Избор на Airfryer - тема 2

• 110 228
  • 772
  •   1
Отговори
# 210
Ако намеря неръждавейка с такива размери ще си взема, но нямаше никъде.
Става не само неръждавеъка, а и керамична или йенска, но наистина е пробрем да се намерят.
Но тавичка трябва, само ако има нещо течно или други неща към пържолите.
Месото си се пече на скаричка без съд.
Друг вариант - в плик за печене, там може да има и течност, и всякакви неща извън месото, без нужда от допълнителен съд.
Аз имам еднократни алуминиеви съдове, ползвам ги за някои неща. По-добре алуминий от тефлон.

# 211
Сега като видях шиша и се сетих в клипчетата на шиша, който показваха имаше издълбана дупка за отбелязване къде да се завинтва винта. На моят шиш не виждам да има хлътнатина, вашите как са.
Недоволна, да точно за течни неща я искам ако ми скимне да готвя.

# 212
Няма дупки, при печене на пиле го нанизваш на шиша, забиваш в него ограничителите, за да се застопори, и тогава завиваш винтовете им. Задължително омотаваш с нещо здраво и безопасно крилата и краката, за да не се отдалечават и да направят поразии. Преди много години успях да потроша механизма на грил на обикновена малка фурна, защото пилето се заклещи и не се въртеше. Пилето трябва да е по-малко, няма как да се събере нещо от 2 кг и на горе.

# 213
  • Асеновград
В книжката пише до 1.5кг.

# 214
  • В къЩи.
Докато се реша имам ли нужда от такъв уред,кой да избера и т.н. ... уреда ,който реших,че искам вече не е намален.
категорично се спрях на този https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-air-fryer/ , но все пак искам да попитам каква е разликата между него и този https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-air-fryer/?

Според мен разликата е само визуална,но ме обърква мощността на двата уреда в описанието?
Какво  ще кажете?

п.п. Очаква ли се някакво намаление отново на марката?

# 215
Някой приготвял ли е печени свински уши във фрайера?

# 216
  • Асеновград
Аз , ма аз не съм критерий . Във фурничката с масло ма нещо твъди ми станаха . Правих за първи път въобще ама не е мойто . Иначе не знам може и така да стават по принцип , то хрущял само май .

# 217
Тъкмо ги приготвих изпробвах най-различни комбинации. Най-сочни станаха с програмата за пиле и на 15мин 180градуса. Преди това ги чистих попарвах за 10мин и варих 30мин в херметическа тенджера. Овкусих ги със соев сос, подправка за барбекю и малко мазнина. След това ги изпекох.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 22:31 от dani-ela-80

# 218
И аз съм правила, страхотни станаха. Номерът е добре да се сварят в тенджера под налягане. Аз варих 1 час.
След това се нарязват на парчета, овкусяват се с подправки на вкус (аз слагам соев сос, черен пипер, пушен червен пипер и лимонов сок) и с малко масло или част от бульона – в тавичка във фрайера.
Останалия бульон от варенето не го изхвърляйте – чист колаген. Simple Smile

# 219
  • Sofia
Момичета дилемата ми е между новия Тефал XXL fry and grill с 2 зони и Cosori dual. Не отричам предимството на долния реотан, но има ли миризма на пластмаса при Cosori?  Това ме притеснява най-много при тези уреди,понеже имат различни ревюта за миризма на петролни продукти.

# 220
Сигурно ми е глупав въпросът, но продължават да ме ръчкат да избирам фурничка, а пък аз съм ползвала само с кошница...
На фурничката решетките са стоманени, не с незалепващо покритие. Не залепва ли храната на тях? Нещо не успявам да си го представя това, но пък и не съм пробвала, съмнявам се да ги ползват толкова хора ако всичко залепваше...
На тази на Финлукс сваля ли се вратичката отпред да може да се мие отделно? Не видях в описанието, пък май към нея клонят че е намалена до края на месеца.

# 221
Не залепват нещата на стоманените решетки. А заемат много по-малко място в миялната и няма покрития със съмнителен състав, които се люпят и не са безопасни.
Да, вратата може да се сваля.

# 222
  • оттам, откъдето започва България
Вече и аз съм с еър фрайър. Simple Smile
Прочетох, че трябва да го измия преди ползване и да го подсуша. Първото пускане обаче трябва ли да бъде на празна кошница, или мога да сложа продукти. Също така чета, че трябва да се отваря и да се бърка храната. При това отваряне трябва ли да се изключва програмата, която е зададена, или не е необходимо.
Предварително благодаря!

# 223
Честито. Естествено, че всичко трябва да се измие, преди да се ползва. Добре е да поработи поне веднъж без храна за 10-15 минути, защото първия път има някаква миризма, която после изчезва.
При отваряне на вратата просто спира да отчита времето, докато е отворена.
За бъркане - зависи
Ако има дребни неща на куп, ще трябва да се разбърква.

# 224
  • оттам, откъдето започва България
Недоволна, благодаря ти! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт