🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 40 386
  • 868
  •   1
Отговори
# 120
Или с думи, за да е още по-изискващо вниманието упражнение. 😂

# 121
😁😁😁
Женският вариант е на едно ниво и не е с номерирани дъски, нали?

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 16:48 от Alucard

# 122
Нарушението на правилата е забелязано след играта, но не са взети мерки веднага, не са знаели какво да направят, голям гаф и шах с пешката.
На Новите трябва задължително да им вземат точката.
За мен категорично Гуспата щеше да спечели дуела ако Калин бе върнат, защото едно разковаване на скована дъска отнема доста време, а после трябва да се кове отново. Разликата на финала им бе една дъска и един пирон, т.е. дъска и половина. Това е много малка разлика.

Да, то и Левски ако е бил с обувки, а не с цървули....Те ако го бяха видели и в тоя момент на Гуспата му изтръпне крака кво правим? Това са предположения, една дъска ги делеше, но няма как да знаем ако и в кой момент са залебязали грешката, че ще бъде друг резултата. Калин не е виновен, а продукцията, да не са спали, те са хората, които трябва да ги контролират. Той и Гуспата може да е стъпил на земята на люлките и ако го бяха видели нямаше и той да вземе битката.

# 123
Но не е стъпил. А Калин Е нарушил правилата. Това е разликата.

# 124
Момчета , отново благодаря за темата!
  Аз не гледах петъчния епизод, но как разбрахме, че Нина е изпортила Аксения? Продукцията ли казаха, или показаха? Аз чета чинно темата, но не разбрах. Знам , че го обсъдихте, ама  тя защо така направи? Идеята й е да е много честна и доблестна? Или да се хареса на Новите? Или толкова си може?
   Не гледах и целия дуел, но придобих представа от написаното тук. Според мен , ако продукцията чак сега са се усетили какво са направили, няма как да реагират. Нито ще върнат Гуспата.Вината е тяхна, на водещия най- вече. Калин, ако се е усетил какво е направил , се  е опитал да мине метър. Ама водещите къде блеят?!
   Риторични въпроси.
   Искам да ги накажат с вземане на кошница. И ако съм на мястото на Елена, няма да си мръдна пръста да правя млечните.Но според мен тя ще е ратай,така и гласувах.
   Гуспата аха да го харесам, и хоп - нещо ме спре.

# 125
  • София
Това са предположения, една дъска ги делеше, но няма как да знаем ако и в кой момент са залебязали грешката, че ще бъде друг резултата.

Разковавала ли си някога дъска, защото аз съм. Знаеш ли колко време отнема? За това време, Гуспата ще забие поне 3 дъски. И аз говоря да го накарат да разкове дъска номер 9 сложена на позиция 6, т.е. в началото на гафа, защото после вече става абсурдно вече. Цяла вечност ще изгуби, ако тръгне и на двете да оправя позициите.

# 126
  • София
Калин не е нарушил правилата, не е против правилата да ги подредиш грешно, трябва да те върнат да ги оправиш и да не ти признаят, че си готов. Със сигурност първата дъска не я е взел нарочно, дали накрая се е усетил и не си е признал, няма как да знаем. То те държи адреналинът все пак. Не може да го обвиняваме него, проблемът идва от продукцията.

# 127
Да не говорим, че може и да се строши при разковаването.

Соломоновското решение за мен е да НЕ връщат Гуспата, но да не зачетат точката в общия резултат за новите. Нека Калин си бъде фермер на седмицата и всичко да си е по каналния ред. Щом обаче чак сега са разбрали за грешката, безсмислено е да водим дискусии какво е щяло и трябвало да стане. Като се обърне каруцата, пътища много.

Иван и особено Андрей вместо да се дерат като изоглавени "той вече е много изморен, няма сили, няма въздух" и т.н., да вземат да следят по-внимателно какво се случва по време на битките. Обезсмисля се номерацията на дъските, ако няма да се спазва правилният ред.

Просто да сложат пак "КАЧЕСТВЕНИЯ КОНТРОЛ", който въведоха от миналия сезон, и два таймера на сплит отчитане....

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 17:37 от fermata72021

# 128
Не ми се пишеше много по темата, но не се сдържах все пак.
Огромен гаф на Продукцията, пряко влияещ на резултата в дуела и пряко отговорен за това кой остана във Фермата и кой я напусна.

И Гуспата в огромна степен, и Калин в по-малка са жертви на този гаф на Продукцията. Гуспата - защото отпадна в игра с нарушение на правилата, а Калин защото въпреки, че победи победата му се обезцени.

Човешко е да се греши, във всяко състезание състезателите не са застраховани, че няма да допуснат грешка или, че няма да нарушат правилата волно или неволно. В конкретната ситуация съм сигурен, че Калин сгреши от адреналин и без умисъл. И тук идва ролята на съдията, който трябва да санкционира нарушенията справедливо, воден от правилата на играта. А съдия просто нямаше, имаше крякащ коментатор на терена.

Иван и Андрей не бяха на нивото на Гуспата и Калин в този дуел.

# 129
Това са предположения, една дъска ги делеше, но няма как да знаем ако и в кой момент са залебязали грешката, че ще бъде друг резултата.

Разковавала ли си някога дъска, защото аз съм. Знаеш ли колко време отнема? За това време, Гуспата ще забие поне 3 дъски. И аз говоря да го накарат да разкове дъска номер 9 сложена на позиция 6, т.е. в началото на гафа, защото после вече става абсурдно вече. Цяла вечност ще изгуби, ако тръгне и на двете да оправя позициите.

Честно щеше да е Андрей да го върне още преди да закове грешната дъска, която по никакъв начин не е маркирана. Хайде моля те. Това не е състезание по най-бързо разковаване. Ако бяха видяли по-късно, спират таймера, Калин разковава, междувременно Гуспата си почива и после продължават. Гуспата печели една дъска време. Стига се опитва да извъртиш нещата, че да изкараш Гуспата победител.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 17:53 от Alucard

# 130
Никой не извърта. Колегата най-вероятно също. Гуспата беше по-слаб в почти всички игри, но Альона прдния дуел беше по-добрата, а си отиде. Опосумите гледат да има сеир и викане, за останалото...има си хора в снимачната и т.н.

# 131
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Интересно ми е кога са се усетили за гафа, как ще се оправдаят и дали решението им след това ще е пропорционално на прекацания точно заради тяхното спане дуел. Не мисля, че ще могат коректно да компенсират хем Гуспата, хем Калин. Зрителите ясно, разочарование и два разделени лагера. Пък уж мост щяха да градят с този сезон.

# 132
Според мен тези спорове са им добре дошли. Както когато хората бяха потресени от Кирил и се вдигна шумотевица до небето. Аз бих ги посъветвала да продават тениски с надпис: "Справедливост за Гуспата" или нещо такова. Wink

# 133
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Браво на продукцията, чутовен гаф! Макар и дразнещо показващи пристрастията си, винаги са следели условията да са прозрачни и да се спазват. С този си гаф обаче се наредиха до Игри на волята.
Не разбирам как пък никой не е видял. Ако Андрей го е проспал, толкова много други хора има и уж следят какво се случва. Кофти петно си направиха на чистите ризки Ралф Лорън опосумите.
Остава да разберем кога ли са видели и дали и какви последици ще има, въпреки че то мачът е свирен вече и както се казва, битият - бит. Много неприятна ситуация и за Гуспата, и за Калин.

# 134
Браво на продукцията, чутовен гаф! Макар и дразнещо показващи пристрастията си, винаги са следели условията да са прозрачни и да се спазват. С този си гаф обаче се наредиха до Игри на волята.
Има една огромна разлика според мен.
В ИВ подобни изпълнения са част от сценария за развитието на играта. В техните гафове винаги има умисъл и винаги гафовете имат цел.
При И&А става дума за недоглеждане, некадърност в този конкретен момент. Но не и за умисъл според мен.

Общи условия

Активация на акаунт