няколко пъти някой звъни, по домофона питаме кой е и се отговаря "куриерът Ангел съм". 🤣 Видял фамилията и все на нас звъни да си хвърли пратките във входа. Душичка. Мъжът ми иска да го кани на гости.🙈

# 642
  • Немция
Религията може да даде голяма опора в труден момент, не е за подценяване, трябва само да е твоето. Неслучайно при детския психиатричен кабинет имаше плакати с модерни романи за деца и юноши на религиозна тематика. Имаше и книга на годината измежду тях.

Софт, доколкото разбрах, дъщеря ти е започнала по-късно в немско училище. Това често е свързано с голям стрес, защо трябва непременно другите(училището, учителите, нечия образователна система) да са виновни?
Какво им е на децата, израснали в Германия? Много от тях имат своето нормално детство. Различното не е непременно по-зле.
Добре е, че има възможност да отидеш да си лекуваш душата и се счита за нещо нормално.

Вечке, дано, дано минава този кошмар! Човек се чувства понякога толкова безпомощен- ти си голямата опора на дъщеря си.
Постепенно стъпка по стъпка ще се нормализира ситуацията, сигурна съм. Hug
Онзи ден се загледах в табелата на психотерапевтичен кабинет, лекарката имаше специалност Kunsttherapie, което много ми допадна като представа.

Рейна, и теб да не подмина Smile - м@йната му на обеда в детската градина, дай време на малката да свикне, да създаде рутина, да свикне с езика, да намери доверена възпитателка, с която да се чувства добре. Ще дойде време и за другото някой ден.

# 643
Бибит, явно нямаш база за сравнение, а и е човешко да си отстояваме изборите и да не признаваме, че сме нанесли поражения, особено като родители.

# 644
  • Немция
Защо да нямам база на сравнение? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт