🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 39 784
  • 868
  •   1
Отговори
# 255
  • при късмета
Това с липсата на реакция е по-голям гаф от гафа. Ясно е, че е снимано преди месеци, кога е монтирано не знам, но и да са разбрали в събота, т.е. в реално време, можеше да презаснемат студииния коментар или пък направо да е на живо. Все пак мисля, че в някакъв момент ще има реакция. Другото е абсолютно нелогично.
Искам Мажена първо да викнат, не знам кой втълпяваше от начало, че ще е интересен образ. Елена, освен, че все пак нещо прави, започнахме и да я опознаваме. То е ясно, че ще е тя де, разбраха се при старите. То и Мирела я харесвам, но искам старите да вземат предимството

# 256
  • София
Третия въпрос от анкетата да се чете така:
Ще има ли официално изявление на Андрей или продукцията и да се извинят на зрителите заради това, че отнеха победата на Гуспата и реално повлияха на хода на целия сезон?

Не мога да редактирам вече, а от бързане не гледам какво пиша, съжалявам. Няма смисъл да се трие и пуска отново, голяма работа, че има грешки.

И/А да знаят, че тук в темата от време на време ще се напомня за този гаф. С мълчание при нас няма да мине.
Тук имаме слонска памет. 😉
Аз лично вярвам, че ще има такава позиция и гласувах с 'Да' 😊

За епизода вече:

Очаквано, Яни е фермер, Акси и Хепито ратаи. Аз само за Хепито не уцелих. Мислех, че ще е Елена, защото нали я бяха набелязали, но явно Иван има влияние над Евгени и са набелязали Хепито, заради Камелия.
Иван харесва Камелия, това мисля, че е ясно вече. А Генчо МВР-то слуша Ванко.
Калин и Радо не искат Хепито да е ратай,  а Камелия, но бяха малцинство в случая.

Много важна седмица за Старите, задължително трябва да имат правото да избират дуелист, защото стане ли 4:2, край, всичко свършва. Хепито с лекота би победила Нина, че дори Лили. А и при мъжете Чочо и Гечо ми се виждат уязвими, но там нещата са по на кантар.

Теста по история е меко казано задължителе за Яни. И то трябва истински шамар, убедителна победа в него, че да се посмири малко Калин. Яни е историк, а Калин видяхме колко знае...

Старите набелязаха по ред на номерата:
1) Елена
2) Мирела
3) Мажена

Мажена не знам само участниците ли я пазят или от продукцията я пазят.
Не разбраха ли продуцентите, че на нас зрителите тя не ни е интересна???
Няма харизма, няма изказ (за 30 г. не е научила езика ни, а полския не е толкова далечен от българския, не е маджарка например), не е работлива, не е дори и схемаджия, интригант, дразнител, абе да се случва нещо около нея. Когато излезе от Фермата ще се забрави много бързо и до там. Сигурно са очаквали да прави шоу или да командва, но пълен провал е като персонаж.

А иначе цирка при Новите продължава, седмица 7 като седмица 1. За близо 2 месеца аз промяна не вижам.
И този ''отбор'' води с 3-2 на Старите, сериозно ли трябва да повярваме в това??? 🤐😮
Просто не знам как е възможно това... Толкова е абсурдно, нелогично и несправедлвио, че не знам още какво да кажа...

# 257
Камелия вече беше на дуел и я видяха в действие, затова не искат да я викат нея и с право.

А Живка едва ли са я мислили за твърде силна, от нея ги беше страх психически, че ще ги натисне и повече се дразнеха на Ваня и Рали.

За Боби си беше голям компромат това и то не просто подхвърлени думи, а разследващи журналисти бяха правили подробни репортажи няколко години по-рано. Даваха ги намясто какви ги вършат. Интересно беше да покажат схемите отвътре. Боби само ако не беше казвал това за екскурзията, щеше да спечели, след такава лъжа, масово хората снеха доверието си към него.

Абе, Надето беше психолог. Аз съм от малкото, който и симпатизираха поради някои нейни качества. Живка си им взе страха след победата над Мартинка, а и другите бяха трагедия. Както казах и преди - само продукцията може да очисти Аксения от това, което беше сътворено първите седмица.

# 258
Камелия би учителката в началото, ама учителката уж беше селско момиче, но беше тромавичка. Та ще я видим Камелия срещу Аксения или Валерия.

За анкетата, мисля, че Яни ще бие, Калин нищо не знае. Освен ако няма късмет като Еленка преднат седмица. Искам Мажена да е на дуела и да си ходи. Иначе те вътре не я пазят, ами ги е срам да излязат с нея на дуел. Валерия си го каза. После, която я бие, ще е тази, дето е остранила възрастната женица, вместо да си избере силен и равностоен противник. С една дума, пак за гордост и чест става дума, но накрая като броят точките, кой ли ще помни кой в бил честен..

За изявление не се надявам. На И&А им е дюшеш целия цирк. От 3 дена само за това се говори. Онзи ден четох в темата за спойлерите, четох коментари от фенове на ИВ, че чак и те са разбрали кой е този Гуспата и каква е цялата драма...

Отделно четох във ФБ най-налудничевата теория, че като е видял, че пада, Гуспата сам се е контузил, за да излезе с оправдание после... Grinning

# 259
Сериозно ли? Сериозно ли? Твоите пристрастия вече ясно си личат и в анкетите, които правиш! Определено това ми е последната капка и повече нито ще пиша, нито ще чета теми, правени от теб. Тъкмо ще освободя от досадното си присъствие и теб, и някои други потребители. Хубав ден!
Третия въпрос от анкетата да се чете така:
Ще има ли официално изявление на Андрей или продукцията и да се извинят на зрителите заради това, че отнеха победата на Гуспата и реално повлияха на хода на целия сезон?

Не мога да редактирам вече, а от бързане не гледам какво пиша, съжалявам. Няма смисъл да се трие и пуска отново, голяма работа, че има грешки.

И/А да знаят, че тук в темата от време на време ще се напомня за този гаф. С мълчание при нас няма да мине.
Тук имаме слонска памет. 😉
Аз лично вярвам, че ще има такава позиция и гласувах с 'Да' 😊

За епизода вече:

Очаквано, Яни е фермер, Акси и Хепито ратаи. Аз само за Хепито не уцелих. Мислех, че ще е Елена, защото нали я бяха набелязали, но явно Иван има влияние над Евгени и са набелязали Хепито, заради Камелия.
Иван харесва Камелия, това мисля, че е ясно вече. А Генчо МВР-то слуша Ванко.
Калин и Радо не искат Хепито да е ратай,  а Камелия, но бяха малцинство в случая.

Много важна седмица за Старите, задължително трябва да имат правото да избират дуелист, защото стане ли 4:2, край, всичко свършва. Хепито с лекота би победила Нина, че дори Лили. А и при мъжете Чочо и Гечо ми се виждат уязвими, но там нещата са по на кантар.

Теста по история е меко казано задължителе за Яни. И то трябва истински шамар, убедителна победа в него, че да се посмири малко Калин. Яни е историк, а Калин видяхме колко знае...

Старите набелязаха по ред на номерата:
1) Елена
2) Мирела
3) Мажена

Мажена не знам само участниците ли я пазят или от продукцията я пазят.
Не разбраха ли продуцентите, че на нас зрителите тя не ни е интересна???
Няма харизма, няма изказ (за 30 г. не е научила езика ни, а полския не е толкова далечен от българския, не е маджарка например), не е работлива, не е дори и схемаджия, интригант, дразнител, абе да се случва нещо около нея. Когато излезе от Фермата ще се забрави много бързо и до там. Сигурно са очаквали да прави шоу или да командва, но пълен провал е като персонаж.

А иначе цирка при Новите продължава, седмица 7 като седмица 1. За близо 2 месеца аз промяна не вижам.
И този ''отбор'' води с 3-2 на Старите, сериозно ли трябва да повярваме в това??? 🤐😮
Просто не знам как е възможно това... Толкова е абсурдно, нелогично и несправедлвио, че не знам още какво да кажа...

# 260
  • София
До Alucard и Нина*

Времето се спира и има 'почивка' когато се случи да има гаф заради счупване на инструмент, конструкция или някакво помощно средство. Абе нарушение, което не е провокирано от действията на самия състезател.
В случая имаме грешка в избора на дъска на Калин. Той носи вината за тези грешка. Лична негова е грешката, а не на Папи или някой 'тестър'. След него Андрей носи вина и чак на трето място са в апаратната. И тримата са виновни, разбира се продукцията носи най-голямата вина, защото те са арбитъра/съдията.
Пак казвам, гледал съм десетки пъти тази игра и досега никога не е имало гаф. Дъските си имат отметки, 6 и 9 се различават. Аз лично не мога да разбера как може да се обърка, още повече, че и по размер не пасва?! Абсурдна грешка, която задължително трябва да се накаже.
Не разбирате май, че Новите надежди направиха следното. Ще го обясня на футболен термин:
Вкараха победен гол в 90-та минута на мача след явна засада, удар с ръка, а топката не мина голлинията! 😁

Трудно е Андрей да забележи дъската в началото. Може Калин докато я е носил и после ковал, да е закривал надписа, а Андрей през това време да е гледал дали са заковани правилно пироните. После идва гафа. Когато размера не пасва. Ето там не мога да разбера как така Андрей не забелязва? Когато Калин е заковал и се е върнал да търси дъската с номер 7. Така че ако бе върнат губеше дуела. И сега въпросът е, Андрей видял ли е или си е замълчал по неясни причини? Но ако го е направил, защо не са скрили после всичко това при монтажа? Или са видели, че няма как да се изрежат толкова много неща? То реално за да се скрие всичко почти не трябва да се показва Калин и неговия мост.
Не знам, голяма мистерия е този казус. Ето защо искаме официално изявление.

# 261
  • Велико Търново
Но не мога да повярвам, че такива опитни професионалисти като тях не са могли да импровизират и да направят извънредно включване с неделен или понеделнишки запис. То е необходимо колко, 1, 2 минути дори. Кратко и ясно изявление с извинение...
Ако епизодите се предават на телевизията седмици напред, няма как и 1 секунда да променят, камо ли минути. Дори не знам дали е възможно и живо включване преди или след излъчване. Все пак става въпрос за тайминг на цялата програма. Не че е невъзможно, но в крайна сметка от един момент нататък всичко зависи само и единствено от телевизията.

Нина*, след като е очевидно, че мястото за дъска 6 е недостатъчно за дъска 9, тя не се събира, а даже и се цепи заради напрежението, упражнено върху нея, това с разясняването не знам дали е някакво извинение.

Много пъти се споменава, че Яни е историк. И да, наистина е бил учител по история. Само че дали не е минало доста време откакто е завършил и практикувал? Лозаро-винарството и пчеларството са им семеен бизнес и той му се е отдал. В момента учи в Университета по хранителни технологии. Отдавна се е откъснал от историята според мен. Разбира се, това не означава, че е забравил абсолютно всичко, то има неща, които си остават в главата. Отделно, че Яни е по-притеснителен, а това влияе върху услужливостта на паметта и не се знае как ще му се отрази по време на викторината. Да не говорим пък, че присъствието на Гуспата някак му влияеше по-положително и повече го "отваряше", сега този му стимул го няма. Стискам палци да излезе победител, естествено.  Просто си мисля, че не трябва толкова да се набляга и да се изтъква историческото му образование.

# 262
Андрей по гръб няма да падне. Що народ се преби на тая арена през годините, за справка Георги и Ваня миналата година, като последната беше и тормозена психически и те не реагираха, та сега. Дреме им на…пуловера за Несбъднатия победител.

# 263
Андрей по гръб няма да падне. Що народ се преби на тая арена през годините, за справка Георги и Ваня миналата година, като последната беше и тормозена психически и те не реагираха, та сега. Дреме им на…пуловера за Несбъднатия победител.
Резултата е ясно видим - много, много слаб рейтинг на сезона.
Аз по принцип харесвам Фермата, но от десетина дни само преглеждам отгоре-отгоре епизодите по няколко накуп. Може да се каже, че ме загубиха като зрител в голяма степен. Гафа с дуела просто преля чашата, която и без това щеше да прелее скоро.

За да не съм голословен
ДЯЛ НА АУДИТОРИЯТА И НАЙ-ГЛЕДАНИТЕ ТВ ПРОГРАМИ – СЕДМИЦА 39, 26 СЕП. – 2 ОКТ. 2022Г.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 11:59 от Bengun

# 264
  • София
Alucard,
Къде видя пристрастие? Това си е мое мнение, но в случая по стечение на обстоятелствата съм с голямата вълна от хора. Случвало се е в миналото да съм в малцинството с непопулярното мнение. Няма правилна формула за това... 🙂
Ако гафа бе ощетил Калин и Новите (да си бяха сменили ролите един вид) пак щях да искам официално становище и да пускам същите въпроси в анктите, но с обратен знак. Не те разбирам...
А и тук сме фенове събрани, всеки малко или много е пристрастен. Въпросът в анкетата е правилно зададен, всички искат изявление. Във Фейсбук е много по-страшно, там само за това пишат и ги кълнат даже, тук е песен направо.
Аз даже защитих И/А, като написах, че е нормално всеки да сбърка, човешко е. За 8 г. друг такъв грандиозен гаф по време на дуел не си спомням. Имало е сигурно, но не и с такива мащаби. Просто искам изявление и извинение към Гуспата и зрителите, не съм ли прав? И също така написах, че съм гласувал с 'Да' т.е. пак им имам вяра. 😐
В темата за ИВ пък написах, че има подобрение от страна продукцията, защото въпреки, че не ги харесвам съм обективен.
Айде със здраве. 🙂

# 265

Нина*, след като е очевидно, че мястото за дъска 6 е недостатъчно за дъска 9, тя не се събира, а даже и се цепи заради напрежението, упражнено върху нея, това с разясняването не знам дали е някакво извинение.
Ами по тази логика и Андрей е виновен, щом не реагира на разцепването на дъската. Той не си ли зададе въпроса "защо така стана, има някакъв проблем, няма логика така да се получи"... Той е по-виновен, защото знае, че всичко е измерено и трябва да пасне, докато Калин сигурно се е чудил защо така дъската не влиза.

Мисълта ми е, че  ако точно в този момент Андрей го беше спрял, Калин най-вероятно много бързо щеше да намери правилната дъска и пак щеше да е победител, не знам защо се твърди със сигурност, че Гуспата е щял да спечели и са му отнели победата.
И да, на фона на вечните разправии в Игрите за фалове на продукцията, или пък явно бутане на едни за сметка на други, от Фермата трябва да са много щастливи, че се вихрят толкова спорове  най-накрая и покрай тях.

# 266
Гуспата е виновен за гафа на Калин. Андрей също. Монтажистите също. Само Калин не е виновен.
Така ок ли е? От сто кладенеца вода се носи, само защото  Гуспата не е симпатичен някому.
Еееееее, да бе, да. И баш Калин,  човекът,  който най-много държи на правилата. Значи за него може? Но до там ще си остане,на финала ще е зрител, а не участник.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 13:27 от cardhu

# 267
Явно наистина са си видели гафа едва с излъчването на епизода. Вярвам, че ще има реакция от Иван и Андрей.
След дуела седмицата се пада на Андрей Wink

Аксения грее и цъфти, кравата ѝ издоена, козичките я галят, обяда ѝ прекрасен. Избрана е защото вярват в нея.
Съответно пак наказателна акция в другия отбор. Ваня е била Хепи в средата на двайсетте си години, когато се е метнала по яхтите и е поствала снимки от обиколките по света. Аз бях за нея на финал, доста я подценяваха, а тя си печелеше дуелите, като играч-мрънкач имаше повече действие в образа ѝ, беше някак по естествена, сравнена с добре премерения Боби. Надя няма да я споменавам, а "Калата - сезона е наш" след напускането на Петър съвсем потъна.
Скрит текст:
Там естествено имаше много шарени образи, с глас съм се смяла на ДанчоМеджика, Даянините страсти и Годеницата с лютеницата. Сума излагации с Мария, Косъма, шеф готвача...
Боби разказваше за бедно детство и отрудени родители, майка му цял живот на почвика не ходила...
Най-унизителните кадри в разследването бяха как майка му съвсем доброволно в студа е подвила крака пред супермаркет в Гьотеборг, докато баща му в квартирата обработва и обяснява на другите жени как се проси...

Старите си подхванаха задачите, Новите пак легнаха да дремнат. Сетих се, че докато Ваня се вайкаше пред Калин, спомена нещо интересно - Камелия е отговаряла за млечните и е прецакала млякото.
Показвали ли са къде правят млечните? Някаква стаичка, нещо?

# 268
Някой помни ли в кой епизод става ясно, че Нина е докладвала на Калин и Иван за нарушението на Аксения?

# 269
И аз чакам изявление и извинение от страна на продукцията и Калин. Последният може би се усети ,че сгреши, ама сега не казва на никой, а Аксения изклюка.
  Продукцията трябва да кажат нещо по въпроса, Иван тази тази седмица и тук не се вясва. Олекват . Не очквам да се върне Гуспата, да отнемат точки и т.н. , защото това вече е снимано. Но уволниха охраната ,че дал една цигара на онези двенките, а сега мълчат като......Нещо наказания за хората,които следят нещата няма ли?!
   Ванчето е ужасна и нетърпима. Ама от хак да им е на Новите. При всяко гласуване за ратай се вижда разликата в отношението на двата отбора.Едните гласуват със злоба и с идея за наказание, а другите гласуват доверие . И помагат на ратая, и му вдъхват спокойствие и увереност. Изключително ми харесаха , когато ги наказаха с една кошница заради Акси.Никой не се нахвърли срещу нея , но и тя не спря да прави разни неща , нищо че не вижда. И сега на гласуването , мисля, че тя прекрасно разбра и оцени отношението.А Ванко гледаше като лалугер.
   По-симпатични и човечни са ми Старите, затова искам вече да строшат каръка и да бият на дуел. Стига са жалили Мажена - тя знае къде влиза и какво следва.
  Чудя си се на акъла какво й харесвах на Елена?!

Общи условия

Активация на акаунт