КОЛЕДА 2022/2023

• 102 026
  • 981
  •   1
Отговори
# 435
  • Шумен
Още не съм започнала с коледните сладки. Избрах си тази година, новият вид да са септемврийки. Дадоха ми бурканче със смокини цели плодове, та ще съм по рецептата Simple Smile
Планувала съм за сега още няколко вида, но ще бъде според маслото. Имам килограм вече в хладилника. Други продукти за момента не съм купувала, но в събота ще пазарувам и започвам Simple Smile

# 436
Сладкотворци, чудесни сте, от моите направени нищо не остана и тези дни започвам на ново, но ме поканиха на Коледния базар в нашето малко градче и искам да занеса шоколади и малки пликчета със сладки, ако успея да се подготвя че съм с една палава 2 годишна девойка 😀, та въпроса ми е нали нищо няма да им стане на сладките ако ги направя тези дни и ги завържа в малки пликчета до 23ти декември. И ако може някоя ваша рецепта за канелени охлювчета/рулца, тези лястовичи гнезда са точно по мой вкус и ще направя и от тях..😊🎅🎅🎅

# 437
# 438
  • Под сянката на разлистените кактуси
Най-после и аз да успея да направя малко меденки:

# 439
  • In transit
Еси, ето едни канелени рулца: https://www.mycookingcreations.com/2009/04/blog-post_1800.html

Тази също стават много вкусни поръсени с канела: https://www.mycookingcreations.com/2020/03/blog-post.html

Криси, Джема, Великова, Бианка, отличнички сте! Heart Eyes Ако направя такива количества сладки, ще си ги ям цяла година. Grinning

В била ще има намалено масло, от утре, тяхната марка. Много е хубаво, ей сега изпекох едни кроасани с него.

# 440
  • В светлината на слънцето
Ех, трябваше по-рано да вляза в темата, че тази година вдъхновението ми е замръзнало някъде по пътя. Направила съм само два дрезденски щолена и това е. Имам набелязани разни идеи. Едните са за последния момент, на другите им е време. Но пък нито време, нито вдъхновение имам.
Иначе тази година Коледата ни ще е северна (елха в синьо-сребърно), рецепти от Севера и сладки в преобладаващо бяло.

# 441
  • София
esito77, канелени охлювчета у дома се правят сиропирани: https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%85%D0%B8

# 442
Тази вечер се наслаждавахме на украсата на елхата, на коледна музика и пукащ огън от камината( от огромния телевизор- хах!)
И се почерпихме с по един Бял руснак

Успях да приготвя джинджифилови бонбони и сега се чудя къде да го скрия, включително и от себе си.Smile

# 443
  • София
Снощи ги направих, те са лесни и бързи, за час бях готова. Рецептата не е нова само смених снимките, нали ги изгубих

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_42.html
Купих и 8 пакета масло,  лидълско е , харесвам го много, сега ако ми дойде музата, а нея изобщо я няма, а и не ми се занимава,  може и да завъртя някоя и друга бисквита.
Ако Мики ми кажа от къде да поръчам онова килимче дето е изпекла онези хубави бисквити, дето са нещо като Спекулас,  белгийските, може и да се прежаля, ако не мога да намеря точно такова килимче, дето оставя белег  отдолу на бисквитката няма да правя, то този белег  е съставна част на тази бисквитка.

# 444
  • София
Много ефектни изглеждат Марчева.Наистина ли за час?Да взема от нещо лесно и бързо да тръгна.
А 180 градуса на каква функция пускаш?
С нова фурна съм и снощи рязко осъзнах този факт.Та съм се замислила дали ще ми се получат сладките,каквито и да са те.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 10:30 от Ali97

# 445
Марчева, колко бисквитки излязоха от 1 доза тесто?

# 446
# 447
  • München, Deutschland
та въпроса ми е нали нищо няма да им стане на сладките ако ги направя тези дни и ги завържа в малки пликчета до 23ти декември.
Еси, по-добре слагай в кутии, не в пликчета. По- добре се запазват. Преди подаряване ще ги преместиш. 😃

# 448

Грознички, но пък ухаят прекрасно! Аз сложих лимонова есенция, вместо мента.

# 449
Така, аз съм готова със първата партида сладки, които утре ще  нося в офиса както всяка година за Коледа. Моите колеги тръпнат в очакване. Yum Smirk
Мини щолени на Бени

Мини щолени Лабрекс

Портокалови напукани сладки

Кокоски с крема сирене

Портокалови напукани сладки, но с мнооого шоколадови капки и различни надробени печени ядки. Е ,този мой експеримент се оказа повече от успешен. Вече само така ще правя тези сладки. На моите в къщи толкова им харесаха, че изядоха първата партида и трябваше да правя нова. Yum Smile

Трюфели с  бисквити лотос, мои експеримент Smiley

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 17:14 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт