Майчинството счетоводно - 94

• 36 933
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, от 28.11 до ден днешен нямам преведен болничен. На 10.01.23г. ми е пуснат декемврийският, аз вече съм занесла за януари, а в началото на февруари съответно ще занеса следващият. Законно ли е това забавяне при подаването от работодателя? 50+ дни не съм имала превод, а даже не са ми пуснали януарския, занесен на 03.01, пуснали са само декемврийския, и то на 10.01, какъв е бил проблема да ми пуснат и януарския? щели януарския да го пуснат до 10.02. Малко ме издразниха, защото аз не разчитам на тези пари, но не е човешко 2 месеца близо да не получиш превод!!! Да не говорим, че февруари вече трябва да изляза по майчинство…

# 496
Не виждам да има забавяне. Срокът на работодателя е до 10-то число на следващия месец. Неприятно е.

# 497
Не виждам да има забавяне. Срокът на работодателя е до 10-то число на следващия месец. Неприятно е.

А не е ли могло да пуснат и 2-та болнични, при положение, че на 03.01 е занесен 2-ри. Какъв е проблема след като 50 дни не е имало превод и да си получа януарския в края на януари, както до преди съм ги получавала?

# 498
Тези въпроси трябва да ги зададеш на този, който подава болничните. Моите винаги ги подават до седмица, след като  ги занеса, независимо кое време на месеца е. Така си получавах парите на време и не съм имала дупки.

# 499
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
iren11 посочи какъв е срокът по закон.От там нататък счетоводството/работодателя решава сам дали има възможност да ги подаде по-рано.

# 500
В последните няколко години преди да излезна в майчинство , работих като ТРЗ .
Аз също трябваше да изчакам месеца да изтече , за да обработя данните за всички служители във фирмата . Програмата не позволяваше експорт на файла докато не приключа , а при анулиране ставаха грешки .
При нас също се подаваха до 10-то число на следващия месец .
За това не съдете счетоводството , срокът е спазен и в много случаи не е възможно по-ранно подаване .

# 501
Може би не обясних добре. Последният болничен, който получих е на 28.11 за месец ноември. На 4 декември съм предоставила на работодателя следващия. Т.е. би трябвало до 10.12 да са го пуснали, а те не са. Пуснали са го на 10.01 ? Вече 50+ дни аз не съм получавала болничен. И добре, че не разчитам на тези пари, а те не са колкото една основна заплата, а повече. Ами семействата, които разчитат на такива? Какво биха правили те? Това много ме ядоса. Аз целия месец декември не съм получила превод, нито януари - до ден днешен…

# 502
Както ти написах, са си с пазили срока,който е до 10.01.

# 503
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може би не обясних добре. Последният болничен, който получих е на 28.11 за месец ноември. На 4 декември съм предоставила на работодателя следващия. Т.е. би трябвало до 10.12 да са го пуснали, а те не са. Пуснали са го на 10.01 ? Вече 50+ дни аз не съм получавала болничен. И добре, че не разчитам на тези пари, а те не са колкото една основна заплата, а повече. Ами семействата, които разчитат на такива? Какво биха правили те? Това много ме ядоса. Аз целия месец декември не съм получила превод, нито януари - до ден днешен…

Напротив много добре те разбрахме.
Ако прочетеш първи пост от темата с големи букви, подчертано в жълто, ще ти стане ясно.

# 504
Аз пък не разбирам защо има 50дни пропуск. Ако преди 29.11 също сте били в болничен, трябва да ви се изплащат тези преди това. Ако пък не сте били болничен значи заплата е трябвало да вземете. Аз никога не съм имала такива забавяния с месеци, на мен счетоводството винаги на първи подава документи ако е делничен ден, не по рано.

# 505
  • Велико Търново
Здравейте, мами! Имам един въпрос. В последно време чувам много неприятни новини от завръщащи се момичета в нашата фирма след майчинство. Законно ли е според вас следното: имате 10 години стаж в дадена фирма, получавате четирицифрена сума заплата и изведнъж след 2 години майчинство се завръщате и започвате на минимална заплата в същата фирма? Това възможно ли е и има ли наистина такава практика?

# 506
Аз пък не разбирам защо има 50дни пропуск. Ако преди 29.11 също сте били в болничен, трябва да ви се изплащат тези преди това. Ако пък не сте били болничен значи заплата е трябвало да вземете. Аз никога не съм имала такива забавяния с месеци, на мен счетоводството винаги на първи подава документи ако е делничен ден, не по рано.

Това се чудих и аз. В болничен си бях. Разбрах, че явно законово е ок..

# 507
Защо просто не представихте болничния на 29.11, тогава нямаше да имате пропуск?

# 508
Защо просто не представихте болничния на 29.11, тогава нямаше да имате пропуск?

В момента, в който ми го издадоха, след 2 часа беше във фирмата. От моя страна, всичко е точно и коректно, както и няма прекъсвания.

# 509
Hinari, не могат еднолично да ти намалят заплатата. Трябва да се подпишеш под ново споразумение, лично аз не бих го направила, ще си отстоявам стажа.

Общи условия

Активация на акаунт