Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 662
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Излезнаха номинациите за Златен глобус и съм много разочарована, че Пади Консидайн не е номиниран. Само Ема Д'арси и самият сериал като драма.

Напълно в стил толерантност и политкоректност. Филмовите награди отдавна не са това, което бяха.

# 631
  • София
Обаче Покахонтас, упс простете, Аватар още няма премиера официално ама е с номианция за най-добър филм.
Явно по дифолт...
Ей така се правят нещата!

# 632
Льольо! Заради него не мога да изгледам сериала.
Съжалявам за Пади, имах други очаквания.

# 633
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Еххххх, само ако Пади беше обявил, че се чувства жена в мъжко тяло щеше да обере де що има награди. Човека обаче явно не е толкова съобразителен и разчита на награди и номинации само с брилянтна актьорска игра. Очевидно недостатъчно в Оруелските времена, в които живеем.

# 634
Пади са го прецакали, но не виждам пряка връзка между номинацията на Ема Дарси и липсата на номинация за него. Най-малкото не са конкуренти в една категория. За престижа на сериала всяка номинация и награда е важна, така че като фен стискам палци да си вземем всичко възможно 👍👍

# 635
Като гледам с кои е номинирана Ема, няма никакъв шанс да спечели.
За сериал - трябва да спечели "Severance", брутален е! Актьор -  или Джеф Бриджис, или Адам Скот.

# 636
  • The point of no return
Срам и позор, че Пади не е номиниран! Само това ще кажа.

# 637
Пади са го прецакали, но не виждам пряка връзка между номинацията на Ема Дарси и липсата на номинация за него. Най-малкото не са конкуренти в една категория. За престижа на сериала всяка номинация и награда е важна, така че като фен стискам палци да си вземем всичко възможно 👍👍
Няма пряка връзка, обаче номинация за Диего Луна? Сериозно? Разбирам останалите номинации за главна мъжка роля в драма. Мисля, че има някакви други пристрастия за това.
Дори за второстепенна роля са прецакани, защото събират драма и комедия накуп.

# 638
Още от "Планината Броукбек"  (2006)насам киното в САЩ не е това което беше
За Зелената книга Димитър Маринов каза, че Виго Морнстен е искал да покани целият екип на сцената, но организаторите не позволили да се съберат повече от двама бели хетеросексуални мъже наведнъж.  Щяло да бъде дискриминация. От мъжкия състав позволили само на него и Махершали Али (който е чернокож) да излязат, за да получат наградата.

# 639
О, значи положението е много по-зле отколкото си мислих! Жалко за Пади (това е доста неочаквано), сега Ема и мъжка, и женска награда ли ще вземе? 🤐🤯

Wednesday е много интересен! Като писахте за него тук реших, че е свързано, но видях само едно познато лице от Троновете. А Катрин като Мортиша е толкова уау 🥰

# 640
Спокойно, Глобусите никой вече не ги брои след онзи скандал за репрезентация.

За Severance съм съгласна. Един от най-добрите сериали тази година.

# 641
Аз и Оскарите престанах да ги броя от 2006 насам, когато спечели Планината Броукбек. За Глобусите имах надежда, но напоследък на напоследък и там надделява политкоректността. Уви, ето че и "последният бастион" на САЩ - Емитата се пропукват. Не е неочаквано, но е тъжно. Joy Пади направи грешка, че не се обави за гей, или поне че някой режисьор го е насилвал преди 50 години. Веднага щяха да му дадат наградата! Е, само с игра не става.
Вярно има и изключения като Ед Харис  и Антъни Хопкинс в Westworld, ама това са изключения. При това и двамата са много титулувани.

аУлавям, се, че когато бях малък и ми бе втръснало от съветски филми се радвах на западното кино, а сега пред тъпите американсик екшъни и леки комедии предпочитам френско кино (Три цвята синьо, Три цвята -бяло, Последният диамант). За мен напоследък е по-инетересно кой е спечелил Златен лъв, Златна мечка или Златна Палма, а не кой е спечелил Оскар.

П.С. Ах, с какъв кеф гледах аржентинският филм "Човекът с хиляда лица" Това се казва филм! Това се казва игра!

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 13:54 от Лорд Сняг

# 642
  • Somewhere far away
Не че е по темата, ама кво против имате Планината Броукбек - много хубав филм, с много добри и любими актьори е за мен.

# 643
Имам против, че ако нямаше гейска история никога нямаше да спечели Оскар. Точно същата година имаше къде по-добри филми (например Мемоарите на една гейша или Гордост и предрасъдъци). Всъщност при номинацията за Оскар тези които го номинираха,  в прав текст си казаха, че го номинират само заради посланието, че може да си различен

# 644
  • Somewhere far away
Няма лошо. Кажи че не ти харесва ок. но да казваш, че не ти харесва само щото е гейска история ... Сори, но това твоето си е чиста хомофобия.

Общи условия

Активация на акаунт