The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 277
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Само първия епизод успях да гледам днес, но и аз нещо не можах да се сетя за жената на Ник. Много време мина от предишния сезон Simple Smile

# 151
  • Sofia
Главните геройки.

Гледах кратко интервю с героите, питаха ги коя е любимата им сцена, която са снимали въобще, от началото на сериала. За почти всички беше сцена, която са снимали с Ивон (Серина)

# 152
  • София
А коя точно сцена или не се посочва?

# 153
  • Благоевград
Момичета, има ли тежки сцени в тези три епизода? Като например както беше смъртта на Фред, мъченията на прислужниците от леля Лидия? До знам дали изобщо да почвам да гледам, че в момента съм по-чувствителна.

# 154
В първия -  не толкова, макар че не мина и въобще без хич, поносим е, но за стандартите на сериала, разбира се.

# 155
  • София
Много силно начало, страхотни първи три епизода.

Но ми е нещо объркано и имам въпрос, може и да са показали подробности в предния сезон, но беше толкова отдавна, че сигурно съм забравила.

Какъв е статуса на Новия Витлеем, съвсем ли се дистанцира от Гилиад - зачеването ли ще продължава ли да се случва чрез Прислужници, които да са подчинени на Командирите.
Или тук ще живеят само семейни двойки със собствени деца и двойки бежанци и такива, които сега ще могат да се съберат отново.
Гилиад съществува ли с всички свои извращения и там ли е Джанин?

# 156
Относно Джанин - въпреки че отговорът ми е базиран на трейлъра, слагам информацията в скрит текст, за по-чувствителните към спойлери:

Скрит текст:
Видно от трейлъра Джанин е "При Йезавел" и леля Лидия търси начин да я измъкне оттам.

Иначе, Гилеад си съществува с всички свои ужасии.

Какъв е статуса на Новия Витлеем, съвсем ли се дистанцира от Гилиад - зачеването ли ще продължава ли да се случва чрез Прислужници, които да са подчинени на Командирите.
Или тук ще живеят само семейни двойки със собствени деца и двойки бежанци и такива, които сега ще могат да се съберат отново.

И на мен спомените ми са смътни, който е по-сигурен, да поясни, но доколкото помня съотношението Нови Витлеем-Гилеад  ще бъде нещо подобно на Хонконг-Китай, както се изрази създателят му, командир Лоурънс, така че мисля, че по-скоро там ще живеят единствено и само семейни двойки, имащи свои деца, без прислужници.

# 157
  • София
А как са постигнали тази висока раждаемост в Нови Витлеем, в Гилиад беше чрез Прислужниците, а тук изтъкнаха пречистения въздух и вода, но само това ли са факторите?

# 158
  • Sofia
А коя точно сцена или не се посочва?

Cast favorite moments
https://www.facebook.com/share/v/1HeDbBmbf6/

# 159
  • Sofia
А как са постигнали тази висока раждаемост в Нови Витлеем, в Гилиад беше чрез Прислужниците, а тук изтъкнаха пречистения въздух и вода, но само това ли са факторите?

Това беше по-скоро маркетинг пред чуждестранните представители.
Презентираха града като свободен по отношение на жените.

# 160
  • София
Изгледах епизоди 1, 2 и 3 от финалния сезон.

Не съм чел романа (въпреки че си го имам), но от темите тук знам, че сериала е много по-добър от книгата, а и финала не е особено щастлив и Гилеад си го има. Реално последните сезони май са извън книгата вече. Или то имаше май и втора книга. Ох, не помня вече. Много време мина.

Така че очаквам нещо такова и в сериала, но тук по-скоро финалът ще е сладниково-горчив с намигването за настъпването на промяната. Но до там. Според мен за това и се вкарва този 'Нови Витлеем' Друга роля за мен няма.
Защото въпреки, че ще е хубаво да падне Гилеад, но така ще е изключително нереалистично и целия сериал ще олекне. Общо взето много добре се измъкват от сложната ситуация. А и няма как да е нещо мрачно за финал също така. Ако е един минисериал или филм разбирам, но когато си градил нещо в рамките на 6 години и цяло едно десетилетие и имаш толкова вярна и отдадена публика, то трябва да има нещо положително и за нея.

И трите епизода ми харесаха. 😊
Понеже ги изгледах един след друг (втория е най-дългия) не мога да ги разгранича и ги приемам като един дълъг епизод от 2 часа и малко. Като филм.

Скрит текст:
Джун пак спаси Серена, защото във влака щяха да я линчуват както стана с Фред в сезон 5, а според мен дори и бебето и беше в опасност.
Не очаквах срещата на Джун с майка си. Беше много емоционален момент.

В Нов Витлеем според мен ще могат да живеят свободно двойки. Мъж+Жена и да си правят свободно секс и да зачеват жените така откакто свят светува. Без прислужници и наказания, като жените ще могат да работят и т.н.
НО, до там, нищо повече. Но както знаете то така се започва... Примерно след 100, 200 години нищо чудно да се върнат старите Щати, макар че по-добре е да се роди нещо ново и в него да няма толкова социална неправда, бедност, болести и страдания.

Радвам се, че дадоха леля Лидия. Според мен тя ще се свърже със Серена и ще спаси Джанин. Поне нея.

И държа много да видя какво се е случило с моята любимка -> Емили. Длъжни са!!!

# 161
  • Berlin
Доколкото разбрах, 1ви сезон е по книгата, после вече измислят всичко. Гилеад пада, това се разбира от книгата, т.е. хората след време намират разказа на Джун за Гилеад и какво се е случило с нея, не знам след какъв период от време.. 100г може би? Тогава Гилеад вече не съществува. 2рата книга е за Хана и Никол, когато са големи. За тях ще е и спин оф-а.
А аз да питам за леля Лидия, в интернет я спрягат за (част от) Мейдей, обаче никъде до края на предния сезон нямаше такова нещо. Откъде идва това? За мен тя не е от съпротивата, а просто си има свои усещания за нещата и малко по малко си променя изгледите, основно заради Джанин, но не е Мейдей.

# 162
  • София
Абсурдно да е Мейдей.
Но няма да се учудя ако стане или тя сама по себе си не се превърне в нов мейдей.

Ахаа, ясно. Ами супер, но явно не са уточнени годините. Според мен трябва да са минимум 100 години. Такива неща не се променят от днес за утре.

В спинофа явно ще видим Хана, която ще продължи делото на Джун. И ще видим до какви промени е довел Нови Витлеем за целия Гилеад.

# 163
По един епизод на седмица ли ще излиза? Чудя се дали да не си го оставя да го избухам на един път....

# 164
  • София
По веднъж на седмица, следващ епизод- 15.04.

Общи условия

Активация на акаунт