🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 40 382
  • 868
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нарушението на правилата е забелязано след играта, но не са взети мерки веднага, не са знаели какво да направят, голям гаф и шах с пешката.
На Новите трябва задължително да им вземат точката.
За мен категорично Гуспата щеше да спечели дуела ако Калин бе върнат, защото едно разковаване на скована дъска отнема доста време, а после трябва да се кове отново. Разликата на финала им бе една дъска и един пирон, т.е. дъска и половина. Това е много малка разлика.

# 91
Аз вече ще му казвам Несбъднатия победител.

# 92
Да си вземе дуела Гуспата, но да кажем, че категорично е водел или е бил силен. На тунела се заклещи, уж рамо усука, на цепенето на дървото Калин го размаза. Там направо се изненадах от липсата на техника и паниката на Гуспата...на Алманаха нищо не знаеха...изобщо трагедия.
Нито го знам от първи сезон Гуспата, нито имам нещо против него. Но прави впечатление, неистовото желание за инфлуенсване и налагане на нещо като Име - запазена марка със слоган, тениски, игрите които организира... И всичко все в името на "Ивчо, тате, за теб!". А Иво вече към мъж отива, да е жив и здрав, никой не го третира като инвалид, дано момчето поеме пътя си, да учи, работи, да си сбъдва мечтите. Само, че Гуспата усеща, че времето лети и без каузата на Иво ще е обикновен човечец, опитващ се да организира леко аматьорски едни игри.

# 93
Подписвам се под последното мнение!

# 94
Toй затова е влязъл. Да се рекламира и там неговите си неща. Не съм съгласен, че Гуспата няма техника. За мен цепеше по умно, но нямаше сила и въздух. Калин удряше много по криво, не целеше добре, не зацепваше както трябва, но с повече сила компенсираше. Поне това се виждаше от видеото, което са монтирали за епизода.

А аз Митака  изобщо не го харесвам като образ в играта.

# 95
Как ще е удрял Калин криво. Страхотен клин си направи, като молив го беше подострил, а Гуспата не да е бил чак трагичен, но и въздух и озъртане...просто очакваш като заявка повече.

# 96
  • Другата България
Освен всичко казано за Гуспата, с което съм съгласна, самото му телосложение е ....непредразполагащо към победа, той се е налял, с извинение - не, че гледам там, но то се набива на очи, та задните му части са доста едрогабаритни, един подпухнал....каква форма, каква Гуспа, всичко е стара слава, и то разбира се, отново доста преекспонирана.

# 97
Гуспата е ощетен в случая и победата на Калин е опорочена. Факт. То не се иска само да силен. Да видим от продукцията ще вземат ли отношение по въпроса и какво.

# 98
Аз се абстрахирам от личността на участника. Но за мен тези гафове са недопустими, предвид че гледаме осмо издание на Фермата. Допълнително контестацията на Калин, как правилата трябва да се спазват. Да, трябва. От всички. И няма значение дали е умишлено или не. За потърпевшите няма значение.

# 99
  • при късмета
Калин и Гуспата са силни в различни направления. Ето, Гуспата мина въжетата за по-малко от 8 минути и то сериозно контузен. Калин не успя за близо половин час изобщо. Ръката му беше издута като топка и пак кова почти толкова бързо, колкото Калин. Единственото предимство на Калин е издръжливост, повече въздух имаше, това не може да се отрече. Факт е, че битката не беше за 1, а за 5 точки, също така е факт, че при различен резултат от тази битка, щеше да е различен резултата от целия дуел. Това изобщо не е малко. Нямаше да има значение, ако Калин водеше с повече от 3 дъски примерно или пък играта беше за 1 или 2 точки.

# 100
Гуспата е ощетен в случая и победата на Калин е опорочена. Факт. То не се иска само да силен. Да видим от продукцията ще вземат ли отношение по въпроса и какво.

Убедена съм, че ще вземат отношение. Кадрите са там, всички ги видяхме. Даже ми се стори умишлено насочване на вниманието към двете цифри на Калин. Както вече писах, ако са искали да прикрият гафа, да са го направили. Но си мисля, че очакванията на някои, че точката ще бъде присъдена на отбора на Старите няма да се оправдаят. Това си е равно на дисквалификация на Калин, а това може да се случи само, ако той си е признал, че е видял грешката си, но съзнателно е продължил играта. А и за целта трябва да ми се покаже подредбата на цифрите на Гуспата, защото от видеото не се вижда това. Иначе за неволна грешка на състезател и пропуск от страна на съдията не може и не бива да се отнемат победи. Това го няма в никой спорт.

Какви опции за компенсация ми хрумват.
Раздаване на равни точки в последната игра- приемливо. Ако Андрей беше забелязал своевременно грешната шестица, каквото е основното му задължение и Калин се беше върнал да я смени, никой не знае какъв би бил развоя. Точки не се отнемат или присъждат на база "ако".
Зачитане на резултата от играта до момента на нарушението. Познато ми е от моторните спортове, тази година имаше пресен случай. Остатъка от играта се обявява за невалиден- приемливо.
Даване на някакво предимство на отбора на старите в предстоящите седмични битки- приемливо.
Отнемане фермерството на Калин, което си спечели- приемливо.
Връщане на Гуспата- приемливо.

Каквото и решение да вземат, най- важното което трябва да направят е да помислят за подобряване различимостта  на двете цифри в бъдеще.

# 101
  • Другата България
Скрит текст:
Калин и Гуспата са силни в различни направления. Ето, Гуспата мина въжетата за по-малко от 8 минути и то сериозно контузен. Калин не успя за близо половин час изобщо. Ръката му беше издута като топка и пак кова почти толкова бързо, колкото Калин. Единственото предимство на Калин е издръжливост, повече въздух имаше, това не може да се отрече.
Факт е, че битката не беше за 1, а за 5 точки, също така е факт, че при различен резултат от тази битка, щеше да е различен резултата от целия дуел. Това изобщо не е малко. Нямаше да има значение, ако Калин водеше с повече от 3 дъски примерно или пък играта беше за 1 или 2 точки.
Ето това е “гадното“. И заради него си заслужава да има реакция от страна на продукцията. Каквато съм сигурна, че ще има. Но и съм сигурна, че няма да го върнат - Гуспата, както и че няма да дисквалифицират Калин.
По-интересното на мен ми е, ако изобщо стане ясно, дали самия Калин е видял какво прави, щото то от самолет беше видно. Точно той, спазващияТ правилата и много държащияТ на тях. Поредният позьор.

# 102
  • Велико Търново
Реакция ще има. Поне Гуспата така е отговорил на коментар на Ивайло (сина си) под свой пост.
Имам усещането, че този пост беше текстът на посланието към отбора, разбира се без частта, в която посочва кой ще е фермер на седмицата. Но то е повече от ясно, че е Яни.
Освен това в този си пост той е тагнал всички свои съотборници. Накрая на поста си пише по две думи и за Калин и за Иван (от "Надеждите"), но тях не ги е тагнал, което подсказва, че не са приятели във ФБ.
Във въпросния коментар Ивайло е пуснал линк към своя публикация, която съдържа видео от ситуацията и в която се правят разяснения, които тук досега не са обсъждани. За да ги преразкажа, отново качвам скрийншота на Diavolo:

Същността е, че не само белязането на двете цифри е разликата в дъските. Самите дъски са с различна дължина. Ясно се вижда, че дъска № 6 е значително по-къса, тъй като мястото ѝ на моста е там, където има вертикални дъски. Ако си спомняте, докато Калин ковеше шестата дъска (а в действителност е била № 9), я сцепи и Андрей даже го попита нещо от рода "Защо направи сега така". А фактически сцепването е било, тъй като дъска № 9 е по-дълга и не се е събрала на мястото на дъска № 6. Така че Калин просто няма как да не е видял. Въпросът е дали се е усетил, че има нещо нередно и си е премълчал.

# 103

Освен това в този си пост той е тагнал всички свои съотборници. Накрая на поста си пише по две думи и за Калин и за Иван (от "Надеждите"), но тях не ги е тагнал, което подсказва, че не са приятели във ФБ.

Иван не спомена ли, че няма ФБ пред Камелия?

# 104
  • София
Качих кратко клипче с гафовете на Андрей и апаратната, тук се вижда всичко и как на два пъти е могъл да се хване Калин. Аз не знам той самия как не го вижда, но хайде, 'уж адреналин' Ама Андрей??? Или той гледа само пироните как са забити. А онези от апаратната, те къде блеят?
Във фейсбук плюят яко Новите и за гафа също, как са прецакали Гуспата и Старите.
Масово (90%) са на страната на Гуспата и правдата. Искат връщане на Гуспата ; служебна победа за Старите или в най-крайния случай, отнемане на точката на Новите.

Това е много важна битка и дуел в ключова седмица, защото напуска един силен играч лидер в своята група (това касае и двамата), а резултата става 3-2 и до 5 остават само 2 стъпки.
Гуспата ако бе отстранил Калин имаше открит път към финала. Същото може да се каже макар и в по-малка степен и за Калин.
И подобен гаф е абсурден просто!

ВИДЕО:
69@96 (видео)

Снимки

Ивайло със силни думи в подкрепа за баща си

Баща ми Гуспата сигурно ще ми се разсърди, защото вече много пъти ме помоли да не го правя, но ако той е готов да преглътне, то аз не съм.
Правя това, защото виждам в социалните мрежи подигравките от част от “новите надежди” по негов адрес и по адрес на другите.
Въпреки неговото несъгласие, той винаги ме е учил да търся истината и да бъда справедлив и сега аз като мъж имам право да застана до него и да изкажа своето мнение и да дам гласност на една фатално ощетяваща го ситуация.
Масово в социалните мрежи имаше коментари към тати, в които беше набеждаван и обиждан, че е част от продукцията и екипа на “Фермата” и едва ли не те ще го “бутат” до финал, а сега какво се оказва?
Фатален гаф е причината той да напусне! Аз не съм виждал никога участник да отпадне от риалити така несправедливо…
Аз като негов син и голям фен на предаването се питам защо се допусна това, защо му бе отнет шанса за победа в играта, която толкова много обича?
Тези думи не са само от мен, този пост е от всички приятели и фенове на тати, които ни пишат постоянно, тези думи са и от хората, които го обичаме и се гордеем с него.
Без кураж, няма слава!

Оригиналното видео с коментар и реакции от Ивайло Господинов

--> За Тати <--

Общи условия

Активация на акаунт